Contribute
Register

Asus Vivobook S15 S530FN High Sierra

Joined
Apr 3, 2020
Messages
5
Motherboard
ASUS VivoBook S15, Clover UEFI
CPU
i5-8265U
Graphics
UHD 620+GTX MX150
Mobile Phone
Android
Hello everyone.

I have a ASUS VIVOBOOK S15 S530FN laptop and I want to install OS High Sierra 10.13 on it.


Laptop specs:

Intel Core i5-8265U CPU @ 1.60GHz Coffee Lake
8 GB 2400MHz DDR4 RAM
Intel UHD 620 + NVIDIA GeForce MX150, 15.6” LED-backlit Full HD (1920 x 1080)
256 GB SATA SSD + 1 TB HDD
Intel Dual Band wireless AC-8265
Motherboard is ASUSTek Computer model X530FN
The BIOS is version X530FN.305 (latest).

I used guides like it’s mentioned and compiled efi and clover folder and a custom config.plist file, but unfortunately no luck with High Sierra installation.

6mEUyfDi.jpeg


I am booting from a 128gb usb flash drive; BIOS VT-D disabled; Smart Boot disabled; file system set to AHCI.
The status bar freezes and I have to force reboot the computer and have no more ideas why it won’t work.
 

Attachments

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
17,363
Motherboard
Asus N752VX-OpenCore
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD 530 1920 x 1080
Mac
iMac
Mobile Phone
iOS
Hello everyone.

I have a ASUS VIVOBOOK S15 S530FN laptop and I want to install OS High Sierra 10.13 on it.


Laptop specs:

Intel Core i5-8265U CPU @ 1.60GHz Coffee Lake
8 GB 2400MHz DDR4 RAM
Intel UHD 620 + NVIDIA GeForce MX150, 15.6” LED-backlit Full HD (1920 x 1080)
256 GB SATA SSD + 1 TB HDD
Intel Dual Band wireless AC-8265
Motherboard is ASUSTek Computer model X530FN
The BIOS is version X530FN.305 (latest).

I used guides like it’s mentioned and compiled efi and clover folder and a custom config.plist file, but unfortunately no luck with High Sierra installation.

View attachment 460525

I am booting from a 128gb usb flash drive; BIOS VT-D disabled; Smart Boot disabled; file system set to AHCI.
The status bar freezes and I have to force reboot the computer and have no more ideas why it won’t work.
boot verbose then take a pic
 
Joined
Apr 3, 2020
Messages
5
Motherboard
ASUS VivoBook S15, Clover UEFI
CPU
i5-8265U
Graphics
UHD 620+GTX MX150
Mobile Phone
Android
Hi! So once I updated my SMBIOS settings and have some progress with this install. And now I'm getting a message "using 16384 buffer headers.." (on last line).

Please tell me where should I start to fix the issue.
 

Attachments

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
17,363
Motherboard
Asus N752VX-OpenCore
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD 530 1920 x 1080
Mac
iMac
Mobile Phone
iOS
Hi! So once I updated my SMBIOS settings and have some progress with this install. And now I'm getting a message "using 16384 buffer headers.." (on last line).

Please tell me where should I start to fix the issue.
fancy being a tester?
 
Joined
Apr 3, 2020
Messages
5
Motherboard
ASUS VivoBook S15, Clover UEFI
CPU
i5-8265U
Graphics
UHD 620+GTX MX150
Mobile Phone
Android
Thanks for the reply, I'll take a look at this on weekend.
 
Top