Contribute
Register

ASUS Zenbook UX305 compatability

Status
Not open for further replies.
Joined
Nov 3, 2011
Messages
12
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Thanks for posting the guide!

It sounds like it's unfeasible to get the stock wifi working?
 
Joined
Oct 3, 2010
Messages
221
Motherboard
Asus Zenbook UX305FA/Clover
CPU
M 5Y10c
Graphics
HD5300, 1920 x 1080
kalamazoomac,

Odd isn't it Apple uses Intel chip sets but fails to support intel wifi. Apple always did like to make the hardware hard to match or proprietary to defend it if need be. Bluetooth on the other hand they seem to be fine with since it is limited range.

jhawk
 
Joined
Oct 3, 2010
Messages
221
Motherboard
Asus Zenbook UX305FA/Clover
CPU
M 5Y10c
Graphics
HD5300, 1920 x 1080
Here is a fun one for you. It is about 5am in Panama City, FL and my IP suddenly changes to 169.254.202.87
I decide I need to know the destination--

Johns-MacBook:~ jqp$ traceroute 169.204.202.87
traceroute to 169.204.202.87 (169.204.202.87), 64 hops max, 52 byte packets
1 192.168.0.1 (192.168.0.1) 1.481 ms 0.437 ms 0.374 ms
2 96.120.58.21 (96.120.58.21) 9.075 ms 9.526 ms 8.203 ms
3 te-0-2-0-19-ur03.panamacity.fl.pancity.comcast.net (68.87.161.33) 8.972 ms 9.197 ms 9.466 ms
4 te-4-4-ar01.l3-mobile.al.northglf.comcast.net (68.85.202.117) 13.941 ms
162.151.81.61 (162.151.81.61) 14.145 ms
te-4-7-ar01.l3-mobile.al.northglf.comcast.net (68.86.181.25) 13.604 ms
5 be-33666-cr01.dallas.tx.ibone.comcast.net (68.86.90.53) 30.287 ms 30.410 ms 34.340 ms
6 * * *
7 ae-22-52.car2.seattle1.level3.net (4.69.147.164) 74.977 ms 65.685 ms 67.486 ms
8 ae-22-52.car2.seattle1.level3.net (4.69.147.164) 65.919 ms 65.772 ms 65.665 ms
9 pacific-nor.car2.seattle1.level3.net (4.53.146.142) 67.597 ms 66.474 ms 65.614 ms
10 ae0--311.icar-sttl1-1.infra.pnw-gigapop.net (209.124.188.182) 67.256 ms 66.144 ms 75.638 ms
11 ae0--311.seawescore1.infra.wa-k20.net (209.124.188.183) 66.594 ms 66.292 ms 66.507 ms
12 ae1--0.seawescore2.infra.wa-k20.net (68.179.203.37) 66.901 ms 65.726 ms 66.166 ms
13 gi0-1.riverview-k12.infra.wa-k20.net (68.179.208.95) 68.689 ms 69.007 ms 68.655 ms
14 * * *
15 * * *
No luck but an oddity... 2nd Hop is Comcast North Dakota where is NSA located? then back to Panama City.

They have reported routers being subject to attack and advised two week wait for fix Thats about a week ago.

Time to wipe router it is my understanding the flaw is not found in dd-wrt.

jhawk
 
Joined
Oct 3, 2010
Messages
221
Motherboard
Asus Zenbook UX305FA/Clover
CPU
M 5Y10c
Graphics
HD5300, 1920 x 1080
sarge999,

What drivers/kext do iI need for DW1560?

Thanks
jhawk
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 2, 2012
Messages
184,014
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
sarge999,

What drivers/kext do iI need for DW1560?

Thanks
jhawk

BCM94352 requirements:
- FakePCIID.kext and FakePCIID_BCM94352Z_as_BCM94360CS2.kext: https://github.com/RehabMan/OS-X-Fake-PCI-ID. Install with Kext Wizard to /S/L/E.
- BrcmPatchRAM.kext: https://github.com/RehabMan/OS-X-BrcmPatchRAM. Install with Kext Wizard to /S/L/E.
- 5Ghz patch for WiFi documented here: http://www.tonymacx86.com/network/104850-guide-airport-pcie-half-mini-v2.html
- handoff patch for bluetooth documented here: http://www.tonymacx86.com/network/104850-guide-airport-pcie-half-mini-v2.html
 
Joined
Oct 3, 2010
Messages
221
Motherboard
Asus Zenbook UX305FA/Clover
CPU
M 5Y10c
Graphics
HD5300, 1920 x 1080
RehabMan,

Thanks!

jhawk
 
Joined
Feb 24, 2011
Messages
2
Motherboard
Mac OSX 10.9.4 Mavericks
CPU
Intel i5 2.8 Ghz LGA1156
Graphics
NVIDIA GeForce GTX 650
Mac
  1. MacBook
Classic Mac
Mobile Phone
  1. Android
So I need a little assistance with installing OSX on this laptop (Asus UX305FA-ASM1). I've successfully installed OSX on various computers over the years using Chimera, but I'm having some issues with Clover.

