Contribute
Register

ASUS Sabertooth Z87 - 4770K - Ram Clock Speeds and XMP - Clover

Status
Not open for further replies.
Joined
Aug 19, 2014
Messages
51
Motherboard
Lenovo M920s
CPU
i5-9500
Graphics
Intel UHD 630
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Hey Guys

Just got iMessage and iCloud working by spoofing my real mac values..

Is anyone experiencing 1333 mhz on their ram im running 1866 mhz XMP in Bios!

Will my Bios value override Yosemite system detail values?? if not how can i change them so it uses the full capacity of my RAM?

:beachball:
 
Joined
Dec 16, 2010
Messages
39
Motherboard
10.10
CPU
i7-4790k
Graphics
GTX 780 6GB x2
Mac
  1. MacBook Pro
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
I just noticed something similar in my z97 system and the fix was easy. If you use Clover Configurator, go to the "Boot" page. Check to see what XMPDetection is set as. Most likely it's set to "No." Try "1".
 
Joined
Aug 19, 2014
Messages
51
Motherboard
Lenovo M920s
CPU
i5-9500
Graphics
Intel UHD 630
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
I just noticed something similar in my z97 system and the fix was easy. If you use Clover Configurator, go to the "Boot" page. Check to see what XMPDetection is set as. Most likely it's set to "No." Try "1".

Moved it to one now it says 1777 mhz, which is better than 1333 mhz, if i move it to Yes, No or 2 it goes back to 1333 mhz and enabling or disabling trust in SMBIOS doesn't have any effect either..

any ideas?
 
Status
Not open for further replies.
Top