Contribute
Register

beats 1 freeze my hackintosh

Joined
Feb 8, 2010
Messages
164
Motherboard
Gigabyte GA-Z87X-UD4H
CPU
i5-4670K
Graphics
RX 580
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
Internal Graphics is disabled in my BIOS and I still have the issue. My setup is in my sig and I'm using Clover.

My graphics appears as Chipset Model: AMD Radeon HD 7xxx if it makes any difference.
 
Joined
Mar 13, 2015
Messages
53
Motherboard
Gigabyte GA-Z170MX-Gaming 5 Motherboard
CPU
Intel Core i7-6700K 4.0GHz (Clover)
Graphics
NVIDIA GeForce GTX 970 4095 MB
Mobile Phone
iOS
It seems like it is only the Beats 1 Radio broadcast that is the problem if you are running HD graphics. Everything else works as it should. If you have a dedicated graphics card so I think you would be OK. You are not using the R9 280 in your profile?

The R9 280 is in the build and used in Windows and Ubuntu. But even though it allegedly is supported OOTB in OSX it is not recognized at all, only seen at 7MB and low resolution. So I am using the internal GFX on OSX
 
Joined
Feb 8, 2010
Messages
164
Motherboard
Gigabyte GA-Z87X-UD4H
CPU
i5-4670K
Graphics
RX 580
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
Internal Graphics is disabled on my hack and I still have the issue. My setup is in my sig and I'm using Clover.

My graphics appears as Chipset Model: AMD Radeon HD 7xxx if it makes any difference.
Any ideas?

My main build is Mavericks 10.9.5. Installed Yosemite on a partition and same issue.
 
Joined
Jun 9, 2013
Messages
10,815
Motherboard
Gigabyte GA-H77N-WIFI
CPU
i7-3770
Graphics
HD 4000
Mac
MacBook, Mac mini
Mobile Phone
Android
apple music and Beats1 works for me how ever i have noticed that not all Beats1 radio stations are launched yet tho :thumbup:
 

Attachments

Joined
Jun 9, 2013
Messages
10,815
Motherboard
Gigabyte GA-H77N-WIFI
CPU
i7-3770
Graphics
HD 4000
Mac
MacBook, Mac mini
Mobile Phone
Android
are you injecting for that? i.e GraphicsEnabler=Yes? i don't know nothing about ATI but it seems to work fine with nvidia GPUs its fine with a GTX760
 
Joined
Feb 8, 2010
Messages
164
Motherboard
Gigabyte GA-Z87X-UD4H
CPU
i5-4670K
Graphics
RX 580
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
I'm using Clover which I think injects the Graphics, but not sure if I'm using GE=Y or not. This is my config.plist that I got from the Clover guide here, which I've then added my SN and MLB etc (been X'd out)