I've followed "[Guide] Booting the OS X installer on LAPTOPS with Clover UEFI" with both the precompiled r3202 and building the latest version of clover myself (I've tried to build r3202 myself but I've been running into some errors). The USB drive I used is formatted as a MBR. I've used a recent config.plist that has been posted on this thread as well as edited versions of those provided by RehabMan's OS-X-Clover-Laptop-Config for both HD5000 and HD5300 (I've only been changing the ig-platform-id to make sure it is "0x16160002" and the theme to whatever I installed with Clover). Additionally I have been primarily doing this with only RehabMan's FakeSMC.kext, GenericUSBXHCI.kext and VoodooPS2Controller.kext in the Other folder.

I can get Clover EFI to start, however when I select the OSX install partition it stops at "root device uuid is 'XXXXXXXXX-XXXX-XXXX-XXXXXXXXXXXX'" (The Xs are real alpanumeric sequence, I just didn't feel like writing it down). Any assistance would be greatly appreciated. I've liked this laptop very much and would like to get Yosemite running alongside Windows 8.1 and Linux Mint 17.1, which I already have on this machine.
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 2, 2012
Messages
184,014
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
So I need a little assistance with installing OSX on this laptop (Asus UX305FA-ASM1). I've successfully installed OSX on various computers over the years using Chimera, but I'm having some issues with Clover.

I've followed "[Guide] Booting the OS X installer on LAPTOPS with Clover UEFI" with both the precompiled r3202 and building the latest version of clover myself (I've tried to build r3202 myself but I've been running into some errors). The USB drive I used is formatted as a MBR. I've used a recent config.plist that has been posted on this thread as well as edited versions of those provided by RehabMan's OS-X-Clover-Laptop-Config for both HD5000 and HD5300 (I've only been changing the ig-platform-id to make sure it is "0x16160002" and the theme to whatever I installed with Clover). Additionally I have been primarily doing this with only RehabMan's FakeSMC.kext, GenericUSBXHCI.kext and VoodooPS2Controller.kext in the Other folder.

I can get Clover EFI to start, however when I select the OSX install partition it stops at "root device uuid is 'XXXXXXXXX-XXXX-XXXX-XXXXXXXXXXXX'" (The Xs are real alpanumeric sequence, I just didn't feel like writing it down). Any assistance would be greatly appreciated. I've liked this laptop very much and would like to get Yosemite running alongside Windows 8.1 and Linux Mint 17.1, which I already have on this machine.

Follow guide: http://www.tonymacx86.com/yosemite-...oting-os-x-installer-laptops-clover-uefi.html

There is already a config.plist for Broadwell.

Make sure you set DVMT-prealloc as described in this thread and the various threads linked from the FAQ: http://www.tonymacx86.com/yosemite-...faq-read-first-laptop-frequent-questions.html
 
Joined
Oct 3, 2010
Messages
221
Motherboard
Asus Zenbook UX305FA/Clover
CPU
M 5Y10c
Graphics
HD5300, 1920 x 1080
sleepymac11,

I don't wish to jump in on your interaction with RehabMan, but would rather like to ask a question to see if I need to change or emphasis a section. of instructions. Did you add HFSPlus.efi to drivers64UEFI ?

Thanks
jhawk
 
Joined
Feb 24, 2011
Messages
2
Motherboard
Mac OSX 10.9.4 Mavericks
CPU
Intel i5 2.8 Ghz LGA1156
Graphics
NVIDIA GeForce GTX 650
Mac
  1. MacBook
Classic Mac
Mobile Phone
  1. Android
RehabMan, thanks for your response. Ultimately it came down to that my Yosemite installer was not recent enough for the hardware. I downloaded a new one and that fixed the issue I was having.

jhawk, your guide and your posts in this thread have been very helpful in making this process easier. If there is anything I can think of that will add clarity to the guide, I'll let you know. Nothing at this point. Thanks for all of your work.
 
Status
Not open for further replies.
Top