Contribute
Register

ASUS X99 Boards - Big Sur (Not Compatible)

Joined
Jun 11, 2015
Messages
16
Motherboard
R.S.X99-Pro
CPU
Core i7-6850K
Graphics
RX580.8GB
From scratch ,but I'm on Catalina right now.
 
Joined
Jun 11, 2015
Messages
16
Motherboard
R.S.X99-Pro
CPU
Core i7-6850K
Graphics
RX580.8GB
My EFI . Could u please have a look , what I'm missing.
 

Attachments

  • ++Big Sur-EFI.zip
    11.7 MB · Views: 69
Joined
Aug 26, 2011
Messages
44
Motherboard
Asus Z9PE-D8 WS
CPU
2x E5-2667 v2
Graphics
Vega 64 Liquid Cool
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
works on same motherboard with same
Do you have any news for us? I still can't boot the installer
config with vegA 64. Only thing that is different is ssdt.
 
Joined
Aug 26, 2011
Messages
44
Motherboard
Asus Z9PE-D8 WS
CPU
2x E5-2667 v2
Graphics
Vega 64 Liquid Cool
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
send me an ssdt the main issues is fixed , no panics . What about bios have you did the msr patch?
 
Joined
Apr 8, 2011
Messages
9
Motherboard
ASUS P9X79 PRO
CPU
Intel i7 3.2 GHz
Graphics
NVIDIA GTX 680
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
Hey...Any owner of a X79 board managed to install Big Sur? RIght now I can't get to the installer, getting some KP (picture attached).
Here it is my EFI if anyone could have a look and help me out.
Thanks
 

Attachments

  • EFI_01.zip
    2.4 MB · Views: 25
  • 20201124_002210.jpg.zip
    3.6 MB · Views: 38
  • EFI_01.zip
    2.4 MB · Views: 25
Joined
Aug 12, 2019
Messages
48
Motherboard
Gigabyte X79-UD3
CPU
Xeon E5 1650v2
Graphics
RX570
Mobile Phone
  1. iOS
Hey...Any owner of a X79 board managed to install Big Sur? RIght now I can't get to the installer, getting some KP (picture attached).
Here it is my EFI if anyone could have a look and help me out.
Thanks
You are missing some SSDT's and some ACPI patches. Try to add SSDT for IvyBridge-E (refer to the OpenCore guide to find the right ones) and add the UC0 ACPI patch that you can find in this thread.
 
Joined
Apr 8, 2011
Messages
9
Motherboard
ASUS P9X79 PRO
CPU
Intel i7 3.2 GHz
Graphics
NVIDIA GTX 680
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
You are missing some SSDT's and some ACPI patches. Try to add SSDT for IvyBridge-E (refer to the OpenCore guide to find the right ones) and add the UC0 ACPI patch that you can find in this thread.
Thanks for the reply.
I have managed to sort it out. In the end I created the SSDT-EC and SSDT-HPET in Windows, following the OpenCore guide, added a rename in config.plist and I upgraded. Now I am trying to figure it out how to fix the front panel USBs.
 
Joined
Aug 29, 2011
Messages
313
Motherboard
Asus ProArt Z490
CPU
i9-10900KF
Graphics
RX 5700 XT
Mobile Phone
  1. Android
Hi Niko75 (Привет) ! I am able to boot the installer and the installer makes it halfway through the install process before it reboots. Upon reboot, I select macOS installer from the OpenCore boot menu. The Apple Loading screen bar fills about 10% before the installer displays a black screen with a blinking white icon. ? Could u share your thoughts about it ? my MB :ASUS R.S. X99.

Having exactly the same problem. Just a few seconds before the system restarts I am getting this error
 

Attachments

  • 2020-11-28 2.05.33 AM.jpg
    2020-11-28 2.05.33 AM.jpg
    117.4 KB · Views: 48
Top