Contribute
Register

Solved > Asus T300LA HD 4400 HDMI Audio Problem on Mojave 10.14.3

Joined
Nov 6, 2018
Messages
6
Motherboard
Asus T300LA-XH71T- 208-Clover
CPU
i7 4500U
Graphics
HD 4400
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
Android
Hi there,
gen_debug generated error reporting files attached.
The issue is HDMI audio problem AppleIntelFrameBuffer@2 connector-type seems 04, although it is injected 08 via Framebuffer patches.
ioreg recorded when tv attached at only one HDMI (micro) port. prior to attaching cable connector-type was 08.
Sound works on layout-id 0x1C on laptop monitor via AppleALC.
What should I do, can anyone help me?

by the way, there are also some ongoing small issues, shall I open a new thread or mention right after this thread?
 

Attachments

Joined
Nov 6, 2018
Messages
6
Motherboard
Asus T300LA-XH71T- 208-Clover
CPU
i7 4500U
Graphics
HD 4400
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
Android
Sorry for that.
And I want to give some information regarding problem.
if I plug in hdmi during boot, clover boot screen shown only on TV and during boot up process of MacOS about half of progress bar computer resets. If I plug at login screen both screens work.
Thanks.
 

Attachments

toleda

Moderator
Joined
May 20, 2010
Messages
24,297
Motherboard
Asus Maximus VII Impact
CPU
Core i7-4770K
Graphics
RX 560 + HD4600
Mac
iMac, MacBook Pro, Mac mini
Classic Mac
512K, LC, Power Mac
Mobile Phone
iOS
Combined 3 different HDMI audio methods: 1. dsdt, 2. config.plist/Devices/Properties and 3. WhateverGreen.kext; why?
In spite of 3 attempts, Haswel HDMI audio is not enabled.
Remove HDMI audio dsdt edits, not working because they are wrong.
Choose one HDMI audio method:
  1. config.plist/Devices/Properties, post to [Guide] Intel IGPU HDMI/DP audio (all Sandy Bridge -> Kaby Lake [and likely later])
  2. WhateverGreen.kext, reply to this thread with HDMI audio dsdt edits removed and new problem reporting files.
 
Joined
Nov 6, 2018
Messages
6
Motherboard
Asus T300LA-XH71T- 208-Clover
CPU
i7 4500U
Graphics
HD 4400
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
Android
Combined 3 different HDMI audio methods: 1. dsdt, 2. config.plist/Devices/Properties and 3. WhateverGreen.kext; why?
In spite of 3 attempts, Haswel HDMI audio is not enabled.
Remove HDMI audio dsdt edits, not working because they are wrong.
Choose one HDMI audio method:
  1. config.plist/Devices/Properties, post to [Guide] Intel IGPU HDMI/DP audio (all Sandy Bridge -> Kaby Lake [and likely later])
  2. WhateverGreen.kext, reply to this thread with HDMI audio dsdt edits removed and new problem reporting files.
@toleda,
Thanks for your response.
I choose 2nd method. Now writing on mobile. Asap will send new files.
Just to ensure, I will remove all kexttopatches, graphics injection as well as acpi dsdt patches, only 0x02 device-ID and aapl... Am I correct? By the way AFAIK dsdt.aml only patched for battery percentage with rehabman's laptop repo Asus vivobook patch(will repatch again on new dsdt as well).
Regards
 
Joined
Nov 6, 2018
Messages
6
Motherboard
Asus T300LA-XH71T- 208-Clover
CPU
i7 4500U
Graphics
HD 4400
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
Android
@toleda,
I removed everything as you said with the help of @headkaze 's hackintool.
now HDMI audio works well. But now some screen flickering / glitches on transparency zones (eg. clover configurator, brave bookmarks toolbar and on some images and also while HDMI cable plugged, glitches on laptop screen.
attached report files.
previously I was using @RehabMan 's hd4400 4600 config plist file, and it was working flawlessly except HDMI audio.
would you tell me what is wrong with configuration?
regards.
 

Attachments

Last edited:
Top