Contribute
Register

Audio - HDMI Audio AppleHDA [Guide]

Status
Not open for further replies.
Joined
Nov 9, 2013
Messages
51
Motherboard
MSI Z170A Gaming Pro
CPU
i7-6700k 4.4GHz - Corsair H110i
Graphics
MSI GTX 1070 Gaming 8GB - EVGA 970 SSC ACX 2.0+
Mac
MacBook
Classic Mac
Performa
Mobile Phone
iOS
Alrighty, I'm in the same boat as most people with the 10series Nvidia cards, got all Audio Outputs working except DisplayPort and HDMI.

Ive Included all informative information I could think of.

MSI z170a Gaming Pro
i7-6700k 4.0GHz
32GB DDR4 3200MHz Corsair
MSI Gaming Nvidia 1070
Samsung 850 Pro
Acer Predator XB271HK Monitor
 

Attachments

Joined
Nov 9, 2013
Messages
51
Motherboard
MSI Z170A Gaming Pro
CPU
i7-6700k 4.4GHz - Corsair H110i
Graphics
MSI GTX 1070 Gaming 8GB - EVGA 970 SSC ACX 2.0+
Mac
MacBook
Classic Mac
Performa
Mobile Phone
iOS
Alrighty, I'm in the same boat as most people with the 10series Nvidia cards, got all Audio Outputs working except DisplayPort and HDMI.

Ive Included all informative information I could think of.

MSI z170a Gaming Pro
i7-6700k 4.0GHz
32GB DDR4 3200MHz Corsair
MSI Gaming Nvidia 1070
Samsung 850 Pro
Acer Predator XB271HK Monitor
Replaced the SSDTs because they got replaced with the scripts I tried apparently, still no DP Audio with these.
 

Attachments

toleda

Moderator
Joined
May 20, 2010
Messages
24,450
Motherboard
Asus Maximus VII Impact
CPU
Core i7-4770K
Graphics
RX 560 + HD4600
Mac
iMac, MacBook Pro, Mac mini
Classic Mac
512K, LC, Power Mac
Mobile Phone
iOS
Joined
Nov 9, 2013
Messages
51
Motherboard
MSI Z170A Gaming Pro
CPU
i7-6700k 4.4GHz - Corsair H110i
Graphics
MSI GTX 1070 Gaming 8GB - EVGA 970 SSC ACX 2.0+
Mac
MacBook
Classic Mac
Performa
Mobile Phone
iOS
dsdt problem, see Post #2859
edit Device (D053) to Device (D054)
Reply with new files.
D054 was already correct recheck the files and heres my ACPI from Maciasl also changed the SSDT-1 back to SSDT-HDMI-NVIDIA-PEG0.aml as you said, still no DisplayPort audio. :/
 
Joined
Apr 19, 2017
Messages
47
Motherboard
Asus Maximus VIII Gene
CPU
i7-6700K
Graphics
GTX 1070
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
I changed the kabel once more time to the 1st DP and I got an audio... no volume control though ;-) Display is Benq BL3201PT. There's something wrong though... every second boot audio goes back to the internal port and no HDMI is available. Then I need to reboot the system. Any idea how to fix it and turn on the volume control? I attach ioreg from the state where HDMI audio was available. I've got also many identical (to me) kexts. Is it ok?

Screen Shot 2017-05-22 at 20.03.28.png
 

Attachments

Status
Not open for further replies.
Top