Contribute
Register

Asus PRIME Z490-P Catalina 10.5.5

F

FormerUser-594785

Guest
In my case I don't yet have a DP display or DP-HDMI cable so I still have no output from HDMI.
Also tried booting Mojave but it seems it'll require different patching.

Btw, I see the AAPL,pci locations are different than the ones by the OpenCore guide. are those correct? are they the same with/without a dGPU?

And the routing of the ports is also based on gfxutil results?

Thanks!


For the HDMI, try Catalina 10.15.4. (Mojave is too old)
DP-HDMI cable I don't know if it works.
AAPL,pci, it is the same for both IGPU-Headless and IGPU with connectors.


I have not understood this question:
And the routing of the ports is also based on gfxutil results?
 

adamsmasher

Data Destroyer
Staff member
Joined
Jan 21, 2010
Messages
6,685
Motherboard
ASUS Z490-P
CPU
i5 10400
Graphics
AMD 580
Mac
  1. MacBook Pro
Classic Mac
  1. eMac
  2. iBook
Mobile Phone
  1. iOS

CaseySJ

Moderator
Joined
Nov 11, 2018
Messages
15,867
Motherboard
Gigabyte Z490 Vision D
CPU
i5-10400
Graphics
RX 580
Mac
  1. MacBook Air
  2. MacBook Pro
  3. Mac Pro
Classic Mac
  1. Quadra
Mobile Phone
  1. iOS
@FormerUser-594785 @adamsmasher,

Good to see that BIOS 1001 allows multi-monitor support with iGPU. Is everything working now (at least "everything" that should work on a Hackintosh :))?
 
Last edited by a moderator:

adamsmasher

Data Destroyer
Staff member
Joined
Jan 21, 2010
Messages
6,685
Motherboard
ASUS Z490-P
CPU
i5 10400
Graphics
AMD 580
Mac
  1. MacBook Pro
Classic Mac
  1. eMac
  2. iBook
Mobile Phone
  1. iOS
Last edited by a moderator:
Joined
Jan 9, 2020
Messages
9
Motherboard
Gigabyte z490 Vision D
CPU
i7-10700
Graphics
RX 580
Hi FormerUser-594785,

I am trying to get the Asus Prime Z490-P (i9-10900) Hacked. I have been trying to get this board booting all day. lol Always the same error [EB|#LOG:EXITBS:START]. Then so pleased to see your post. Tried your EFI and same issue. So it must be a bios setting.

I have:

Above 4G: enabled
vt-d: disabled
CSM: disabled
Fast Boot: disabled
Serial Port: disabled
Secure boot: Windows 8/10
I'm I missing something?

Thanks
 
Joined
Jun 19, 2019
Messages
6
Motherboard
Asus Prime Z490-P
CPU
10700K
Graphics
iGPU UHD630
Mac
  1. MacBook Air
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Tried your EFI and same issue. So it must be a bios setting.

Are you trying macOS Catalina 10.15.5? did you update to latest BIOS. look above to some of the screenshots.

Also, keep in mind that once you past that stage an dGPU (non-intel/UHD630) would be helpful. I've yet to see a Desktop 10th reported using only UHD630.
 
F

FormerUser-594785

Guest
Hi FormerUser-594785,

I am trying to get the Asus Prime Z490-P (i9-10900) Hacked. I have been trying to get this board booting all day. lol Always the same error [EB|#LOG:EXITBS:START]. Then so pleased to see your post. Tried your EFI and same issue. So it must be a bios setting.

I have:

Above 4G: enabled
vt-d: disabled
CSM: disabled
Fast Boot: disabled
Serial Port: disabled
Secure boot: Windows 8/10
I'm I missing something?

Thanks

Just to be sure, you download EFI folder from post 19?
 
Joined
Jun 19, 2019
Messages
6
Motherboard
Asus Prime Z490-P
CPU
10700K
Graphics
iGPU UHD630
Mac
  1. MacBook Air
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Just a quick update. latest commits to WhateverGreen fix patching of IGPU on 10.15.5 :) (still no release yet).
Tomorrow I'll post the plists and kext for UHD630. It seems to be working for me now with HDMI output.

One note for those who go the AMD 5xxx route - remember to add agdpmod=pikera.
 
Top