Contribute
Register

battery charging indicator issue

Joined
Nov 14, 2020
Messages
12
Motherboard
Hp
CPU
I5 8250u
Graphics
UHD 620, GeForce 940MX
I tried ECEnabler and SMCBatteryManager without DTDC and ACPIbatterymanager = no success.

Any idea?
Am i doing something wrong?
Ps:
After reviewing ECEnabler guide in it's Github page, i found it should be used with boot flag "-liluforce" in Nvram section, otherwise will not force APCI to render 8 bit.

now battery plug-in indicator will work without any issue.
 

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
24,873
Motherboard
Asus N752VX-OpenCore
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD 530 1920 x 1080
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
Ps:
After reviewing ECEnabler guide in it's Github page, i found it should be used with boot flag "-liluforce" in Nvram section, otherwise will not force APCI to render 8 bit.

now battery plug-in indicator will work without any issue.
it is always good to read the readme :)
 
Joined
Feb 23, 2020
Messages
157
Motherboard
Dell Precision M4700
CPU
i7-3740QM
Graphics
M4000
ECEnabler shouldn't require -liluforce (I never mention it in the ECEnabler readme at least)
Well, maybe if your in one of the installer phases, but I've booted recovery just fine with it working without a boot arg. I think I have a solution for it not working in installer phases, just need to wait for the next update to test. But that's just an edge case...
Where were you trying to use it?
 
Joined
Nov 14, 2020
Messages
12
Motherboard
Hp
CPU
I5 8250u
Graphics
UHD 620, GeForce 940MX
ECEnabler shouldn't require -liluforce (I never mention it in the ECEnabler readme at least)
Well, maybe if your in one of the installer phases, but I've booted recovery just fine with it working without a boot arg. I think I have a solution for it not working in installer phases, just need to wait for the next update to test. But that's just an edge case...
Where were you trying to use it?
Thanks for usefull kext and information.
My problem is after installation phase.

I got -lilluforce boot flag refrence from your discussion below on insanelymac.
will try without boot flag and report here.

PS: ECEnabler.kext works fine without boot flag also.
 

Attachments

  • photo_2021-07-07 12.09.01.jpeg
    photo_2021-07-07 12.09.01.jpeg
    95.5 KB · Views: 17
Last edited:
Top