Contribute
Register

Blinking Underscore

Status
Not open for further replies.
Joined
Sep 28, 2018
Messages
29
Motherboard
GigabyteGA-H61M-S1
CPU
i5-3340
Graphics
RX 460
Mobile Phone
  1. iOS
Hi when i start the pc sometimes enters to clover and sometimes it shows a blinking underscore in the left corner and i have to shut down the pc. the clover is uefi.
 
Joined
Jul 25, 2012
Messages
6,822
Motherboard
Gigabyte GA-Z77X-UP5 TH
CPU
i7-3770K
Graphics
HD 4000+GT 710
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Hi when i start the pc sometimes enters to clover and sometimes it shows a blinking underscore in the left corner and i have to shut down the pc. the clover is uefi.
  • Go to BIOS[del key on reboot]
  • In BIOS Features> Boot Option Priorities select your UEFI System Disk as First Boot.
  • Select each device under first boot, one at a time and click DISABLE
  • Repeat until you have only your UEFI System Hard disk in Boot Option Priorities in First Boot , everything else Disabled
  • F-10 to save and Reboot
  • Press F-12
  • Select your UEFI System Disk to enter CBM screen
  • In the next couple of reboots, use F-12 boot selection
Hope this fixes your issue
 
Joined
Sep 28, 2018
Messages
29
Motherboard
GigabyteGA-H61M-S1
CPU
i5-3340
Graphics
RX 460
Mobile Phone
  1. iOS
  • Go to BIOS[del key on reboot]
  • In BIOS Features> Boot Option Priorities select your UEFI System Disk as First Boot.
  • Select each device under first boot, one at a time and click DISABLE
  • Repeat until you have only your UEFI System Hard disk in Boot Option Priorities in First Boot , everything else Disabled
  • F-10 to save and Reboot
  • Press F-12
  • Select your UEFI System Disk to enter CBM screen
  • In the next couple of reboots, use F-12 boot selection
Hope this fixes your issue

i did but it still happens sometimes and when i go to bios the are for clover legacy volumes behind uefi disk that i had disabled before[/QUOTE]
 
Last edited:
Joined
Jul 25, 2012
Messages
6,822
Motherboard
Gigabyte GA-Z77X-UP5 TH
CPU
i7-3770K
Graphics
HD 4000+GT 710
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
i did but it still happens sometimes and when i go to bios the are for clover legacy volumes behind uefi disk that i had disabled before
Is your BIOS Version upgradable to the latest ? Then do so.
If you already have the latest BIOS, then Flash with the same BIOS version. After successful flash and automatic shut down and reboot you will have to reset all BIOS options for macOS UEFI boot , making sure you have the Year/Month/Date and Time current and to your Time zone.
Upload your Config.plist from System Disk's EFI>EFI>CLOVER> for a look.
 
Joined
Sep 28, 2018
Messages
29
Motherboard
GigabyteGA-H61M-S1
CPU
i5-3340
Graphics
RX 460
Mobile Phone
  1. iOS
Is your BIOS Version upgradable to the latest ? Then do so.
If you already have the latest BIOS, then Flash with the same BIOS version. After successful flash and automatic shut down and reboot you will have to reset all BIOS options for macOS UEFI boot , making sure you have the Year/Month/Date and Time current and to your Time zone.
Upload your Config.plist from System Disk's EFI>EFI>CLOVER> for a look.
I'll try updating my bios, now i send you the config.plist
 

Attachments

  • config.plist
    6.9 KB · Views: 122
Joined
Jul 25, 2012
Messages
6,822
Motherboard
Gigabyte GA-Z77X-UP5 TH
CPU
i7-3770K
Graphics
HD 4000+GT 710
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
I'll try updating my bios, now i send you the config.plist
Did you find any change in boot after. BIOS Flash?
Try changing config.plist>Gui as shown in edited image.
 

Attachments

  • Gui.png
    Gui.png
    147.4 KB · Views: 173
Joined
Sep 28, 2018
Messages
29
Motherboard
GigabyteGA-H61M-S1
CPU
i5-3340
Graphics
RX 460
Mobile Phone
  1. iOS
Did you find any change in boot after. BIOS Flash?
Try changing config.plist>Gui as shown in edited image.
i havent updated the bios yet because i was busy but first ill try changing the config plist because is easier
 
Joined
Sep 28, 2018
Messages
29
Motherboard
GigabyteGA-H61M-S1
CPU
i5-3340
Graphics
RX 460
Mobile Phone
  1. iOS
Did you find any change in boot after. BIOS Flash?
Try changing config.plist>Gui as shown in edited image.
the same is all at the last version dont work the underscore still
 
Joined
Jul 25, 2012
Messages
6,822
Motherboard
Gigabyte GA-Z77X-UP5 TH
CPU
i7-3770K
Graphics
HD 4000+GT 710
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
the same is all at the last version dont work the underscore still
You have Windows in that PC? What Version? Is it in UEFI or Legacy Mode?
In your config.plist ACPI, I notice a lot of "Fixes" with [√]What were the reason to choose all of them? I suggest removing all except [√]FixShutdown
System Parameters. >[√] Expose SysVariables. what is it for?

Keep booting in verbose to determine what choices you need in ACPI spending upon the errors.
 

Attachments

  • ACPI 1.png
    ACPI 1.png
    52.1 KB · Views: 73
  • ACPI 2.png
    ACPI 2.png
    47.2 KB · Views: 72
  • System Parameters.png
    System Parameters.png
    109.3 KB · Views: 61
Joined
Sep 28, 2018
Messages
29
Motherboard
GigabyteGA-H61M-S1
CPU
i5-3340
Graphics
RX 460
Mobile Phone
  1. iOS
You have Windows in that PC? What Version? Is it in UEFI or Legacy Mode?
In your config.plist ACPI, I notice a lot of "Fixes" with [√]What were the reason to choose all of them? I suggest removing all except [√]FixShutdown
System Parameters. >[√] Expose SysVariables. what is it for?

Keep booting in verbose to determine what choices you need in ACPI spending upon the errors.
i dont know i use an clover.plist of internet, I have uefi windows
 
Status
Not open for further replies.
Top