Contribute
Register

Black Screen After Apple Logo Loading Screen

Joined
Nov 26, 2011
Messages
21
Motherboard
GA-Z68X-UD7-B3
CPU
Intel i7
Graphics
Radeon 6870
Mobile Phone
iOS
Did you ever get this working? I'm having the same problem. I get 3/4th the way thru boot and the screen goes black. I can book with my usb stick tho.
 
Joined
Jan 5, 2020
Messages
2
Motherboard
Gigabyte Z390 Designare
CPU
i9900K
Graphics
Asus RX 580
Any new developments? I just recently had this happen after working very well for weeks. Now after the Apple Logo, my HDMI monitor goes to sleep. I can still RemoteDeskop in and see my video card, but it does not sync with my monitor. Catalina 10.5.2
 
Joined
Apr 1, 2010
Messages
314
Motherboard
ASUS Prime Z390-P
CPU
i9-9900K
Graphics
RX 5700 XT
Mac
iMac, MacBook Pro, Mac mini
Mobile Phone
iOS
try DP adaptor.... make sure you have latest kexts
 
Joined
Jan 5, 2020
Messages
2
Motherboard
Gigabyte Z390 Designare
CPU
i9900K
Graphics
Asus RX 580
Thanks, @donw35. Didn't seem to help. AFAIK kexts are up-to-date. Is there any information in a boot log which might be helpful?
 
Joined
Apr 1, 2010
Messages
314
Motherboard
ASUS Prime Z390-P
CPU
i9-9900K
Graphics
RX 5700 XT
Mac
iMac, MacBook Pro, Mac mini
Mobile Phone
iOS
the following kexts are in E/C/k/O
Lilu.kext version 1.4.0
WhateverGreen.kext version 1.3.5

Boot args
agdpmod=pikera. (note, you can go to option in Clover and add it there if you forget, then add it permanently.)

Graphics section in config.plist should have nothing. all blank.

SMBIOS is iMac 17,1 or newer

most issues I have seen are form syntax errors or multiple versions of kexts in different locations
 
Top