Contribute
Register

BillStewarts X99 Build: ASUS-X99-A USB 3.0 - i7 5820k - GTX 980ti - G.Skill 32GB

Status
Not open for further replies.
Joined
Nov 24, 2015
Messages
51
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Bill Stewarts X99 Audio/Animation Workstation Build: ASUS-X99-A USB 3.0 - i7 5820k - GTX 980ti - G.Skill 32GB

77283f52-3505-40db-8167-7d1149c876b4.jpg

Components:

MOBO: ASUS X99-A USB 3.0
http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16813132261

CPU: Intel i7 5820k
http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16819117402

GPU: ASUS GTX 980ti STRIX
http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16814121972t

RAM: G.SKILL Ripjaw DDR4 32GB 2133MHz
http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=9SIA0AJ3SR5628

CASE: Fractal Design - Define R4
http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16811352020

CPU COOLER: be quiet! Pure Rock CPU Cooler
http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=9SIA68V2326642

PSU: EVGA Supernova 750W 80 PLUS GOLD
http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16817438017

WIFI: TP-Link ARCHER DUAL BAND Wireless PCI Express (AC)
http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16833704237[/URL]

[B]FIREWIRE: StarTech 3 Port FW Card - PEX1394B3
[/B][amazon]http://www.amazon.com/StarTech-com-Express-FireWire-Adapter-PEX1394B3/dp/B000WCT5HK[/amazon]

[B]SSD: Samsung EVO 850 500GB[/B]
[NEWEGG]http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=9SIA12K2GN1590


OSX - Yosemite - App Store


Comments

Background
I'm building this computer for a friend. His purpose for the build is audio production and 3D animation work. I haven't built a Hackintosh in about 5 years so I'm nervous and excited for the challenge.
I'll be referring to several successful X99 build guides as well as this video:

[video=youtube;jOS42OcQLPw]https://www.youtube.com/watch?v=jOS42OcQLPw&index=17&list=PLmW_rUl3J-Wtje2EQoQICv8bBTEJSDpis[/video]​

I'll be updating this guide as I go, I'm creating my Unibeast USB stick as I type. Feel free to ask any questions or offer any tips.

What is working so far (after following the steps in that video):

- Audio
- Wifi
- Firewire
- iMessage

Not working:

- USB 3.0!!!
 
Joined
Nov 24, 2015
Messages
51
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
*BillStewarts X99 Build: ASUS-X99-A USB 3.0 - i7 5820k - GTX 980ti - G.Skill 32GB

Everything was going smoothly until I got to the Nvidia Web Drivers...
I'm seeing a stop sign (circle with line through the middle) right after the Apple logo on startup.

I have a feeling it's a boot flag issue.

While installing Yosemite these were my bootflags:

npci=0x3000
nv_disable=1
debug=0x14e
kext-dev-mode=1

And after installing Yosemite I've been attempting to use these flags:

npci=0x3000
nvda_drv=1
debug=0x14e
kext-dev-mode=1

I seem to only be able to boot into Yosemite (on my main OS drive) if I use nv_disable=1, but then of course the GPU drivers are disabled.

I AM able to boot into Yosemite through my Unibeast USB stick WITH nvda_drv=1.

Any tips? I feel like I'm missing something simple.


Edit: BTW I'll update this guide properly once I get farther along.
 
Joined
Nov 24, 2015
Messages
51
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
I can't seem to solve this issue..
The computer boots into Yosemite like 1 every 4 tries.
The other times this pops up after the Apple logo..

Someone please help me. :banghead:

IMG_20160110_172308.jpg

-V Boot
IMG_20160110_185133.jpg

-V Boot directly after that time
IMG_20160110_185451.jpg
 
Joined
Nov 24, 2015
Messages
51
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
*BillStewarts X99 Build: ASUS-X99-A USB 3.0 - i7 5820k - GTX 980ti - G.Skill 32GB

Anyone? :banghead:
 
Joined
Aug 15, 2014
Messages
3
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
*BillStewarts X99 Build: ASUS-X99-A USB 3.0 - i7 5820k - GTX 980ti - G.Skill 32GB

I was able to get things working with half of the effort you put in.

