Contribute
Register
Status
Not open for further replies.
Joined
Oct 30, 2015
Messages
3
Motherboard
Gigabyte GA-Z170MX Gaming 5
CPU
Intel I7 6700K
Graphics
GeForce GTX1070
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
Hi there
Im not getting any audio out of only the rear(green). audio jack after sleep. The headphone jack, HDMI audio and digital out all work after sleep.
Originally I was using toledas CloverALC script for Realtek audio until it stopped working when installing other kexts. Now, when using this method, the rear audio only crackles at high volume with no audio(Layout 3). Ive now swapped to using AppleALC by following this guide. I still cant use layout 3 as it yield the same results as the previous script but layout 1, 5, 11 works fine except rear audio after sleep.
Ive tried CodecCommander.kext but I don't think its even working at all. I also cant find where in the info.plist to add the codec address.
Thanks for any help.

Running Sierra 10.12.5
Realtek ALC 1150
Clover boot loader.
 
Joined
Oct 30, 2015
Messages
3
Motherboard
Gigabyte GA-Z170MX Gaming 5
CPU
Intel I7 6700K
Graphics
GeForce GTX1070
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
Updated with computer hardware
 
Joined
Oct 30, 2015
Messages
3
Motherboard
Gigabyte GA-Z170MX Gaming 5
CPU
Intel I7 6700K
Graphics
GeForce GTX1070
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
Search: fix no audio after sleep 1150
Thanks heaps, at the moment this looks like it might be working. Not sure how I overlooked that post.
 
Status
Not open for further replies.
Top