Contribute
Register

Asus Rog Rampage VI extreme Omega + intel i9 10920x

Joined
Apr 22, 2012
Messages
35
Motherboard
Asus Rog Rampage VI Extreme Omega X299
CPU
i9-10920X
Graphics
Radeon VII
Update : managed to connect to UDB3.1 port on the back panel, keyboard and mouse worked , installed Catalina.
No other USB ports function , no sound and no wifi.
Still working on kexts , but any advice to make things moving quicker would be much much appreciated.
Again , I'm speechless to thank you guys
 
Joined
Mar 29, 2011
Messages
711
Motherboard
ASRock X99 Extreme6
CPU
E5-2690 v4
Graphics
Radeon VII
Busy now, but post with your progress and I'll check back in. Glad you got it installed!
 
Joined
Apr 22, 2012
Messages
35
Motherboard
Asus Rog Rampage VI Extreme Omega X299
CPU
i9-10920X
Graphics
Radeon VII
I managed to get wifi working using a wifi card ( no kexts needed - but no bluetooth ).
Audio not working as well: AppleALC.kext used DSDT patch change( HDAS to HDEF) done but no audio yet.

summary:
1. no USB working, except the USB 3.1 where I used a splitter with 4 ports to use my keyboard and mouse , the rest of USBs are not working , tried different USB kexts but no luck so far
2. No audio : used AppleALC.kext with patch , but didn't work as well
3. no wifi / bluetooth : I used a wifi card that worked without kext ( but no bluetooth )

please see attached EFI folder
Thanks
 

Attachments

Joined
Apr 22, 2012
Messages
35
Motherboard
Asus Rog Rampage VI Extreme Omega X299
CPU
i9-10920X
Graphics
Radeon VII
HI

I have been having problems getting USB ports to work.
I have installed macOS Catalina using USB 3.1 Gen 2 Type A and currently using this port with a splitter in order to use mouse and keyboard

I have slimmed down kexts , and SSDTs and tried your method but couldn't get any ports under XHCI@14
I have also tried to make a USB inject specific to my MB but again IOReg shows no ports under XHCI controller.

Asus Rog Omega latest BIOS has no option under USB configuration to enable XHC Handoff . There is an option of ( mouse and keyboard simulation - enable / disable ) I tired on both setting no luck

After refreshing BIOS and clean install , Hackintool can now pick up USB 3.1 gen2 ( although different USB controller ). However , XHCI still not activated and not showing ports as per IOReg

As it is new build , it is running Windows 10 Pro smoothly and all USB ports working there. So its not a hardware issue , I guess .

My BIOS setting is copy past of KGP guide

Any ideas of what to do next , please
 

Attachments

Top