Black Screen with MacPro 6,1 or iMac 15 or iMac 17 System Definition

Discussion in 'Graphics' started by shilohh, Jan 7, 2016.

  1. FuzzyL0gic

    FuzzyL0gic

    Joined:
    Aug 9, 2017
    Messages:
    4
    Mobo:
    H110-H
    CPU:
    i3 7100
    Graphics:
    GTX750ti
    Aug 10, 2017 at 4:02 AM #411
    FuzzyL0gic

    FuzzyL0gic

    Joined:
    Aug 9, 2017
    Messages:
    4
    Mobo:
    H110-H
    CPU:
    i3 7100
    Graphics:
    GTX750ti
    I'm with a kaby lake setup and using a sierra suported def (iMac 18,2 as per my hardware specs) and this fix won't work, I still get the black screen after the boot.

    I have lilu/nvidia fix, webdriver installed uefi64 on acpi drivers (problem 6 nvram) and have installed this fix but no luck.
     
    Last edited: Aug 10, 2017
  2. xlla

    xlla

    Joined:
    Feb 6, 2017
    Messages:
    45
    Mobo:
    asus z170i pro gamming
    CPU:
    kaby lake 7700k
    Graphics:
    hd630+gtx 1060 OC 6GB
    Mac:
    iMac, MacBook Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Aug 16, 2017 at 6:56 AM #412
    xlla

    xlla

    Joined:
    Feb 6, 2017
    Messages:
    45
    Mobo:
    asus z170i pro gamming
    CPU:
    kaby lake 7700k
    Graphics:
    hd630+gtx 1060 OC 6GB
    Mac:
    iMac, MacBook Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    same issue here
     
  3. sebus

    sebus

    Joined:
    Apr 18, 2011
    Messages:
    134
    Mobo:
    Lenovo ThinkCentre M800 SFF
    CPU:
    i5-6400
    Graphics:
    GeForce GTX 750Ti low profile
    Aug 16, 2017 at 11:07 PM #413
    sebus

    sebus

    Joined:
    Apr 18, 2011
    Messages:
    134
    Mobo:
    Lenovo ThinkCentre M800 SFF
    CPU:
    i5-6400
    Graphics:
    GeForce GTX 750Ti low profile
    Sierra 10.12.6
    Definitions 17.1
    Lenovo Thinkcentre M800 i5-6400
    Gigabyte GeForce GTX 750 Ti (2 x HDMI + 1 x DP + DVI)
    nVidia latest Web Drivers 378.05.05.25f01
    Dell P2416D 2K monitor


    Using Lilu.kext & NvidiaGraphicsFixup.kext

    I can only get display working on a middle HDMI, other HDMI & DP produce NO signal, did not try DVI (so no multi-monitor possible)
    Any idea how to get all ports to output? I really only need DP to also work...


    [​IMG]


    EDIT
    Turned out that I had to set Video in BIOS to be PEG, as Auto was giving the very problem
    Once set, DP works (as well as HDMI, DVI untested)
     
    diep90.nguyen likes this.
    Last edited: Aug 23, 2017
  4. abkarino

    abkarino

    Joined:
    Jan 20, 2012
    Messages:
    17
    Mobo:
    10.12 & win 10 & linux
    CPU:
    core 2 due
    Graphics:
    GeForce GTX 650
    Sep 1, 2017 at 1:50 PM #414
    abkarino

    abkarino

    Joined:
    Jan 20, 2012
    Messages:
    17
    Mobo:
    10.12 & win 10 & linux
    CPU:
    core 2 due
    Graphics:
    GeForce GTX 650
    Hi,
    I am having this black screen problem.
    The only problem in changing the definition is that I use core 2 due which evaluate to mac 10.1
    GTX 650 works with nv_disable.
    P.S. don't want nvidia web drivers, it should be native supported.
     
  5. gulios

    gulios

    Joined:
    Apr 21, 2012
    Messages:
    179
    Mobo:
    Asus UX430UA (Clover)
    CPU:
    Intel Core i7-7500U
    Graphics:
    Intel HD Graphics 620, 1920*1080
    Mac:
    iMac, MacBook Air, MacBook Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Sep 3, 2017 at 3:19 PM #415
    gulios

    gulios

    Joined:
    Apr 21, 2012
    Messages:
    179
    Mobo:
    Asus UX430UA (Clover)
    CPU:
    Intel Core i7-7500U
    Graphics:
    Intel HD Graphics 620, 1920*1080
    Mac:
    iMac, MacBook Air, MacBook Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Thank you shilohh

    OS: 10.13 Beta (17A360a)
    SMBIOS: iMac17,1
    Board: Asus Maximus VII Impact
    CPU: Intel(R) Core(TM) i7-4790K CPU @ 4.00GHz

    Lilu.kext & NvidiaGraphicsFixup.kext fixed "Black Screen" finally ;)

    Thx
     
  6. splnlss

    splnlss

    Joined:
    Aug 27, 2012
    Messages:
    43
    Mobo:
    Gigabyte Z270X-UD5
    CPU:
    7700k @ 4.2 ghz
    Graphics:
    NVidia GeForce GTX 760 2GB
    Mac:
    iMac
    Sep 14, 2017 at 6:43 AM #416
    splnlss

    splnlss

    Joined:
    Aug 27, 2012
    Messages:
    43
    Mobo:
    Gigabyte Z270X-UD5
    CPU:
    7700k @ 4.2 ghz
    Graphics:
    NVidia GeForce GTX 760 2GB
    Mac:
    iMac
    I'm in the same boat. I've added Lilu.kext and NvidiaGraphicsFixup.kext. But I'm not getting any obvious errors. Screen shot attached. thanks!

