Contribute
Register

Solved > Asus VivoBook S530Fn - Intel UHD 620 + NVIDIA MX150 Problems

Joined
Sep 13, 2015
Messages
65
Motherboard
ASUS VivoBook S15 S530Fn
CPU
i7-8565U
Graphics
UHD 620 + GeForce MX150 [1920x1080]
Mac
iMac, MacBook Air, MacBook Pro, Mac Pro
Mobile Phone
Android, iOS
Hello everyone.

I recently bought an Asus VivoBook S15 S530Fn and I want to install 10.14.4 in it.

Setup:
- Intel Core i7-8565u
- Graphics: Intel UHD 620 + NVIDIA GeForce MX150
- 8GB DDR4 2400MHz RAM
- Samsung 860 EVO 500GB SSD
- Wi-Fi & BT Combo Card: Intel 8265NGV [will switch with a BCM4352 from my first hackintosh that uses Ethernet]
- BIOS Version 300

I created an Mojave USB installer using UniBeast and followed two guides on GitHub: Guide #1 [nguyentrucxinh] + Guide #2 [tctien342].

The Guide #1 helped me getting into the Mojave Installer (took around 5 min only to boot up :thumbdown) but the installer keeps freezing when hitting "2 minutes remaining" and it gets stuck in this step:
1.jpeg


Can't move mouse and I don't actually know if the whole system is still installing or not. When I boot Clover it detects a new APFS Drive installed on the SSD. Can't boot it as well (I assume the installation failed).

The Guide #2 didn't work at all. Can't boot installer and partition created using the Guide #1.
Both of them are optimised for disabling a NVIDIA GTX940M and not a MX150 (probably one of the issues).

Also, can I install and boot 10.14 using a NVMe Drive? I ordered a Samsung 970 Evo 250GB NVMe Drive so I can test this out.

Please tell me what can I do next because I'm out of ideas here.
Any kind of help is appreciated
 

Attachments

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
11,882
Motherboard
Asus N752VX-Clover
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD530 + GTX 950m 1920 x 1080
Mac
iMac
Mobile Phone
Android
Hello everyone.

I recently bought an Asus VivoBook S15 S530Fn and I want to install 10.14.4 in it.

Setup:
- Intel Core i7-8565u
- Graphics: Intel UHD 620 + NVIDIA GeForce MX150
- 8GB DDR4 2400MHz RAM
- Samsung 860 EVO 500GB SSD
- Wi-Fi & BT Combo Card: Intel 8265NGV [will switch with a BCM4352 from my first hackintosh that uses Ethernet]
- BIOS Version 300

I created an Mojave USB installer using UniBeast and followed two guides on GitHub: Guide #1 [nguyentrucxinh] + Guide #2 [tctien342].

The Guide #1 helped me getting into the Mojave Installer (took around 5 min only to boot up :thumbdown) but the installer keeps freezing when hitting "2 minutes remaining" and it gets stuck in this step:View attachment 398553

Can't move mouse and I don't actually know if the whole system is still installing or not. When I boot Clover it detects a new APFS Drive installed on the SSD. Can't boot it as well (I assume the installation failed).

The Guide #2 didn't work at all. Can't boot installer and partition created using the Guide #1.
Both of them are optimised for disabling a NVIDIA GTX940M and not a MX150 (probably one of the issues).

Also, can I install and boot 10.14 using a NVMe Drive? I ordered a Samsung 970 Evo 250GB NVMe Drive so I can test this out.

Please tell me what can I do next because I'm out of ideas here.
Any kind of help is appreciated
Read up on the FAQ first:

Link to laptop guide:
 
Joined
Sep 13, 2015
Messages
65
Motherboard
ASUS VivoBook S15 S530Fn
CPU
i7-8565U
Graphics
UHD 620 + GeForce MX150 [1920x1080]
Mac
iMac, MacBook Air, MacBook Pro, Mac Pro
Mobile Phone
Android, iOS
Read up on the FAQ first:

Link to laptop guide:
I can’t find anything useful in those guides regarding to solving my issue(s). I already have the Clover Installer working but I’m having issues with the installation itself (I think I made that clear on my first post).

I need something more helpful
The EFI I’m using is from Guide #1 works fine (Graphics, Battery, Keyboard) [Link to EFI BQ414T].
 

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
11,882
Motherboard
Asus N752VX-Clover
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD530 + GTX 950m 1920 x 1080
Mac
iMac
Mobile Phone
Android
I can’t find anything useful in those guides regarding to solving my issue(s). I already have the Clover Installer working but I’m having issues with the installation itself (I think I made that clear on my first post).

