Black Screen with MacPro 6,1 or iMac 15 or iMac 17 System Definition

Discussion in 'Graphics' started by shilohh, Jan 7, 2016.

  1. FuzzyL0gic

    FuzzyL0gic

    Joined:
    Aug 9, 2017
    Messages:
    4
    Mobo:
    H110-H
    CPU:
    i3 7100
    Graphics:
    GTX750ti
    Aug 10, 2017 at 4:02 AM #411
    FuzzyL0gic

    FuzzyL0gic

    Joined:
    Aug 9, 2017
    Messages:
    4
    Mobo:
    H110-H
    CPU:
    i3 7100
    Graphics:
    GTX750ti
    I'm with a kaby lake setup and using a sierra suported def (iMac 18,2 as per my hardware specs) and this fix won't work, I still get the black screen after the boot.

    I have lilu/nvidia fix, webdriver installed uefi64 on acpi drivers (problem 6 nvram) and have installed this fix but no luck.
     
    Last edited: Aug 10, 2017
  2. xlla

    xlla

    Joined:
    Feb 6, 2017
    Messages:
    41
    Mobo:
    asus z170i pro gamming
    CPU:
    kaby lake 7700k
    Graphics:
    hd630+gtx 1060 OC 6GB
    Mac:
    iMac, MacBook Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Aug 16, 2017 at 6:56 AM #412
    xlla

    xlla

    Joined:
    Feb 6, 2017
    Messages:
    41
    Mobo:
    asus z170i pro gamming
    CPU:
    kaby lake 7700k
    Graphics:
    hd630+gtx 1060 OC 6GB
    Mac:
    iMac, MacBook Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    same issue here
     
  3. sebus

    sebus

    Joined:
    Apr 18, 2011
    Messages:
    134
    Mobo:
    Lenovo ThinkCentre M800 SFF
    CPU:
    i5-6400
    Graphics:
    GeForce GTX 750Ti low profile
    Aug 16, 2017 at 11:07 PM #413
    sebus

    sebus

    Joined:
    Apr 18, 2011
    Messages:
    134
    Mobo:
    Lenovo ThinkCentre M800 SFF
    CPU:
    i5-6400
    Graphics:
    GeForce GTX 750Ti low profile
    Sierra 10.12.6
    Definitions 17.1
    Lenovo Thinkcentre M800 i5-6400
    Gigabyte GeForce GTX 750 Ti (2 x HDMI + 1 x DP + DVI)
    nVidia latest Web Drivers 378.05.05.25f01
    Dell P2416D 2K monitor


    Using Lilu.kext & NvidiaGraphicsFixup.kext

    I can only get display working on a middle HDMI, other HDMI & DP produce NO signal, did not try DVI (so no multi-monitor possible)
    Any idea how to get all ports to output? I really only need DP to also work...


    [​IMG]


    EDIT
    Turned out that I had to set Video in BIOS to be PEG, as Auto was giving the very problem
    Once set, DP works (as well as HDMI, DVI untested)
     
    Last edited: Aug 23, 2017
  4. abkarino

    abkarino

    Joined:
    Jan 20, 2012
    Messages:
    17
    Mobo:
    10.12 & win 10 & linux
    CPU:
    core 2 due
    Graphics:
    GeForce GTX 650
    Sep 1, 2017 at 1:50 PM #414
    abkarino

    abkarino

    Joined:
    Jan 20, 2012
    Messages:
    17
    Mobo:
    10.12 & win 10 & linux
    CPU:
    core 2 due
    Graphics:
    GeForce GTX 650
    Hi,
    I am having this black screen problem.
    The only problem in changing the definition is that I use core 2 due which evaluate to mac 10.1
    GTX 650 works with nv_disable.
    P.S. don't want nvidia web drivers, it should be native supported.
     
  5. gulios

    gulios

    Joined:
    Apr 21, 2012
    Messages:
    160
    Mobo:
    Asus UX430UA (Clover)
    CPU:
    Intel Core i7-7500U
    Graphics:
    Intel HD Graphics 620, 1920*1080
    Mac:
    iMac, MacBook Air, MacBook Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Sep 3, 2017 at 3:19 PM #415
    gulios

    gulios

    Joined:
    Apr 21, 2012
    Messages:
    160
    Mobo:
    Asus UX430UA (Clover)
    CPU:
    Intel Core i7-7500U
    Graphics:
    Intel HD Graphics 620, 1920*1080
    Mac:
    iMac, MacBook Air, MacBook Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Thank you shilohh

    OS: 10.13 Beta (17A360a)
    SMBIOS: iMac17,1
    Board: Asus Maximus VII Impact
    CPU: Intel(R) Core(TM) i7-4790K CPU @ 4.00GHz

    Lilu.kext & NvidiaGraphicsFixup.kext fixed "Black Screen" finally ;)

    Thx
     
  6. splnlss

    splnlss

    Joined:
    Aug 27, 2012
    Messages:
    33
    Mobo:
    Gigabyte Z270X-UD5
    CPU:
    7700k @ 4.2 ghz
    Graphics:
    NVidia GeForce GTX 760 2GB
    Mac:
    iMac
    Sep 14, 2017 at 6:43 AM #416
    splnlss

    splnlss

    Joined:
    Aug 27, 2012
    Messages:
    33
    Mobo:
    Gigabyte Z270X-UD5
    CPU:
    7700k @ 4.2 ghz
    Graphics:
    NVidia GeForce GTX 760 2GB
    Mac:
    iMac
    I'm in the same boat. I've added Lilu.kext and NvidiaGraphicsFixup.kext. But I'm not getting any obvious errors. Screen shot attached. thanks!