My specs are as follows.

X99-a

5930K

GTX 970

Samsung 840 evo

All I had to do was use npci=0x2000 and -x. Then I installed the OS. Rebooted with the same flags, and then went and deleted all the kexts that did not matter for my build, and then downloaded and installed the nvidia web drivers for the 970.

A friend of mine has the exact same build, and his machine has been running like clock work.

The only issue I have run into with this build is that I can not get el capitan to work.
 
Joined
Nov 24, 2015
Messages
51
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
*BillStewarts X99 Build: ASUS-X99-A USB 3.0 - i7 5820k - GTX 980ti - G.Skill 32GB

Thanks very much for your reply.

I haven't been able to work on the computer in a few days cause I was moving.

Did you change ANYTHING in Bios? Which Bios version?
Also, are you using Clover?
And which mac profile?

If so, could you screen cap the different pages in Clover Configurator?

Thanks again.. Really appreciate it.
 

corei3cpu

Banned
Joined
Oct 20, 2015
Messages
337
Motherboard
HP Intel 6300
CPU
Intel i5-3470
Graphics
Nvidia GT 710, Dual HDMI, 1080p
Mac
  1. iMac
  2. MacBook
  3. MacBook Air
  4. MacBook Pro
  5. Mac mini
  6. Mac Pro
Classic Mac
  1. Classic
  2. Color Classic
  3. iBook
  4. iMac
  5. Performa
  6. Power Mac
  7. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
How is it going?
Are you able to get this systems fully working?
Would you recommend this motherboard?
El Capitan working?
 
Joined
Feb 19, 2016
Messages
2
Motherboard
Asus X99-a/3.1
CPU
Intel i7-5930K, LGA2011V3
Graphics
GTX 970 Asus Strix
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Hi there,

I have the same setup:

Asus X99-a USB 3.1
I7 5930K
Samsung 840 EVO (optional: Intel SSD DC P3500 Series 400gb, SATA Express)
32 GB Vengeance Corsair RAM DDR 4
Asus GTX 970 Strix
Enermax Fanless PSU

I'm a newbie in hackintosh things, so i don't understand really how i must hookup these things (kext installing, terminal commands and so on);)..... What i have do several times is briefly read the UniBeast manual and i do exactly as they wrote. But after 10 Takes i am frustrating...... My Plan is to go with El Capitan.

I made the BIOS Setting as exactly describe. When i now boot over the USB UniBeast stick, there comes also the error icon. But when i type in the clover boot options menu 'add clover boot options for all entries', the Apple logo Starts with the progression bar, but after 10seconds it interrupts and the bios appears.....:cry:...... What is wrong?

How can i add 'Voodoo TSCSync.kext' on the USB stick? And is this necessary?

Which additional BIOS Settings needs the x99-a usb 3.1? Please help.....

cheers and much thanks to all!
 
Joined
Feb 19, 2016
Messages
2
Motherboard
Asus X99-a/3.1
CPU
Intel i7-5930K, LGA2011V3
Graphics
GTX 970 Asus Strix
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
I was able to get things working with half of the effort you put in.

My specs are as follows.

X99-a

5930K

GTX 970

Samsung 840 evo

All I had to do was use npci=0x2000 and -x. Then I installed the OS. Rebooted with the same flags, and then went and deleted all the kexts that did not matter for my build, and then downloaded and installed the nvidia web drivers for the 970.

A friend of mine has the exact same build, and his machine has been running like clock work.

The only issue I have run into with this build is that I can not get el capitan to work.

I know, very beginner question, pleace be patient.....: use npci=0x2000 and -x. Then I installed the OS. Rebooted with the same flags ...... where must i enter these things? Sorry for my unknowing!
 
Joined
Dec 1, 2015
Messages
61
Motherboard
z96x Gaming 3
CPU
i7-4790k
Graphics
EVGA GeForce GTX 660 SUPERCLOCKED
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Classic Mac
  1. PowerBook
Would Mavericks work on this setup?
 
Status
Not open for further replies.
Top