Contribute
Register

Audio - HDMI Audio AppleHDA [Guide]

Status
Not open for further replies.
Joined
Oct 31, 2015
Messages
54
Motherboard
Prime X299 Edition 30
CPU
I9-10900X
Graphics
RX 5700 XT
Mobile Phone
  1. Android
Post #1/cloverHDMI
Answer n to: Confirm DP to HDMI connector edit on port ... (y/n)?

try on 10.11.6
use SSDT-HDEF-HDAS-1.aml

File: audio_cloverHDMI-120.command_v1.0d

Release Mode

EFI partition is mounted

Error: no IOReg/HDEF; BIOS/audio/disabled or ACPI problem

Continue without HDEF/onboard audio (y/n): y


No audio codec detected

No system files were changed

To save a Copy of this Terminal session: Terminal/Shell/Export Text As ...

logout

Saving session...

...copying shared history...

...saving history...truncating history files...

...completed.


[Process completed]
 
Joined
Nov 23, 2012
Messages
37
Motherboard
GA H97M-D3H
CPU
intel i3 4th gen 4150 3.5 GHz, 16 gb 1600 MHz
Graphics
ATi Radeon 7870 ghz edition 2 GB
Mobile Phone
  1. iOS
Almost; did not move all protocol settings, see Post #1995
connector 0x1 HDMI:
00 08 00 00 04 02 00 00 00 01 04 00 00 00 00 00 22 05 05 02 00 00 00 00
connector 0x3 DP:
00 04 00 00 04 03 00 00 00 01 02 01 00 00 00 00 11 02 01 03 00 00 00 00
ok, trying to build up the proper construction, please give me a correction if I made any wrong:

Native:
Personality: Futomaki

ConnectorInfo count in decimal: 4

Disk offset in decimal 1765440

0000000 00 04 00 00 04 03 00 00 00 01 01 01 00 00 00 00 12 04 04 01 00 00 00 00

0000024 00 04 00 00 04 03 00 00 00 01 02 01 00 00 00 00 22 05 05 02 00 00 00 00

0000048 04 00 00 00 14 02 00 00 00 01 03 00 00 00 00 00 00 00 06 06 00 00 00 00

0000072 00 08 00 00 04 02 00 00 00 01 04 00 00 00 00 00 11 02 01 03 00 00 00 00

0000096

Edited:
0000000 00 04 00 00 04 03 00 00 00 01 00 01 00 00 00 00 12 04 04 01 00 00 00 00

0000024 00 08 00 00 04 02 00 00 00 01 01 00 00 00 00 00 22 05 05 02 00 00 00 00

0000048 04 00 00 00 14 02 00 00 00 01 02 00 00 00 00 00 00 00 06 06 00 00 00 00

0000072 00 04 00 00 04 03 00 00 00 01 03 01 00 00 00 00 11 02 01 03 00 00 00 00

with kind regards
hashel
 
Joined
Nov 4, 2016
Messages
2
Hello toleda

I have a problem with my HDMI Sound on my TV
Motherbord GA Z170X UD5 TH BIOS F5 Sierra 10.12.1 Grafik Sapphire RX480 I7 Skylake
Clover Bootloader
I am used audio_cloverHDMI-120.command_v1.
the System/Library/Extensions/AppleHDA.kext is original

Thanks Torsten
 

Attachments

  • Torstens iMac.ioreg
    3.4 MB · Views: 99
  • bild31.jpeg
    bild31.jpeg
    262.8 KB · Views: 119
  • SSDT-i7-6700K.aml
    2.2 KB · Views: 90
  • SSDT-Realtek-Audio.aml
    263 bytes · Views: 78
  • SSDT-USB-GA-Z170X-UD5-TH .aml
    966 bytes · Views: 93
  • SSDT-HDMI-AMD-PEG0.aml
    299 bytes · Views: 99
  • SSDT-HDEF-HDAS-1.aml
    259 bytes · Views: 73
  • config.plist
    5.5 KB · Views: 202
  • cloverHdmi.pdf
    22 KB · Views: 183
Last edited:
Joined
Nov 4, 2016
Messages
2
this one I have forgotten
and my version of Bootloader is 3766
 

Attachments

  • bootlog.log.txt
    21.1 KB · Views: 133

toleda

Moderator
Joined
May 19, 2010
Messages
22,935
Motherboard
Asus Maximus VII Impact
CPU
Core i7-4770K
Graphics
RX 560 + HD4600
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
  3. Mac mini
Classic Mac
  1. 512K
  2. LC
  3. Power Mac
Mobile Phone
  1. iOS
trying to build up the proper construction
0 is not valid, no reason to change any parameter associated with protocol. No reason to change any any parameter for a connector that is OK or not used.
See Post #2004, reply with requested files.
 
Joined
Nov 23, 2012
Messages
37
Motherboard
GA H97M-D3H
CPU
intel i3 4th gen 4150 3.5 GHz, 16 gb 1600 MHz
Graphics
ATi Radeon 7870 ghz edition 2 GB
Mobile Phone
  1. iOS
0 is not valid, no reason to change any parameter associated with protocol. No reason to change any any parameter for a connector that is OK or not used.
ok, rebuild a new constraction with valid no

Native:
Personality: Futomaki
ConnectorInfo count in decimal: 4
Disk offset in decimal 1765440

0000000 00 04 00 00 04 03 00 00 00 01 01 01 00 00 00 00 12 04 04 01 00 00 00 00

0000024 00 04 00 00 04 03 00 00 00 01 02 01 00 00 00 00 22 05 05 02 00 00 00 00

0000048 04 00 00 00 14 02 00 00 00 01 03 00 00 00 00 00 00 00 06 06 00 00 00 00

0000072 00 08 00 00 04 02 00 00 00 01 04 00 00 00 00 00 11 02 01 03 00 00 00 00

0000096

Edited:
0000000 00 04 00 00 04 03 00 00 00 01 02 01 00 00 00 00 12 04 04 01 00 00 00 00

0000024 00 08 00 00 04 02 00 00 00 01 01 00 00 00 00 00 22 05 05 02 00 00 00 00

0000048 04 00 00 00 14 02 00 00 00 01 04 00 00 00 00 00 00 00 06 06 00 00 00 00

0000072 00 04 00 00 04 03 00 00 00 01 03 01 00 00 00 00 11 02 01 03 00 00 00 00
 
Joined
May 21, 2015
Messages
77
Motherboard
HP Elite X2 G2
CPU
i5-7600U
Graphics
HD620
RX 480 HDMI audio is not working in 10.12 or 10.12.1.
No idea if 10.12.2 solves the problem

On 10.12.2 with an RX460. What can I do to see if the new update solves the problem?
 
Status
Not open for further replies.
Top