Contribute
Register

ASUS ROG STRIX Z390-I Gaming Motherboard specs

Joined
Dec 17, 2017
Messages
38
Motherboard
Gigabyte Z390 Designare
CPU
i9-9900K
Graphics
Radeon VII
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
iOS
Oh, I have a question regarding the preferred brand of motherboards: Back in the day, I believe that Gigabyte was the best for a Hackintosh build? Maybe their BIOS was more Mac friendly? Is that still the case, or could I just as well choose a Asus etc?
 

Stork

Admin
Staff member
Joined
Sep 21, 2010
Messages
13,452
Motherboard
ASUS ROG MAXIMUS X HERO Z370
CPU
i7-8700K
Graphics
RX 580
Mac
MacBook Pro, Mac mini, Mac Pro
Classic Mac
Power Mac, PowerBook
Mobile Phone
iOS
@WilleC, Back in the day...that was true (circa 2010-2011). However, ASUS motherboards are now very macOS friendly as you can see my @pastrychef's and my builds.
 
Joined
Dec 17, 2017
Messages
38
Motherboard
Gigabyte Z390 Designare
CPU
i9-9900K
Graphics
Radeon VII
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
iOS
@WilleC, Back in the day...that was true (circa 2010-2011). However, ASUS motherboards are now very macOS friendly as you can see my @pastrychef's and my builds.
Thanks! I normally prefer using Asus motherboards, so this is great news. :)

Have a nice weekend!
 
Joined
Sep 21, 2018
Messages
191
Motherboard
ASUS WS X299 Sage 10G
CPU
i9-9980XE
Graphics
RX 5700 XT
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
iOS
I just received this board for another build. I tried to swap my hack motherboard and do a clean install of MacOS Mojave, current status:

Works:
  • DP works, DP audio is also recognized.
  • USB ports work (haven't tried all of them though).
Current issues:
  • Audio isn't working, even with the S1220A related patches.
  • Reboot/Shutdown don't work at all, even with FixShutdown.
Not yet tested:
  • Sleep
  • BT/WiFi (I have a replacement card coming

Would appreciate some help with the issues if anyone wants to :)
 
Joined
Sep 21, 2018
Messages
191
Motherboard
ASUS WS X299 Sage 10G
CPU
i9-9980XE
Graphics
RX 5700 XT
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
iOS
@pastrychef regarding your post around USB3.1 and the m2 slot.

In system information, under USB, OSX shows a USB 3.1 Hub, every device I connect on the motherboard shows connected under this hub.

The m2 slot is kind of a nightmare though at the moment. I was able to swap the Intel card with a BCM94360CS2 with an M.2 adaptor. WiFi works, but BT doesn't. Even with USBInjectAll and kext patches, the Bluetooth USB hub never shows up.

I have this board for 1-2 more days and I'm happy to post some more information / do more testing.
 

pastrychef

Moderator
Joined
May 29, 2013
Messages
15,068
Motherboard
Gigabyte Z390 M Gaming
CPU
i9-9900K OC'd @ 5.0GHz
Graphics
Radeon VII
Mac
MacBook, Mac Pro
Classic Mac
iBook, Power Mac, PowerBook
Mobile Phone
iOS
@pastrychef regarding your post around USB3.1 and the m2 slot.

In system information, under USB, OSX shows a USB 3.1 Hub, every device I connect on the motherboard show connected under this hub.

The m2 slot is kind of a nightmare though at the moment. I was able to swap the Intel card with a BCM94360CS2 with an M.2 adaptor. WiFi works, but BT doesn't. Even with USBInjectAll and kext patches, the Bluetooth USB hub never shows up.

I have this board for 1-2 more days and I'm happy to post some more information / do more testing.
You are using the Z390-I?

I'm very surprised Wi-Fi is working for you. This is great news.

Try fixing your USB using this guide. Once USB is fixed, Bluetooth should work.
 
Joined
Sep 21, 2018
Messages
191
Motherboard
ASUS WS X299 Sage 10G
CPU
i9-9980XE
Graphics
RX 5700 XT
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
iOS
@pastrychef gonna try that out later today, one other thing that doesn't seem to work at all is shutdown and reboot. Even with FixShutdown, it looks like OSX gets stuck.
 

pastrychef

Moderator
Joined
May 29, 2013
Messages
15,068
Motherboard
Gigabyte Z390 M Gaming
CPU
i9-9900K OC'd @ 5.0GHz
Graphics
Radeon VII
Mac
MacBook, Mac Pro
Classic Mac
iBook, Power Mac, PowerBook
Mobile Phone
iOS
@pastrychef gonna try that out later today, one other thing that doesn't seem to work at all is shutdown and reboot. Even with FixShutdown, it looks like OSX gets stuck.
I don't know how to go about troubleshooting or fixing the shutdown/reboot.
 
Joined
Sep 21, 2018
Messages
191
Motherboard
ASUS WS X299 Sage 10G
CPU
i9-9980XE
Graphics
RX 5700 XT
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
iOS
I'll update after fixing the USBs in a few hours. It could be that the shutdown is stuck because of that, wouldn't surprise me.
 
Joined
Sep 21, 2018
Messages
191
Motherboard
ASUS WS X299 Sage 10G
CPU
i9-9980XE
Graphics
RX 5700 XT
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
iOS
Another little update, it looks like VirtualSMC doesn't work with this motherboard, it makes Clover hang at "Scan Entries" and reboot. I googled for the error and some suggested to replace the HFS driver, but that didn't work.
 
Top