Contribute
Register

ASUS ROG STRIX Z390-I Gaming Motherboard specs

Joined
Aug 2, 2011
Messages
868
Motherboard
X299 Designare EX
CPU
i9-7980XE
Graphics
Vega 64
Mac
MacBook Air, MacBook Pro, Mac Pro
Classic Mac
512K, Plus
Mobile Phone
iOS
I am trying to migrate my old Mac and connected it via USB C with a proper data transfer cable for a faster transfer. I started my macbook in target mode but unfortunately the Hackintosh doesn't see it. Are my USB ports improperly configured or is not compatible?
Usually the fastest thing you can do is just pull the drive and temporarily install it into the new Hackintosh
 
Joined
Apr 30, 2018
Messages
42
Motherboard
Gigabyte Z390 M Gaming
CPU
i9-9900K
Graphics
RX 5700 XT
Mac
iMac
Classic Mac
iMac
Mobile Phone
iOS
To @pastrychef, @dmdacc and all who helped and encouraged me, thank you very much, my dream hackintosh is running!

Only problem is wifi. I installed a DW1560 and installed the DW1560 kext I found in dmdccc's EFI using Kext beast but no wifi or blue tooth, although the board shows up in system report as BCM20702A0 which is wrong I believe.

I suspect this is a usb problem, and am not sure how to proceed. I have been searching for a while and tried to follow a few guides but no luck so far.



Any tips?
Good to hear your hackintosh is running. DW1560 Wifi on my z390-i works fine. Did you put four kext for wifi on desktop? Kext beast only install kext put on desktop folder.
 
Joined
Apr 30, 2018
Messages
42
Motherboard
Gigabyte Z390 M Gaming
CPU
i9-9900K
Graphics
RX 5700 XT
Mac
iMac
Classic Mac
iMac
Mobile Phone
iOS
I am trying to migrate my old Mac and connected it via USB C with a proper data transfer cable for a faster transfer. I started my macbook in target mode but unfortunately the Hackintosh doesn't see it. Are my USB ports improperly configured or is not compatible?
Try to use USB-A, my EFI didn't open USB3.0 mode of the USB-C port. Or you can make your own SSDT. Here is the number of the ports, which will save time for you. One more thing, HS02 is USB-C, you can add SS02 to your SSDT.
 
Joined
Aug 31, 2018
Messages
1,413
Motherboard
Asus ROG Strix Z390 I-Gaming
CPU
i7-8700K
Graphics
Vega 64
Mac
MacBook
Classic Mac
512K, iMac
Mobile Phone
iOS
I'm spending a lot of time trying to clean up my install, removing ghost EFIs and the such but have run into a few problems.

1) When using Clover Configurator, none of my changes are saved for some reason
2) When I use the CC update option, the updates only install on the Main disk. It simply refuses to install on the EFI partition even if I copy the install files to the EFI and run from there
3) @pastrychef you should be commended for your excellent guide. I followed the link to the NVRAM guide to set it up but it seems outdated. Can I use Clover Configurator to set it up? If so what options should I set?
4) I have an issue with a post bios and pre clover log screen that I simply cannot figure out, please see pic.
IMG_1664.jpg


5) My biggest and most immediate concern is that I cannot launch mail. The app opens but no mail window.
 
Last edited:

pastrychef

Moderator
Joined
May 29, 2013
Messages
15,032
Motherboard
Gigabyte Z390 M Gaming
CPU
i9-9900K OC'd @ 5.0GHz
Graphics
Radeon VII
Mac
MacBook, Mac Pro
Classic Mac
iBook, Power Mac, PowerBook
Mobile Phone
iOS
3) @pastrychef you should be commended for your excellent guide. I followed the link to the NVRAM guide to set it up but it seems outdated. Can I use Clover Configurator to set it up? If so what options should I set?
You can use the Clover installer to install EmuVariable64Uefi and the RC scripts.
Screen Shot 2018-12-18 at 12.39.47 PM.png Screen Shot 2018-12-18 at 12.40.25 PM.png
 
Joined
Aug 31, 2018
Messages
1,413
Motherboard
Asus ROG Strix Z390 I-Gaming
CPU
i7-8700K
Graphics
Vega 64
Mac
MacBook
Classic Mac
512K, iMac
Mobile Phone
iOS
@pastrychef Thank you for the crystal clear instructions. My problem is Clover refuses to install to the EFI partition, it always defaults to HD. I've been struggling with this for hours and I understand this is due to APFS. I can't seem to find any fixes, I guess I could copy to desktop and then copy manually but that seems so......inelegant. Do you know if the Cloverites have addressed this? Is it a setting perhaps?
 
Last edited:

pastrychef

Moderator
Joined
May 29, 2013
Messages
15,032
Motherboard
Gigabyte Z390 M Gaming
CPU
i9-9900K OC'd @ 5.0GHz
Graphics
Radeon VII
Mac
MacBook, Mac Pro
Classic Mac
iBook, Power Mac, PowerBook
Mobile Phone
iOS
@pastrychef Thank you fr the super clear instructions. My problem is it refuses to install to the EFI partition, it always defaults to HD. I've been struggling with this for hours and I understand this is due to APFS. I can't seem to find any fixes, I guess I could copy to desktop and then copy manually but that seems so......inelegant. Do you know if the Cloverites have addressed this? Is a setting perhaps?
When installing, try to only have the EFI partition of the target drive mounted.

I have also found that Clover Configurator gets confused when you have multiple EFI partitions mounted.
 
Top