    OS: 10.12.6
    SMBIOS: iMac18,2
    Board: GA 270X-UD5
    CPU: Intel(R) Core(TM) i7-7700K CPU @ 4.00GHz
     

    Attached Files:

    • IMG_3886.JPG  (3.1 MB, 48 views)
  7. Mac-on-PC

    Mac-on-PC

    Joined:
    Jul 6, 2011
    Messages:
    12
    Mobo:
    Gigabyte GA-EG45M-DS2H (rev. 1.0) Intel®G45 + ICH10R Chipset Socket 755
    CPU:
    Intel® Core™2 Quad Processor Q9550 (12M Cache, 2.83 GHz, 1333 MHz FSB)
    Graphics:
    ASUS AMD ATI Radeon HD 5670 1024 MB
    Mac:
    iMac
    Mobile Phone:
    Android
    Sep 27, 2017 at 3:57 AM #417
    Mac-on-PC

    Mac-on-PC

    Joined:
    Jul 6, 2011
    Messages:
    12
    Mobo:
    Gigabyte GA-EG45M-DS2H (rev. 1.0) Intel®G45 + ICH10R Chipset Socket 755
    CPU:
    Intel® Core™2 Quad Processor Q9550 (12M Cache, 2.83 GHz, 1333 MHz FSB)
    Graphics:
    ASUS AMD ATI Radeon HD 5670 1024 MB
    Mac:
    iMac
    Mobile Phone:
    Android
    Also black screen here. Until Sierra 10.12.6 native graphics support. What can be wrong?
     
  8. TheFatBear

    TheFatBear

    Joined:
    Feb 6, 2017
    Messages:
    20
    Mobo:
    Gigabyte GA-170X-UD3 Ultra (rev 1.0)
    CPU:
    Intel i7-6700k
    Graphics:
    Gigabyte GeForce GTX 950 (GV-N950EXTREME-2GD)
    Mac:
    MacBook Pro
    Mobile Phone:
    Android, iOS
    Sep 27, 2017 at 10:00 PM #418
    TheFatBear

    TheFatBear

    Joined:
    Feb 6, 2017
    Messages:
    20
    Mobo:
    Gigabyte GA-170X-UD3 Ultra (rev 1.0)
    CPU:
    Intel i7-6700k
    Graphics:
    Gigabyte GeForce GTX 950 (GV-N950EXTREME-2GD)
    Mac:
    MacBook Pro
    Mobile Phone:
    Android, iOS
    I'm getting blank screen as well after I upgraded to macOS high sierra 10.13.0. The fix here worked when I upgraded from 10.12.4 to 10.12.5. Then when I upgraded to 10.12.6 I didn't have blank screen at all.
    After I upgraded to 10.13.0, I got blank screen and I applied the fix in the first post, but I ended with stuck at apple logo. I had to restore from local snapshot.

    Is this fix working with 10.13.0 as well?

    Any help would be appreciated
     
  9. TheFatBear

    TheFatBear

    Joined:
    Feb 6, 2017
    Messages:
    20
    Mobo:
    Gigabyte GA-170X-UD3 Ultra (rev 1.0)
    CPU:
    Intel i7-6700k
    Graphics:
    Gigabyte GeForce GTX 950 (GV-N950EXTREME-2GD)
    Mac:
    MacBook Pro
    Mobile Phone:
    Android, iOS
    Sep 27, 2017 at 10:04 PM #419
    TheFatBear

    TheFatBear

    Joined:
    Feb 6, 2017
    Messages:
    20
    Mobo:
    Gigabyte GA-170X-UD3 Ultra (rev 1.0)
    CPU:
    Intel i7-6700k
    Graphics:
    Gigabyte GeForce GTX 950 (GV-N950EXTREME-2GD)
    Mac:
    MacBook Pro
    Mobile Phone:
    Android, iOS
    How exactly did you use the Lilu.kext and NvidiaGraphicsFixup.kext? I tried it and got me stuck at apple logo
     
  10. gulios

    gulios

    Joined:
    Apr 21, 2012
    Messages:
    160
    Mobo:
    Asus UX430UA (Clover)
    CPU:
    Intel Core i7-7500U
    Graphics:
    Intel HD Graphics 620, 1920*1080
    Mac:
    iMac, MacBook Air, MacBook Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Sep 28, 2017 at 5:20 PM #420
    gulios

    gulios

    Joined:
    Apr 21, 2012
    Messages:
    160
    Mobo:
    Asus UX430UA (Clover)
    CPU:
    Intel Core i7-7500U
    Graphics:
    Intel HD Graphics 620, 1920*1080
    Mac:
    iMac, MacBook Air, MacBook Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    i put kexts in Clover EFI/Clover/kexts/10.13 and that's all
    Now i'm using SMBIOS iMac15,1
     
    TheFatBear likes this.

Share This Page