Audio - Realtek ALC AppleHDA [Guide]

Discussion in 'Audio' started by toleda, Oct 17, 2014.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. albertoacj

    albertoacj

    Joined:
    Jun 23, 2015
    Messages:
    17
    Motherboard:
    Asus Z170 Deluxe
    CPU:
    I7 6700k
    Graphics:
    gtx 1070
    Mac:
    iMac, MacBook Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Jul 16, 2017 at 1:10 AM #241
    albertoacj

    albertoacj

    Joined:
    Jun 23, 2015
    Messages:
    17
    Motherboard:
    Asus Z170 Deluxe
    CPU:
    I7 6700k
    Graphics:
    gtx 1070
    Mac:
    iMac, MacBook Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    I Have a Z170 Deluxe ALC 1150, I have installed the multibeast 9.1.0 ALC 1150 driver and 100/200 HDAS to HDEF nothing happens so o installed the multibeast 9.0.1 driver ACL 1150 + 100 series audio, now the audio is working but the layout output is wrong the pink is the output and the frontal input and out put doesn't work, I tried to understand the tutorial but isn\t clear for me. Someone can help me ?
     
  2. johnhhhh

    johnhhhh

    Joined:
    Apr 6, 2017
    Messages:
    2
    Jul 21, 2017 at 3:42 AM #242
    johnhhhh

    johnhhhh

    Joined:
    Apr 6, 2017
    Messages:
    2
    Thanks Toleda
    Thanks Toleda
    :thumbup::thumbup::thumbup:
     
  3. toleda

    toleda Moderator

    Joined:
    May 20, 2010
    Messages:
    22,598
    Motherboard:
    Asus Maximus VII Impact
    CPU:
    Core i7-4770K
    Graphics:
    HD7750 + HD4600
    Mac:
    iMac, MacBook Pro, Mac mini
    Classic Mac:
    512K, LC, Power Mac
    Mobile Phone:
    iOS
    Jul 22, 2017 at 2:50 AM #243
    toleda

    toleda Moderator

    Joined:
    May 20, 2010
    Messages:
    22,598
    Motherboard:
    Asus Maximus VII Impact
    CPU:
    Core i7-4770K
    Graphics:
    HD7750 + HD4600
    Mac:
    iMac, MacBook Pro, Mac mini
    Classic Mac:
    512K, LC, Power Mac
    Mobile Phone:
    iOS
    See No Sound - Realtek ALC AppleHDA/Post #1/II. Problem Reporting. Post to thread linked with requested files attached.
     
  4. toleda

    toleda Moderator

    Joined:
    May 20, 2010
    Messages:
    22,598
    Motherboard:
    Asus Maximus VII Impact
    CPU:
    Core i7-4770K
    Graphics:
    HD7750 + HD4600
    Mac:
    iMac, MacBook Pro, Mac mini
    Classic Mac:
    512K, LC, Power Mac
    Mobile Phone:
    iOS
    Jul 29, 2017 at 7:31 PM #244
    toleda

    toleda Moderator

    Joined:
    May 20, 2010
    Messages:
    22,598
    Motherboard:
    Asus Maximus VII Impact
    CPU:
    Core i7-4770K
    Graphics:
    HD7750 + HD4600
    Mac:
    iMac, MacBook Pro, Mac mini
    Classic Mac:
    512K, LC, Power Mac
    Mobile Phone:
    iOS
    v3.3: 7/29/17 - X299 Audio Support, see Post #1
     
  5. EricDi

    EricDi

    Joined:
    Jan 4, 2014
    Messages:
    38
    Aug 5, 2017 at 6:22 PM #245
    EricDi

    EricDi

    Joined:
    Jan 4, 2014
    Messages:
    38
    Finally got it to work. I had to install Lilu and run the .command.

    Thanks!
     
  6. bingaling2

    bingaling2

    Joined:
    Oct 11, 2015
    Messages:
    8
    Motherboard:
    GA-Z77-DS3H
    CPU:
    core i5 4570k
    Graphics:
    GTX 650ti
    Aug 10, 2017 at 4:14 AM #246
    bingaling2

    bingaling2

    Joined:
    Oct 11, 2015
    Messages:
    8
    Motherboard:
    GA-Z77-DS3H
    CPU:
    core i5 4570k
    Graphics:
    GTX 650ti
    I've got a curious issue. For all inputs except "Internal Speakers - Built in" i have only one headphone working. It's not the end of the world since I use an Onyx 1220i but i'm a perfectionist and I'd like everything to work, in particular the headphone socket on the front of the machine. Any ideas out there?
     