    OS: 10.12.6
    SMBIOS: iMac18,2
    Board: GA 270X-UD5
    CPU: Intel(R) Core(TM) i7-7700K CPU @ 4.00GHz
     

    Attached Files:

    • IMG_3886.JPG  (3.1 MB, 66 views)
  7. Mac-on-PC

    Mac-on-PC

    Joined:
    Jul 6, 2011
    Messages:
    12
    Mobo:
    Gigabyte GA-EG45M-DS2H (rev. 1.0) Intel®G45 + ICH10R Chipset Socket 755
    CPU:
    Intel® Core™2 Quad Processor Q9550 (12M Cache, 2.83 GHz, 1333 MHz FSB)
    Graphics:
    ASUS AMD ATI Radeon HD 5670 1024 MB
    Mac:
    iMac
    Mobile Phone:
    Android
    Sep 27, 2017 at 3:57 AM #417
    Mac-on-PC

    Mac-on-PC

    Joined:
    Jul 6, 2011
    Messages:
    12
    Mobo:
    Gigabyte GA-EG45M-DS2H (rev. 1.0) Intel®G45 + ICH10R Chipset Socket 755
    CPU:
    Intel® Core™2 Quad Processor Q9550 (12M Cache, 2.83 GHz, 1333 MHz FSB)
    Graphics:
    ASUS AMD ATI Radeon HD 5670 1024 MB
    Mac:
    iMac
    Mobile Phone:
    Android
    Also black screen here. Until Sierra 10.12.6 native graphics support. What can be wrong?
     
  8. TheFatBear

    TheFatBear

    Joined:
    Feb 6, 2017
    Messages:
    23
    Mobo:
    Gigabyte GA-170X-UD3 Ultra (rev 1.0)
    CPU:
    Intel i7-6700k
    Graphics:
    Gigabyte GeForce GTX 950 (GV-N950EXTREME-2GD)
    Mac:
    MacBook Pro
    Mobile Phone:
    Android, iOS
    Sep 27, 2017 at 10:00 PM #418
    TheFatBear

    TheFatBear

    Joined:
    Feb 6, 2017
    Messages:
    23
    Mobo:
    Gigabyte GA-170X-UD3 Ultra (rev 1.0)
    CPU:
    Intel i7-6700k
    Graphics:
    Gigabyte GeForce GTX 950 (GV-N950EXTREME-2GD)
    Mac:
    MacBook Pro
    Mobile Phone:
    Android, iOS
    I'm getting blank screen as well after I upgraded to macOS high sierra 10.13.0. The fix here worked when I upgraded from 10.12.4 to 10.12.5. Then when I upgraded to 10.12.6 I didn't have blank screen at all.
    After I upgraded to 10.13.0, I got blank screen and I applied the fix in the first post, but I ended with stuck at apple logo. I had to restore from local snapshot.

    Is this fix working with 10.13.0 as well?

    Any help would be appreciated
     
  9. TheFatBear

    TheFatBear

    Joined:
    Feb 6, 2017
    Messages:
    23
    Mobo:
    Gigabyte GA-170X-UD3 Ultra (rev 1.0)
    CPU:
    Intel i7-6700k
    Graphics:
    Gigabyte GeForce GTX 950 (GV-N950EXTREME-2GD)
    Mac:
    MacBook Pro
    Mobile Phone:
    Android, iOS
    Sep 27, 2017 at 10:04 PM #419
    TheFatBear

    TheFatBear

    Joined:
    Feb 6, 2017
    Messages:
    23
    Mobo:
    Gigabyte GA-170X-UD3 Ultra (rev 1.0)
    CPU:
    Intel i7-6700k
    Graphics:
    Gigabyte GeForce GTX 950 (GV-N950EXTREME-2GD)
    Mac:
    MacBook Pro
    Mobile Phone:
    Android, iOS
    How exactly did you use the Lilu.kext and NvidiaGraphicsFixup.kext? I tried it and got me stuck at apple logo
     
  10. gulios

    gulios

    Joined:
    Apr 21, 2012
    Messages:
    179
    Mobo:
    Asus UX430UA (Clover)
    CPU:
    Intel Core i7-7500U
    Graphics:
    Intel HD Graphics 620, 1920*1080
    Mac:
    iMac, MacBook Air, MacBook Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Sep 28, 2017 at 5:20 PM #420
    gulios

    gulios

    Joined:
    Apr 21, 2012
    Messages:
    179
    Mobo:
    Asus UX430UA (Clover)
    CPU:
    Intel Core i7-7500U
    Graphics:
    Intel HD Graphics 620, 1920*1080
    Mac:
    iMac, MacBook Air, MacBook Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    i put kexts in Clover EFI/Clover/kexts/10.13 and that's all
    Now i'm using SMBIOS iMac15,1
     
    TheFatBear likes this.

Share This Page