Contribute
Register

Asus Z97 MAXIMUS VII IMPACT ethernet(Intel I218V) interface stop working after some random time inte

Status
Not open for further replies.
Joined
Oct 4, 2013
Messages
7
Motherboard
Asus Z97 MAXIMUS VII IMPACT
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Greetings,

I've done a fresh install of Yosemite on a Asus Z97 MAXIMUS VII IMPACT board.
I' ve use the latest Multibeast 7.0.2 with latest version of AppleIntelE1000e.kext.

Ethernet Interface stop working after some random time interval when I copy large files over the network.

2nd I tried to update the AppleIntelE1000e.kext to Wired Ethernet for Linux ( e1000.sourceforge.net ) by hnak from insanelymac.

Still no luck

3rd I tried previous
AppleIntelE1000e.kext versions provided by Multibeast 7.0.2

Still no luck.

Anyone have a solution for me.

Kind regards
 
Joined
May 12, 2011
Messages
2,601
Motherboard
GA-X99M-Gaming 5
CPU
i7-5930K
Graphics
GTX 970
Mac
  1. MacBook Pro
Classic Mac
  1. Color Classic
Mobile Phone
  1. Android
There's 4 versions of that kext in MB, what have your tried?
 
Joined
Feb 15, 2013
Messages
21
Motherboard
Yosemite
CPU
3.5 Ghz
Graphics
GEFORCE GTX 760
Mac
  1. Mac Pro
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
I am having similar issues. Try going into the bios and enabling the Lan Stack. If it is already enabled, disable the enable again. Save the settings and start the computer. My Network then works until I start the machine up again then I have to repeat the process. Maybe this will work for you?

Rik
 
Joined
Oct 4, 2013
Messages
7
Motherboard
Asus Z97 MAXIMUS VII IMPACT
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
I am having similar issues. Try going into the bios and enabling the Lan Stack. If it is already enabled, disable the enable again. Save the settings and start the computer. My Network then works until I start the machine up again then I have to repeat the process. Maybe this will work for you?

Rik

Thanks will give that a go
 
Joined
Oct 4, 2013
Messages
7
Motherboard
Asus Z97 MAXIMUS VII IMPACT
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Does this problem have anything to do with the fact I did not disable my LAN in BIOS when installing Yosemite?
 
Joined
May 12, 2011
Messages
2,601
Motherboard
GA-X99M-Gaming 5
CPU
i7-5930K
Graphics
GTX 970
Mac
  1. MacBook Pro
Classic Mac
  1. Color Classic
Mobile Phone
  1. Android
No, it's a problem with Yosemite. AppleIntelE1000e v3.1.0 is the only version working since Yosemite final, and it does issues with large file transfers.
 
Joined
Feb 15, 2013
Messages
21
Motherboard
Yosemite
CPU
3.5 Ghz
Graphics
GEFORCE GTX 760
Mac
  1. Mac Pro
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
Interesting. I built a new DAW hackintosh with Yosemite and had to revert back to my old Hackintosh computer because my networked computers via Ethernet were sluggish and I had a ton of MIDI dropouts maybe due to the fact that it can't handle large amounts of data?

My Ethernet fix is on a Hackintosh slave machine running Mountain Lion.

Rik
 
Joined
Nov 10, 2014
Messages
28
Motherboard
MSI Z97i Gaming Mini-ITX
CPU
i7 4790K
Graphics
GX970
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
Classic Mac
Mobile Phone
  1. Android
Sorry for highjacking the thread but I'm looking at replacing my MSI Z97i Gaming ITX board with the Asus z97 Maximus VII Impact

Besides the Ethernet issue listed here. Everything else installed without any major drama?

It looks a great board, hence the reason for the upgrade
 
Joined
Feb 15, 2013
Messages
21
Motherboard
Yosemite
CPU
3.5 Ghz
Graphics
GEFORCE GTX 760
Mac
  1. Mac Pro
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
No, it's a problem with Yosemite. AppleIntelE1000e v3.1.0 is the only version working since Yosemite final, and it does issues with large file transfers.

Has there been any upgrade for this kext that will allow large file transfers and will this be an issue if I reconfig the machine back to Mavericks?

Rik
 
Status
Not open for further replies.
Top