I need something more helpful
The EFI I’m using is from Guide #1 works fine (Graphics, Battery, Keyboard) [Link to EFI BQ414T].
the guide doesn't use unibeast

also you haven't uploaded your problem reporting files
 
Joined
Sep 13, 2015
Messages
65
Motherboard
ASUS VivoBook S15 S530Fn
CPU
i7-8565U
Graphics
UHD 620 + GeForce MX150 [1920x1080]
Mac
iMac, MacBook Air, MacBook Pro, Mac Pro
Mobile Phone
Android, iOS
the guide doesn't use unibeast
Copied from Guide #1 [tctien342]: "1. Prepair an Mac installer in USB with Clover added ( Use unibeast to create it )"

also you haven't uploaded your problem reporting files
I can't attach the full installer log due to the reported freezing on Post #1. To replace all that I uploaded two photos of the installer log taken with my iPhone (described as "bare minimum" in [FAQ] READ FIRST! Laptop Frequent Questions).
Theres' no crash or no error. The installer simply freezes.
 

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
11,882
Motherboard
Asus N752VX-Clover
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD530 + GTX 950m 1920 x 1080
Mac
iMac
Mobile Phone
Android
Copied from Guide #1 [tctien342]: "1. Prepair an Mac installer in USB with Clover added ( Use unibeast to create it )"


I can't attach the full installer log due to the reported freezing on Post #1. To replace all that I uploaded two photos of the installer log taken with my iPhone (described as "bare minimum" in [FAQ] READ FIRST! Laptop Frequent Questions).
Theres' no crash or no error. The installer simply freezes.
plug your usb installer in the mac you used to create the installer, then zip and upload the clover folder (found in the EFI partition)
 
Joined
Sep 13, 2015
Messages
65
Motherboard
ASUS VivoBook S15 S530Fn
CPU
i7-8565U
Graphics
UHD 620 + GeForce MX150 [1920x1080]
Mac
iMac, MacBook Air, MacBook Pro, Mac Pro
Mobile Phone
Android, iOS

Attachments

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
11,882
Motherboard
Asus N752VX-Clover
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD530 + GTX 950m 1920 x 1080
Mac
iMac
Mobile Phone
Android
Bottom of Post #3



Edit: I'll attach the EFI for you
you only need your essential kexts in clover/kexts/other for the installer

drivers64UEFI folder has too many files in there

no need for files in acpi/patched for the installer

best to re read the guide linked above and follow it as is, when you have a system that boots, then you can use your patched files and config,plist
 
Joined
Sep 13, 2015
Messages
65
Motherboard
ASUS VivoBook S15 S530Fn
CPU
i7-8565U
Graphics
UHD 620 + GeForce MX150 [1920x1080]
Mac
iMac, MacBook Air, MacBook Pro, Mac Pro
Mobile Phone
Android, iOS
you only need your essential kexts in clover/kexts/other for the installer

drivers64UEFI folder has too many files in there

no need for files in acpi/patched for the installer

best to re read the guide linked above and follow it as is, when you have a system that boots, then you can use your patched files and config,plist
What do I need for this specific setup?

I have these drivers + kexts inside the USB's EFI Folder:
Screen Shot 2019-04-10 at 11.48.15.png

Do I need anything else? Do I need FakePCIID_Intel_HD_Graphics or by just using WhateverGreen and boot flag "lilucpu=8" I will have graphics for the installer?

Also, is there any problem installing it directly to a NVMe Drive? Any sort of patch that I need to do? My only concern is that the Disk Utility won't detect the NVMe Drive (Samsung 970 EVO SSD M.2 NVMe 250GB).

Thanks for sorting everything out :thumbup:
 

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
11,882
Motherboard
Asus N752VX-Clover
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD530 + GTX 950m 1920 x 1080
Mac
iMac
Mobile Phone
Android
What do I need for this specific setup?

I have these drivers + kexts inside the USB's EFI Folder:
View attachment 398616
Do I need anything else? Do I need FakePCIID_Intel_HD_Graphics or by just using WhateverGreen and boot flag "lilucpu=8" I will have graphics for the installer?

Also, is there any problem installing it directly to a NVMe Drive? Any sort of patch that I need to do? My only concern is that the Disk Utility won't detect the NVMe Drive (Samsung 970 EVO SSD M.2 NVMe 250GB).

Thanks for sorting everything out :thumbup:
FakePCIID.kext and lilufriend can be removed
missing SATA-unsupported.kext from clover/kexts/other:

missing HFSplus.efi in Drivers64UEFI
 
Top