Contribute
Register

BIOS recovering from backup on boot

Status
Not open for further replies.
Joined
Aug 20, 2010
Messages
100
Motherboard
Z370N
CPU
i7-8700K
Graphics
RX 580
Thanks so much to Tonymacx86 and Linx2mac I have a perfectly working machine very similar to the one on Linx2mac's blog:
--Gbyte P55M-UD4 - BIOS F8 using the correct DSDT from the database here.
--i7-860, GTX275, 4g gskill 2004mhz RAM
--all BIOS settings copied from Linx2mac's guide and the very helpful people on this board.
--I have a slight overclock to accomodate my 2004mhz RAM, cpu clock 3.0ghz, BCLK upped a bit (as part of my XMP profile for the RAM). Tested for 12hrs+ on windows using OCCT.

however, all of a sudden whenever I boot or resume from sleep I am prompted to copy the contents of the backup BIOS...
I press enter and this screen follows:

BIOSresetMessage.jpg


my extras folder:
ExtrasFolder.png


The machine always works fine after the BIOS is recovered but I'm afraid it isnt good to have this situation in the long run... any ideas? thanks!

--Mike
 

tonymacx86

Administrator
Staff member
Joined
Nov 18, 2009
Messages
8,556
Motherboard
PRIME Z490-A
CPU
i5 10600K
Graphics
Vega 56
Mac
  1. MacBook Air
Classic Mac
  1. Apple
  2. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
Sounds like the CMOS got corrupted. Reflash with the latest BIOS and redo all settings. :ugeek:
 
Joined
Mar 11, 2010
Messages
2,260
Motherboard
Gigabyte GA-P55M-UD4
CPU
i7-860
Graphics
9800 GT
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
You might want to use BIOS F9 (not F10/F11 as these have some issues), but it's better than F8.
 
Status
Not open for further replies.
Top