    Last edited: Aug 11, 2017
  7. psxstudio

    psxstudio

    Joined:
    Jun 1, 2011
    Messages:
    20
    Motherboard:
    Z68X-UD3H
    CPU:
    i5 2500K
    Graphics:
    GTX 660 (2 U2412M + 1 1080p Monitors)
    Mac:
    MacBook Pro
    Classic Mac:
    iMac, PowerBook
    Mobile Phone:
    Android
    Aug 17, 2017 at 12:23 AM #247
    psxstudio

    psxstudio

    Joined:
    Jun 1, 2011
    Messages:
    20
    Motherboard:
    Z68X-UD3H
    CPU:
    i5 2500K
    Graphics:
    GTX 660 (2 U2412M + 1 1080p Monitors)
    Mac:
    MacBook Pro
    Classic Mac:
    iMac, PowerBook
    Mobile Phone:
    Android
    I've got audio to work on 10.12.6 but I had to plug in my speakers into the "Rear Speaker Out" connector instead of the usual Line Out/Green connector. I'm using Gigabyte Z97X-Gaming 7 mobo and under 10.11.x audio was connected to the Line Out/Green connector.

    Edited to attach Clover Config file...

    JB
     

    Attached Files:

  8. toleda

    toleda Moderator

    Joined:
    May 20, 2010
    Messages:
    22,598
    Motherboard:
    Asus Maximus VII Impact
    CPU:
    Core i7-4770K
    Graphics:
    HD7750 + HD4600
    Mac:
    iMac, MacBook Pro, Mac mini
    Classic Mac:
    512K, LC, Power Mac
    Mobile Phone:
    iOS
    Aug 17, 2017 at 2:36 AM #248
    toleda

    toleda Moderator

    Joined:
    May 20, 2010
    Messages:
    22,598
    Motherboard:
    Asus Maximus VII Impact
    CPU:
    Core i7-4770K
    Graphics:
    HD7750 + HD4600
    Mac:
    iMac, MacBook Pro, Mac mini
    Classic Mac:
    512K, LC, Power Mac
    Mobile Phone:
    iOS
    See Troubleshooting/Problem Reporting, Post #1. Off topic.
     
  9. toleda

    toleda Moderator

    Joined:
    May 20, 2010
    Messages:
    22,598
    Motherboard:
    Asus Maximus VII Impact
    CPU:
    Core i7-4770K
    Graphics:
    HD7750 + HD4600
    Mac:
    iMac, MacBook Pro, Mac mini
    Classic Mac:
    512K, LC, Power Mac
    Mobile Phone:
    iOS
    Aug 17, 2017 at 2:37 AM #249
    toleda

    toleda Moderator

    Joined:
    May 20, 2010
    Messages:
    22,598
    Motherboard:
    Asus Maximus VII Impact
    CPU:
    Core i7-4770K
    Graphics:
    HD7750 + HD4600
    Mac:
    iMac, MacBook Pro, Mac mini
    Classic Mac:
    512K, LC, Power Mac
    Mobile Phone:
    iOS
    See Troubleshooting/Problem Reporting, Post #1. Off topic.
     
  10. dss862

    dss862

    Joined:
    Sep 21, 2011
    Messages:
    225
    Motherboard:
    laptop dell 7348,dell 7559 UHD...desktop asrock H97M anniversary edition
    CPU:
    laptop-i7 --. 6700HQ..i5-5200U...desktop -i7-4790k
    Graphics:
    intel hd-5500,530 . desktop --palit nvidia gtx 1060 6gb ram
    Mac:
    iMac, MacBook Air, MacBook Pro
    Mobile Phone:
    Android
    Aug 27, 2017 at 1:12 PM #250
    dss862

    dss862

    Joined:
    Sep 21, 2011
    Messages:
    225
    Motherboard:
    laptop dell 7348,dell 7559 UHD...desktop asrock H97M anniversary edition
    CPU:
    laptop-i7 --. 6700HQ..i5-5200U...desktop -i7-4790k
    Graphics:
    intel hd-5500,530 . desktop --palit nvidia gtx 1060 6gb ram
    Mac:
    iMac, MacBook Air, MacBook Pro
    Mobile Phone:
    Android
    Toleda i am having hardtime with dell 7348 alc3234 or alc255 on macos sierra 10.12.6 i used minion hda audio patcher it didnt work ..is there any other way to make alc255 work on 10.12.6. I even patch the config plist kext to touch but no luck please help
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice