Contribute
Register

Audio - Realtek ALC AppleHDA [Guide]

Status
Not open for further replies.
Joined
Dec 9, 2015
Messages
2
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
I selected the II. Realtek ALC AppleHDA Scripts installation method, worked perfectly, thanks. (ASRock Z68 Extreme4 Gen3 board.)
 

toleda

Moderator
Joined
May 19, 2010
Messages
22,935
Motherboard
Asus Maximus VII Impact
CPU
Core i7-4770K
Graphics
RX 560 + HD4600
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
  3. Mac mini
Classic Mac
  1. 512K
  2. LC
  3. Power Mac
Mobile Phone
  1. iOS
Will I have to do this every time I install an update to El Capitan 10.11?
Yes.
OS X does not support x99. MultiBeast 8 does not support x99 audio.
Back up working S/L/E/AppleHDA.kext, install after each update.
 
Joined
Jan 1, 2014
Messages
31
Motherboard
MSI Z77A-G43
CPU
Intel I5 3570K @ 4.4GHz
Graphics
Palit Nvidia GTX 1080
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
@toleda

1. I've placed the original AppleHDA.kext back.
2. I used: II. Realtek ALC AppleHDA Scripts -> http://audio_realtekALC-110.command.zip
- this way audio worked without the zml.zlib files from the MultiBeast 8,
- removed from config AppleHDA patch (from Kernel and Kext Patches)
3. I did the "surgery" again on the new AppleHDA.kext, I've switched all 3 layout instead of one (3 was before), then installed the kext.
4. I did found after all realtekHDA.kext in /Libraries/Extensions
- changed the Info.plist, again for all 3 layouts

And after many hours spent is working now.
Thanks again for your help and patience !
 

toleda

Moderator
Joined
May 19, 2010
Messages
22,935
Motherboard
Asus Maximus VII Impact
CPU
Core i7-4770K
Graphics
RX 560 + HD4600
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
  3. Mac mini
Classic Mac
  1. 512K
  2. LC
  3. Power Mac
Mobile Phone
  1. iOS
2. I used: II. Realtek ALC AppleHDA Scripts
- this way audio worked without the zml.zlib files from the MultiBeast 8,
- removed from config AppleHDA patch (from Kernel and Kext Patches)
3. I did the "surgery" again on the new AppleHDA.kext, I've switched all 3 layout instead of one (3 was before), then installed the kext.
Your surgery removed Software Update audio persistence.
Backup S/L/E/AppleHDA.kext and L/E/realtekALC.kext to restore audio.
 
Joined
Dec 28, 2015
Messages
2
Motherboard
GA-H87M-HD3
CPU
i3 4330
Graphics
HD 4600
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Hello toleda,

i hope you can help me. I have the Intel HD 4600 with a Mainboard with Realtek ALC887 Chipset. My OSX Version is El capitan 10.11.2 . My Bootloader is Ozmosis.

I need to get Sound and HDMI Audio to work. I already installed the AppleHDA887v100302 with Kextutility but it didnt work. Which installation-method do you recommend me?

By the way, if i go to Systemreport/ Hardware / Audio he shows me that i have an Intel High Definition Audio with Audio ID 0 (if this is important).

Do i need to restore the original AppleHDA.kext before i start you method?

Can u please explain it step by step? I am very new to this and its very complicated.

Thank you in advance.
 

toleda

Moderator
Joined
May 19, 2010
Messages
22,935
Motherboard
Asus Maximus VII Impact
CPU
Core i7-4770K
Graphics
RX 560 + HD4600
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
  3. Mac mini
Classic Mac
  1. 512K
  2. LC
  3. Power Mac
Mobile Phone
  1. iOS
already installed the AppleHDA887v100302 with Kextutility but it didnt work.
Not an installation method.
See Realtek ALC Installation Methods/Post #1
If no audio, see Troubleshooting/Problem Reporting/Post #1
 
Joined
Dec 28, 2015
Messages
2
Motherboard
GA-H87M-HD3
CPU
i3 4330
Graphics
HD 4600
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
The problem is that i have no Clover as Bootloader. I already downloaded Multibeast for El Capitan but it didnt work because i dont use Clover. Or did you mean something else?

Do i need to change the Audio ID from 0 to 1 somehow?
 
Status
Not open for further replies.
Top