Contribute
Register

Beautiful MB Asrock H110M-STX for macmini

Joined
Aug 18, 2016
Messages
32
image.jpeg

Hi all, i succesfully installed El Capitan. Yeah!

However, the wifi and the Lan are not working yet...

It can detect the BCM94352Z and the bluetooth works. I use it to connect to a bluetooth PAN of my iPhone.

The Orico also works OOB. But i want to unplug it as the BCM94352Z is working but i cannot. If i unplug the Orico bluetooth, i got the same Kernel Panic. So how can i fix it?

I will create a thread in the installation forum and continue from there!

Thx Neil!
 
Joined
Aug 18, 2016
Messages
32
image.jpeg

wifi is working after tapping pin....

LAN is working after i enabled in bios....

But mac os now recognize half the ram。。
 
Joined
May 11, 2013
Messages
39
Motherboard
Asrock H310m-itx/ac
CPU
i3-6100
Graphics
RX 460
Mac
  1. Mac mini
I took a chance on this board and got the Deskmini 110w. I have the same KP as mopi on IOBTHostControllerUARTTransport. With the included wifi-BT m.2 stick in or out and bios changes don't overcome the KP's. I have a thread in ElCap support but nobody is commenting. I'll try to buy a BT adapter locally today to try and get past this issue. I even tried renaming BT Family.kext but still panics. FWIW I also bought a Skylake NUC 6i5 which ElCap installed in a breeze with the guide for it here. That runs great but feels like a laptop not a pc... response wise, compared to this board with a full size cpu.

EDIT: Got this issue sorted out now. See thread in El Cap install/support for more info. :)
 
Last edited:
Joined
Jul 12, 2011
Messages
5
Motherboard
OpenSUSE 12.2
CPU
intel i5-2500K
Graphics
iGPU
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
  1. Android
I was not able to get the Asrock 110 STX working; even with the latest 1.4 BIOS. The BIOS is definitve not recommendable for OSX ! I've bought an Asus H110S1 and it worked without any problematic issues; for LAN I used the IntelMausi driver. I will use the Asrock 110 case for it, because
there are no other cases available at the moment e.g. the Silverstone VT01

I also recommend the Noctua NL-9i CPU cooler, it is really silent!!!
 
Joined
Oct 30, 2016
Messages
1
Motherboard
H310
CPU
i7
Graphics
Vega M GH
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
Hi, I got my mini stx desktop from asrock. I'm trying to install Serria today. I have a problem now, I stuck at apple logo with a progress bar and mouse, the progress bar never moves (i wait overnight). I think for the clover part we are on the same track. So I want to ask what kext you throw in your clover folder and have you use any DSDT file in clover?
 
Joined
Oct 16, 2011
Messages
18
Motherboard
Asrock H110M-STX
CPU
Core i5 6500
Graphics
Intel HD 530
Mac
  1. Mac mini
Mobile Phone
  1. Android
Got my DeskMini yesterday. Running Sierra with no problems today.

Zic3799, you have to update the BIOS of the motherboard, there is one made by Asrock specifically to allow for OS X, v1.41.
After that, you should be able to boot the installer.
After that, I followed the steps made by others in the thread posted above (deskmini 110 issues). Everythings working now. Using DP to a 4K monitor, HD530.
 
Joined
Dec 14, 2015
Messages
6
Motherboard
Asrock fatal1ty Z87 Killer
CPU
Intel Xeon E3-1230v3
Graphics
Asus Radeon R9 270X
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
I got everything to run. For audio, lan and HD 530 graphic glitches you can check mopidicks link. However I am trying to find a workaround for hibernate/sleep. I am using a i3 6100. Has anybody found the settings to get hibernate/sleep to run?

I tried to activate Deep Sleep in Bios, I injected a SSDT, I tried different darkwake flags..nothing helps. After going to hibernate I get a crash and OS is rebooting.

Anonymous UUID: C96FE712-C963-5A32-B747-791EBC22A961

Wed Nov 16 04:05:35 2016

*** Panic Report ***
panic(cpu 2 caller 0xffffff801e1703fe): initproc exited -- exit reason namespace 2 subcode 0x8 description: none

uuid info:
0x109ffa000 uuid = <f5f79617-5669-3424-a2cf-18b23bb0c0c7>
0x100876000 uuid = <13d3b12d-3c1c-3f22-8735-f8ec784714f4>

Thread 3 crashed

RAX: 0xfffffffff0ca6d70, RBX: 0x0000700003cbc120, RCX: 0x000000003b9aca00, RDX: 0x00000000ffffffff
RSP: 0x0000700003cbc080, RBP: 0x0000700003cbc080, RSI: 0x00007fffffe00050, RDI: 0x0000700003cbc120
R8: 0x00000000582bcceb, R9: 0x00007f8c8a914260, R10: 0x00000000ffffff00, R11: 0xffffffffff8a33a0
R12: 0x0000700003cbc120, R13: 0x00007fffffe00050, R14: 0x0000000000000c39, R15: 0x00000001008af90a
RFL: 0x0000000000010a07, RIP: 0x00007fffa1738613, CS: 0x000000000000002b, SS: 0x0000000000000023

Thread 0: 0xffffff8042603000
0x00007fffa1738456
0x000000010088ee0d
0x00007fffa15db128
0x00007fffa15f1b97
0x00007fffa15e3d41
0x00007fffa15dcee0
0x00007fffa15dccb7
0x00007fffa1828736
0x00007fffa1828211
0x0000000000000000

Thread 1: 0xffffff80429b3b90
0x00007fffa174027e
0x00007fffa15e9337
0x0000000000000000

Thread 2: 0xffffff8043a44288
0x00007fffa1828204

Thread 3: 0xffffff8044472930
0x00007fffa1738613
0x0000000000000000
0x0000000000000000

Thread 4: 0xffffff8045420260
0x00007fffa1828204

Thread 5: 0xffffff80477fd510
0x00007fffa17404e6
0x00007fffa1828211
0x0000000000000000

Mac OS version: 16B2657
Kernel version: Darwin Kernel Version 16.1.0: Wed Oct 19 20:31:56 PDT 2016; root:xnu-3789.21.4~4/RELEASE_X86_64
Kernel UUID: 75CA1C4D-7BF4-321B-B544-D8F1B6D60EF8
System model name: iMac17,1 (Mac-B809C3757DA9BB8D)
Model: iMac17,1, BootROM IM171.0105.B08, 2 processors, Intel Core i3, 3,70 GHz, 8 GB, SMC 2.33f10
Graphics: Intel HD Graphics 530, Intel HD Graphics 530, Built-In
Memory Module: BANK0/DIMM0, 8 GB, DDR4, 2134 MHz, Kingston, KHX2133C13S48G
Network Service: Ethernet, Ethernet, en0
Serial ATA Device: KINGSTON SV300S37A120G, 120,03 GB
USB Device: USB 3.0 Bus
USB Device: Composite Device
USB Device: USB Receiver
Thunderbolt Bus:
 
Joined
Oct 16, 2011
Messages
18
Motherboard
Asrock H110M-STX
CPU
Core i5 6500
Graphics
Intel HD 530
Mac
  1. Mac mini
Mobile Phone
  1. Android
Yeah, can't get it to sleep either. And turning off the monitor and leaving it on also doesn't work for me since when I turn the monitor on, there is no signal anymore (displayport, haven't tried other connections). What works for me for now, is leaving it on overnight, with "display sleep" on in the Energy Saver panel.
 
Top