Contribute
Register

Black Screen after Installation - Z170X - I7 6700k - RX570 - OSX Sierra -

Joined
Dec 25, 2018
Messages
6
CPU
I5-8600k
Graphics
RADEON RX 570 PULSE 8192MB
Hi, I'm having trouble loading OSX Sierra for the first time.
I've set the BIOS correctly, created a Bootable USB with Unibeast. Install the software. When I go to the first boot screen and select the SSD with Sierra I get the Apple logo with progress bar and then a black screen.
I've looked at various guides for BIOS settings. I've installed without GPU.

Any advice would be very much welcome.
Thanks
 

BreBo

Moderator
Joined
Oct 17, 2011
Messages
9,679
Motherboard
Gigabyte GA-Z87X-OC
CPU
i7-4770K
Graphics
GTX 970
When I go to the first boot screen and select the SSD with Sierra I get the Apple logo with progress bar and then a black screen.
Boot your system in Verbose Mode and post a picture of your screen when it freezes/hangs.
At Clover Boot Screen press space bar and select Verbose (-v) and Don't reboot on panic (debug=0x100).
 

Jamesbond007

Moderator
Joined
May 21, 2011
Messages
4,538
Motherboard
Gigabyte Z270X-UD5
CPU
i7 7700K
Graphics
RX 580
Mac
Mac mini
Mobile Phone
iOS
Hi, I'm having trouble loading OSX Sierra for the first time.
I've set the BIOS correctly, created a Bootable USB with Unibeast. Install the software. When I go to the first boot screen and select the SSD with Sierra I get the Apple logo with progress bar and then a black screen.
I've looked at various guides for BIOS settings. I've installed without GPU.

Any advice would be very much welcome.
Thanks
Are you running MacOS Sierra 10.12.6? Only this version has support for the RX graphics cards.

Do you have the WhateverGreen and Lilu kexts in your EFI/CLOVER/kexts/Other folder? In my experience you need these 2 kexts for the RX graphics cards to work correctly with Sierra. I use them with my RX 580 on my main system running MacOS Sierra 10.12.6.
 
Joined
Dec 25, 2018
Messages
6
CPU
I5-8600k
Graphics
RADEON RX 570 PULSE 8192MB
Boot your system in Verbose Mode and post a picture of your screen when it freezes/hangs.
At Clover Boot Screen press space bar and select Verbose (-v) and Don't reboot on panic (debug=0x100).
Hi, Apologies for the delay in replying. this is the verbose screen I get before it goes to a black screen....Any help would be great. thanks.
IMG_5225.JPG
 
Joined
Dec 25, 2018
Messages
6
CPU
I5-8600k
Graphics
RADEON RX 570 PULSE 8192MB
can any one can help?
cheers
 
Top