Contribute
Register

ASUS Z390-A + 9700k + Vega 64 0.6.2 11.0.1

Status
Not open for further replies.
Joined
Jul 13, 2016
Messages
2,907
Motherboard
Gigabyte Z370 Gaming 5
CPU
I9 9900k
Graphics
Vega 64
Mac
  1. Mac mini
  2. Mac Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Joined
Sep 22, 2010
Messages
171
Motherboard
ASUS PRIME Z390-A
CPU
i7-9700K
Graphics
Vega 64
Hi @scottkendall, I'm updating my config.plist from 0.6.2 to 0.6.3 and noticed under DeviceProperties -> Add you have no entries. The default entry PciRoot(0x0)/Pci(0x1b,0x0) is not there and the additional PciRoot(0x0)/Pci(0x2,0x0) is also not there. You just have a blank Add and Delete dictionary.

Do I not need anything there if I'm using a dGPU supported by macOS? Is there value in turning on iGPU + dGPU?

Thanks!
 
Joined
Jul 13, 2016
Messages
2,907
Motherboard
Gigabyte Z370 Gaming 5
CPU
I9 9900k
Graphics
Vega 64
Mac
  1. Mac mini
  2. Mac Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Hi @scottkendall, I'm updating my config.plist from 0.6.2 to 0.6.3 and noticed under DeviceProperties -> Add you have no entries. The default entry PciRoot(0x0)/Pci(0x1b,0x0) is not there and the additional PciRoot(0x0)/Pci(0x2,0x0) is also not there. You just have a blank Add and Delete dictionary.

Do I not need anything there if I'm using a dGPU supported by macOS? Is there value in turning on iGPU + dGPU?

Thanks!
They are specific to your board you need to configure that yourself...
 
Joined
Sep 22, 2010
Messages
171
Motherboard
ASUS PRIME Z390-A
CPU
i7-9700K
Graphics
Vega 64
They are specific to your board you need to configure that yourself...
okay, did a little more reading. looks like you only need this section if you're planning on using an iGPU, which I am not (Vega 64). If you're using a dGPU, is there any additional advantages to setting it up?
 
Joined
Jul 13, 2016
Messages
2,907
Motherboard
Gigabyte Z370 Gaming 5
CPU
I9 9900k
Graphics
Vega 64
Mac
  1. Mac mini
  2. Mac Pro
Mobile Phone
  1. iOS
okay, did a little more reading. looks like you only need this section if you're planning on using an iGPU, which I am not (Vega 64). If you're using a dGPU, is there any additional advantages to setting it up?

I have it propagated for my entire system I think it helps with Thunderbolt but I am not sure for the rest I think it is cosmetic in that it propagates the PCI section: Screen Shot 2020-11-12 at 6.17.10 PM.png
 
Joined
Sep 22, 2010
Messages
171
Motherboard
ASUS PRIME Z390-A
CPU
i7-9700K
Graphics
Vega 64
quick update, I couldn't figure out how to setup headless iGPU so I switched to iMacPro1,1 and it solved my DRM issues (although not in Safari with Amazon Prime for some reason).

on another topic, when I was running Catalina with Clover I had a dual boot with Windows. in my EFI I had the folder Microsoft. I tried copying it to my new EFI folder but OC isn't detecting the Windows OS. how do I make my Windows OS accessible again? Thanks!
 
Joined
Jul 13, 2016
Messages
2,907
Motherboard
Gigabyte Z370 Gaming 5
CPU
I9 9900k
Graphics
Vega 64
Mac
  1. Mac mini
  2. Mac Pro
Mobile Phone
  1. iOS
quick update, I couldn't figure out how to setup headless iGPU so I switched to iMacPro1,1 and it solved my DRM issues (although not in Safari with Amazon Prime for some reason).

on another topic, when I was running Catalina with Clover I had a dual boot with Windows. in my EFI I had the folder Microsoft. I tried copying it to my new EFI folder but OC isn't detecting the Windows OS. how do I make my Windows OS accessible again? Thanks!
On my desktop I only have MacOS, my laptop had windows on it and after I install MacOS it was just detected. When I changed my Laptop to Opencore after Big Sur was out a few days it was still just there I did not do anything to make it show up.
 
Joined
Sep 22, 2010
Messages
171
Motherboard
ASUS PRIME Z390-A
CPU
i7-9700K
Graphics
Vega 64
I
On my desktop I only have MacOS, my laptop had windows on it and after I install MacOS it was just detected. When I changed my Laptop to Opencore after Big Sur was out a few days it was still just there I did not do anything to make it show up.
I think the problem is clover broke the EFI partition on the Windows drive, because I can’t boot it standalone. I can only boot Windows from clover. Is there a simple way to restore the EFI on the windows drive. I tried creating a recovery disk from inside Windows and rebooted to the recovery disk but it wasn’t able to repair the EFI. I found a set of complex instructions using the command prompt from the recovery disk but of course I’m scared to destroy my Windows install completely.
 
Joined
Jul 13, 2016
Messages
2,907
Motherboard
Gigabyte Z370 Gaming 5
CPU
I9 9900k
Graphics
Vega 64
Mac
  1. Mac mini
  2. Mac Pro
Mobile Phone
  1. iOS
I

I think the problem is clover broke the EFI partition on the Windows drive, because I can’t boot it standalone. I can only boot Windows from clover. Is there a simple way to restore the EFI on the windows drive. I tried creating a recovery disk from inside Windows and rebooted to the recovery disk but it wasn’t able to repair the EFI. I found a set of complex instructions using the command prompt from the recovery disk but of course I’m scared to destroy my Windows install completely.

I really no nothing about windows these days 10 years ago maybe but since I moved to Mac I more or less left windows behind. The only answer I have would be to reinstall windows.
 
Joined
Sep 22, 2010
Messages
171
Motherboard
ASUS PRIME Z390-A
CPU
i7-9700K
Graphics
Vega 64
found these comprehensive and easy to follow instructions for recreating windows 10 EFI. worked like a champ. I don't use windows either except for gaming.

 
Status
Not open for further replies.
Top