Contribute
Register

ASUS ThunderboltEX II PCIe Expansion Card - Testing Thread

Status
Not open for further replies.
Joined
Jun 21, 2011
Messages
24
Motherboard
Asus X99 Deluxe
CPU
5960x
Graphics
GTX Titan
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
Hi! I just installed my ThunderboltEX II Dual. I'm running 10.9.5 on an Asus X99-Deluxe and a 5960x. I made sure to switch to Legacy mode in the BIOS & 'activated' the card in Windows, which recognizes it & devices plugged into it.

No matter which slot I install the card into, I get the attached KP in Mavericks. Any ideas?
 

Attachments

  • IMG_3725.jpg
    IMG_3725.jpg
    602.2 KB · Views: 180
Joined
Apr 16, 2014
Messages
19
Motherboard
OS X 10.0.3
CPU
intel i5 4670
Graphics
evga gtx 760
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
I am running 10.10.4 and it recognizes the card via BIOS on my Asus Z97-a but when I go to try and recognize it within OS X it does not show. These directions don't seem to work for the Thunderbolt EX II which hosts the display port and thunderbolt. I'd like to try and access my thunderbolt Lacie Hard drive on OS X! Hallpppp
 

Stork

Admin
Staff member
Joined
Sep 21, 2010
Messages
13,117
Motherboard
Gigabyte Z690 Aero G
CPU
i5-12600K
Graphics
RX 6800 XT
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
  3. Mac Pro
Classic Mac
  1. Power Mac
  2. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
See my post to you here. Please read the Forum rules on Posting.
 
Joined
Feb 9, 2012
Messages
30
Motherboard
Z390 Aorus Pro
CPU
i9-9900K
Graphics
Vega 64
I'm hoping some fresh eyes will get me over the final hurdle, I have my system running nicely but can't get it to recognise the Thunderbolt card, despite following advice already on this thread

X99 Deluxe (BIOS 1901)
i7-5960x
GTX 970
64GB RAM

10.10.5 Mac Pro 3.1

I used minimal MultiBeast settings, just the DSDT-free defaults and the appropriate web driver for the graphics.

Thunderbolt card is installed as per BoomR's suggestion, recognised in Windows after driver installation, recognises my Thunderbolt to Ethernet adapter, and with Windows drivers installed, the Thunderbolt to Ethernet adapter works fine.

As per post #28 I changed the Thunderbolt settings

Security Level: Legacy Only
Thunderbolt PCIe Cache-line Size: 128

Any and all suggestions welcome. I had no luck with differing RAM combinations, BIOS 1801 or a GT 740.
 
Joined
Dec 28, 2014
Messages
14
Motherboard
MSI Z270 SLI Plus
CPU
i7-7700K
Graphics
5700XT
I have a working setup using an Asus Z87-A with ASUS ThunderboltEX II expansion card with a Thunderbolt Display connected to it.

I'm however unable to change the brightness of the Thunderbolt Display with my keyboard.. Is there a way to enable the keyboard to change its brightness? (preferably using an original Apple Keyboard)
 
Joined
Dec 31, 2012
Messages
598
Motherboard
Asus Sage 10/G X299
CPU
i9-10980XE
Graphics
AMD Radeon VII
Mac
  1. iMac
  2. Mac mini
Mobile Phone
  1. iOS
After several fixes thunderboltex II card works with my Asus x99-e-ws MB.
My Lacie raid thunderbolt 2 is recognized in Yosemite and it works good. But i noticed it disconnect with a "checksum error" when i try to extract a rar archive made by more than 50 rars of 250mb each....
 
Joined
Sep 30, 2015
Messages
5
Motherboard
Asus Z97M-PLUS/BR
CPU
i5-4690K
Graphics
HD 4600
Mac
  1. MacBook Air
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
  2. Other
Works with Asus Z97m-PLUS ?
Anyone already tested ?
 
Joined
Apr 17, 2012
Messages
226
Motherboard
Asus X299 Prime Deluxe
CPU
i9-7960x
Graphics
Vega 56
Hi! I just installed my ThunderboltEX II Dual. I'm running 10.9.5 on an Asus X99-Deluxe and a 5960x. I made sure to switch to Legacy mode in the BIOS & 'activated' the card in Windows, which recognizes it & devices plugged into it.

No matter which slot I install the card into, I get the attached KP in Mavericks. Any ideas?


Hi r.schroeder, I have the same issue but with a 5820k. Clover gives me the KP but Chimera/Multibeast works fine.

Have you had any luck?

Thanks!
 
Joined
Jul 27, 2015
Messages
13
Motherboard
Asus Sabertooth Z97 mk1
CPU
Intel i7 4790k
Graphics
GeForce gtx750 ti sc
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
I have an Asus Sabertooth z97 mark 1 mobo and Thunderboltex ii card and wanted to know if I need to leave the Windows hard drive connected after installing the drivers and having it recognized? Can it be disconnected afterwards and removed?
 
Status
Not open for further replies.
Top