Contribute
Register

Black Screen during boot if Injecting Intel Graphics drivers

Status
Not open for further replies.
Joined
Apr 27, 2011
Messages
8
Motherboard
MSI Z97 Gaming 5
CPU
Intel Core i7-4790K
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Hello,

I just installed MacOS on PC for the first time and everything went super smooth except when I booted into OS in the end.

Here is my board and CPU:

MSI Z97-Gaming 5

Intel i7-4790K Using Integrated Intel HD 4600 Graphics

OS installed from 10.12.6 image I just downloaded yesterday from my Macbook Pro.

Used TonymacX86 guide to install it. So using clover in UEFI mode.

I have 2 isses:
  1. When ever I boot with Intel Graphics driver being injected during boot screen blacks out after around 70-80% of loading bar. I tried to install lilu kext and IntelGraphicsFixup kext. Both installed using KextBeast. Nothing helps.

  2. In about this mac graphics section says Display 7 MB. I would assume it is acctually using more then 7MB as it would be quite hard to use it without more memory.
Right now I have removed Injection from Clover config file and it boots but tearing and flickering are all over the place.

Does anyone have some advice on what could I do to fix this.

Currently everything else works. Including audio, networking and all IO ports.

Thank you in advance.
 

P1LGRIM

Moderator
Joined
Mar 2, 2012
Messages
25,321
Motherboard
Lenovo ThinkStation p700
CPU
2x E5-2620 V3
Graphics
RX 560
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
Classic Mac
  1. Power Mac
Mobile Phone
  1. iOS
Joined
Apr 27, 2011
Messages
8
Motherboard
MSI Z97 Gaming 5
CPU
Intel Core i7-4790K
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
I have already set it to 512MB. Still shows 7.
 

Gigamaxx

Moderator
Joined
May 15, 2016
Messages
6,564
Motherboard
GIGABYTE X470 Arous Gaming 7 WiFi
CPU
Ryzen R9 3900X
Graphics
RX 480
Mac
  1. iMac
I have already set it to 512MB. Still shows 7.

64 MB is fine and is recommended. At clover boot screen use your cursor arrows to "Options" tab. go to graphics settings and check fake ID and ig #s.

fake ID 0x04128086, or 0x04168086.
ig 0x0d220003
Inject ATI = True. These usually work for Haswell.
 
Joined
Jul 16, 2017
Messages
49
Motherboard
Gigabyte Z390 Designare
CPU
i9-9900KS
Graphics
RX 5700 XT
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
64 MB is fine and is recommended. At clover boot screen use your cursor arrows to "Options" tab. go to graphics settings and check fake ID and ig #s.

fake ID 0x04128086, or 0x04168086.
ig 0x0d220003
Inject ATI = True. These usually work for Haswell.

inject ATI or inject INTEL?
 
Joined
Sep 3, 2015
Messages
1
Motherboard
msi h97m-g43
CPU
i7 4970k
Graphics
gtx 970
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
hey guy~

I have a gigabite b85m d3h mainboard and same problem.

I got solved!

1. go into your bios
2. find windows 8 function~~
3. set "never"
 
Status
Not open for further replies.
Top