Code:
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd">
<plist version="1.0">
	<key>ACPI</key>
	<dict>
		<key>DSDT</key>
		<dict>
			<key>Debug</key>
			<false/>
			<key>DropOEM_DSM</key>
			<false/>
			<key>Fixes</key>
			<dict>
				<key>AddDTGP_0001</key>
				<false/>
				<key>AddHDMI_8000000</key>
				<false/>
				<key>AddIMEI_80000</key>
				<false/>
				<key>AddMCHC_0008</key>
				<false/>
				<key>AddPNLF_1000000</key>
				<false/>
				<key>DeleteUnused_400000</key>
				<false/>
				<key>FIX_ACST_4000000</key>
				<false/>
				<key>FIX_ADP1_800000</key>
				<false/>
				<key>FIX_INTELGFX_100000</key>
				<false/>
				<key>FIX_RTC_20000</key>
				<false/>
				<key>FIX_S3D_2000000</key>
				<false/>
				<key>FakeLPC_0020</key>
				<false/>
				<key>FiX_TMR_40000</key>
				<false/>
				<key>FiX_WAK_200000</key>
				<false/>
				<key>FixAirport_4000</key>
				<false/>
				<key>FixDarwin_0002</key>
				<false/>
				<key>FixDisplay_0100</key>
				<false/>
				<key>FixFirewire_0800</key>
				<false/>
				<key>FixHDA_8000</key>
				<false/>
				<key>FixHPET_0010</key>
				<false/>
				<key>FixIDE_0200</key>
				<false/>
				<key>FixIPIC_0040</key>
				<false/>
				<key>FixLAN_2000</key>
				<false/>
				<key>FixRegions_10000000</key>
				<false/>
				<key>FixSATA_0400</key>
				<false/>
				<key>FixSBUS_0080</key>
				<false/>
				<key>FixShutdown_0004</key>
				<false/>
				<key>FixUSB_1000</key>
				<false/>
				<key>NewWay_80000000</key>
				<false/>
			</dict>
			<key>Name</key>
			<string>DSDT.aml</string>
			<key>ReuseFFFF</key>
			<false/>
		</dict>
		<key>HaltEnabler</key>
		<false/>
		<key>SSDT</key>
		<dict>
			<key>DropOem</key>
			<false/>
			<key>Generate</key>
			<dict>
				<key>CStates</key>
				<false/>
				<key>PStates</key>
				<false/>
			</dict>
		</dict>
	</dict>
	<key>Boot</key>
	<dict>
		<key>Arguments</key>
		<string>kext-dev-mode=1</string>
		<key>DefaultVolume</key>
		<string>Mac</string>
		<key>Legacy</key>
		<string>PBR</string>
		<key>Log</key>
		<true/>
		<key>Secure</key>
		<false/>
		<key>Timeout</key>
		<integer>0</integer>
		<key>XMPDetection</key>
		<string>NO</string>
	</dict>
	<key>Devices</key>
	<dict>
		<key>Audio</key>
		<dict>
			<key>Inject</key>
			<string>1</string>
		</dict>
		<key>FakeID</key>
		<dict>
			<key>ATI</key>
			<string>0x0</string>
			<key>IMEI</key>
			<string>0x0</string>
			<key>IntelGFX</key>
			<string>0x0</string>
			<key>LAN</key>
			<string>0x0</string>
			<key>NVidia</key>
			<string>0x0</string>
			<key>SATA</key>
			<string>0x0</string>
			<key>WIFI</key>
			<string>0x0</string>
			<key>XHCI</key>
			<string>0x0</string>
		</dict>
		<key>USB</key>
		<dict>
			<key>FixOwnership</key>
			<false/>
			<key>Inject</key>
			<false/>
		</dict>
		<key>UseIntelHDMI</key>
		<false/>
	</dict>
	<key>DisableDrivers</key>
	<array>
		<string>Nothing</string>
	</array>
	<key>GUI</key>
	<dict>
		<key>Hide</key>
		<array>
			<string>Windows</string>
			<string>\EFI\BOOT\BOOTX64.EFI</string>
		</array>
		<key>Language</key>
		<string>en:0</string>
		<key>Mouse</key>
		<dict>
			<key>Enabled</key>
			<true/>
			<key>Speed</key>
			<integer>8</integer>
		</dict>
		<key>Scan</key>
		<dict>
			<key>Entries</key>
			<true/>
			<key>Legacy</key>
			<string>First</string>
			<key>Tool</key>
			<true/>
		</dict>
		<key>Theme</key>
		<string></string>
	</dict>
	<key>Graphics</key>
	<dict>
		<key>Inject</key>
		<dict>
			<key>ATI</key>
			<false/>
			<key>Intel</key>
			<true/>
			<key>NVidia</key>
			<false/>
		</dict>
	</dict>
	<key>KernelAndKextPatches</key>
	<dict>
		<key>AppleRTC</key>
		<true/>
		<key>AsusAICPUPM</key>
		<true/>
		<key>KernelPm</key>
		<true/>
		<key>KextsToPatch</key>
		<array>
			<dict>
				<key>Comment</key>
				<string>External icons patch</string>
				<key>Find</key>
				<data>
				RXh0ZXJuYWw=
				</data>
				<key>Name</key>
				<string>AppleAHCIPort</string>
				<key>Replace</key>
				<data>
				SW50ZXJuYWw=
				</data>
			</dict>
		</array>
	</dict>
	<key>RtVariables</key>
	<dict>
		<key>MLB</key>
		<string>X0000000XXX8B7FG</string>
		<key>ROM</key>
		<data>0XXXXXXX</data>
	</dict>
	<key>SMBIOS</key>
	<dict>
		<key>BiosVendor</key>
		<string>Apple Inc.</string>
		<key>BiosVersion</key>
		<string>MP31.88Z.006C.B05.0802291410</string>
		<key>BiosReleaseDate</key>
		<string>02/29/08</string>
		<key>Manufacturer</key>
		<string>Apple Inc.</string>
		<key>ProductName</key>
		<string>MacPro3,1</string>
		<key>Version</key>
		<string>1.0</string>
		<key>Family</key>
		<string>Mac Pro</string>
		<key>BoardManufacturer</key>
		<string>Apple Inc.</string>
		<key>SerialNumber</key>
		<string>X0000000XXX</string>
		<key>Board-ID</key>
		<string>Mac-F42C88C8</string>
		<key>Trust</key>
		<false/>
	</dict>
	<key>SystemParameters</key>
	<dict>
		<key>InjectKexts</key>
		<string>Detect</string>
		<key>InjectSystemID</key>
		<true/>
	</dict>
</dict>
</plist>
I'm not too knowledgable with Clover, compared to Chameleon. I think these are what set the graphics.

Code:
<key>Graphics</key>
<dict>
	<key>Inject</key>
	<dict>
		<key>ATI</key>
		<false/>
		<key>Intel</key>
		<true/>
		<key>NVidia</key>
		<false/>
		</dict>
	</dict>
</dict>
Code:
<key>FakeID</key>
	<dict>
		<key>ATI</key>
		<string>0x0</string>
		<key>IMEI</key>
		<string>0x0</string>
		<key>IntelGFX</key>
		<string>0x0</string>
		<key>LAN</key>
		<string>0x0</string>
		<key>NVidia</key>
		<string>0x0</string>
		<key>SATA</key>
		<string>0x0</string>
		<key>WIFI</key>
		<string>0x0</string>
		<key>XHCI</key>
		<string>0x0</string>
	</dict>
I tried setting <key>Intel</key> to <false/> and still the same issue (albeit it played without freezing for about 30s and I thought it worked!)
 
Joined
Jun 9, 2013
Messages
10,815
Motherboard
Gigabyte GA-H77N-WIFI
CPU
i7-3770
Graphics
HD 4000
Mac
MacBook, Mac mini
Mobile Phone
Android
it could be something to do with injecting graphics. my GPU requires no graphics injection so in clover I've unticked inject nvidia I'm really not sure what could be causing it tbh do you have another graphics card? which doesn't require graphics injection?
 
Joined
Feb 8, 2010
Messages
164
Motherboard
Gigabyte GA-Z87X-UD4H
CPU
i5-4670K
Graphics
RX 580
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
Actually, I am not even sure if I have graphics injected. I took a look at Clover Configurator and the Graphics section is empty, so I guess not.

I only have a Radeon 7870XT and a Core i5 4670K with Internal Graphics disabled in BIOS.
 
Top