ASUS N56VM Install ML 10.8.X Q/A (help appreciated)

Discussion in 'Mountain Lion Laptop Support' started by iPerri, Jul 31, 2012.

  1. iPerri

    iPerri

    Joined:
    Jan 2, 2011
    Messages:
    61
    Mobo:
    GigaByte Z77N-WIFI
    CPU:
    Intel® Core™ i7-3770K
    Graphics:
    NVIDIA® GeForce® GTX 670 2GB
    Mac:
    iMac
    Mobile Phone:
    iOS
    Jul 31, 2012 at 11:41 PM #1
    iPerri

    iPerri

    Joined:
    Jan 2, 2011
    Messages:
    61
    Mobo:
    GigaByte Z77N-WIFI
    CPU:
    Intel® Core™ i7-3770K
    Graphics:
    NVIDIA® GeForce® GTX 670 2GB
    Mac:
    iMac
    Mobile Phone:
    iOS
    ASUS N56VM Ivy Bridge Install ML 10.8.X Q/A (help needed/appreciated)

    Heyy

    So I have a ASUS N56VM and I am trying to install
    Mountain Lion 10.8 Retail using the Unibeast meathod..

    Laptop Specs:

    ASUS N56VM
    Intel® Core™ i7 3610QM Ivy Bridge
    Intel® HM76 Chipset
    NVIDIA® GeForce® GT 630M with 2GB DDR3 VRAM
    15.6" HD (1920x1080)/Wide View Angle LED Backlight
    SeaGate 750GB 7200rpm Hybrid HDD
    Integrated 802.11 b/g/n (I believe its an Intel Celeron)
    Built-in Bluetooth™ V4.0
    4 x USB 3.0 ports
    Built-in Azalia compliant audio chip

    Installer Specs:

    Patriot Xpress 16GB USB 3.0 Thumb Drive
    UniBeast 1.5.2 - Mountain Lion
    Mountain Lion 10.8 Retail from App Store

    I used the Unibeast meathod of installing ML to my system,
    booting from the USB worked fine.. no flags needed
    (used a USB 3.0 thumb drive as installer drive)
    but on the restart it got hungup on Bluetooth Kexts
    so i uninstalled them from the installer and reinstalled ML
    to my ASUS.. after another restart i booted from USB Installer
    into main HDD and theres no bootloaded installed at this time
    and got hungup on waiting for DMOS.. so powered off and booted
    using the flags -x -v and I got into the setup of ML :)
    thinking all was good to install Multibeast but it failed so..
    now i donno what i can do.
    The screen res is stuck at 1024x786 and im not to sure why,
    because both of my graphics cards are "supported" by ML

    I tried to install Chimera from ML desktop and it said it installed
    but on reboot it said no OS installed, so i have to use the USB installer
    to boot until i can figure out how to boot without -x because I assume
    Safe Boot doesnt allow you to install any outside PKG's (ie Multibeast)

    So if there is anyone out there with any help or questions about my
    build the floor is open ..

    thanks for the help!!

    Here is a picture of where it gets hungup on first boot without using flags:
     

    Attached Files:

    • IMG_0129.JPG  (471.7 KB, 1,983 views)
  2. ssdp_20072

    ssdp_20072

    Joined:
    Jul 16, 2012
    Messages:
    74
    Mobo:
    Lenovo G460
    CPU:
    Intel Core i5 520M
    Graphics:
    Nvidia GeForce 310M
    Aug 1, 2012 at 1:04 PM #2
    ssdp_20072

    ssdp_20072

    Joined:
    Jul 16, 2012
    Messages:
    74
    Mobo:
    Lenovo G460
    CPU:
    Intel Core i5 520M
    Graphics:
    Nvidia GeForce 310M
    disable nvidia optimus and boot with -v -x PCIRootUID=0 and reinstall multibeast. And safeboot allows the installation of pkg files.
     
  3. iPerri

    iPerri

    Joined:
    Jan 2, 2011
    Messages:
    61
    Mobo:
    GigaByte Z77N-WIFI
    CPU:
    Intel® Core™ i7-3770K
    Graphics:
    NVIDIA® GeForce® GTX 670 2GB
    Mac:
    iMac
    Mobile Phone:
    iOS
    Aug 1, 2012 at 8:59 PM #3
    iPerri

    iPerri

    Joined:
    Jan 2, 2011
    Messages:
    61
    Mobo:
    GigaByte Z77N-WIFI
    CPU:
    Intel® Core™ i7-3770K
    Graphics:
    NVIDIA® GeForce® GTX 670 2GB
    Mac:
    iMac
    Mobile Phone:
    iOS
    how do i disable nvidia optimus? and everytime in safe boot multibeast fails to install.. i donno
     
  4. iPerri

    iPerri

    Joined:
    Jan 2, 2011
    Messages:
    61
    Mobo:
    GigaByte Z77N-WIFI
    CPU:
    Intel® Core™ i7-3770K
    Graphics:
    NVIDIA® GeForce® GTX 670 2GB
    Mac:
    iMac
    Mobile Phone:
    iOS
    Aug 1, 2012 at 9:24 PM #4
    iPerri

    iPerri

    Joined:
    Jan 2, 2011
    Messages:
    61
    Mobo:
    GigaByte Z77N-WIFI
    CPU:
    Intel® Core™ i7-3770K
    Graphics:
    NVIDIA® GeForce® GTX 670 2GB
    Mac:
    iMac
    Mobile Phone:
    iOS
    is FakeSMC.kext compaitable with 10.8? i've installed it but keep getting ACPI_SMC_PlatformPlugin errors
     
  5. ssdp_20072

    ssdp_20072

    Joined:
    Jul 16, 2012
    Messages:
    74
    Mobo:
    Lenovo G460
    CPU:
    Intel Core i5 520M
    Graphics:
    Nvidia GeForce 310M
    Aug 2, 2012 at 10:42 AM #5
    ssdp_20072

    ssdp_20072

    Joined:
    Jul 16, 2012
    Messages:
    74
    Mobo:
    Lenovo G460
    CPU:
    Intel Core i5 520M
    Graphics:
    Nvidia GeForce 310M
    disable it from bios and yes fakesmc is compatible
     
  6. iPerri

    iPerri

    Joined:
    Jan 2, 2011
    Messages:
    61
    Mobo:
    GigaByte Z77N-WIFI
    CPU:
    Intel® Core™ i7-3770K
    Graphics:
    NVIDIA® GeForce® GTX 670 2GB
    Mac:
    iMac
    Mobile Phone:
    iOS
    Aug 2, 2012 at 10:50 AM #6
    iPerri

    iPerri

    Joined:
    Jan 2, 2011
    Messages:
    61
    Mobo:
    GigaByte Z77N-WIFI
    CPU:
    Intel® Core™ i7-3770K
    Graphics:
    NVIDIA® GeForce® GTX 670 2GB
    Mac:
    iMac
    Mobile Phone:
    iOS
    my bios doesnt have that option, its just a plain bios.. very little options.
    all i could really change for this was the achi whatever it is option for the sata
     
  7. ArKay

    ArKay

    Joined:
    Dec 30, 2010
    Messages:
    15
    Aug 4, 2012 at 8:23 PM #7
    ArKay

    ArKay

    Joined:
    Dec 30, 2010
    Messages:
    15
    You are lucky you got that far. I have the N76VZ which should be very similar and I don't even get to the installation screen.
     
  8. prologue

    prologue

    Joined:
    Mar 24, 2011
    Messages:
    7
    Mobo:
    Asus n56VM
    CPU:
    3610QM
    Graphics:
    intelhd4000 geforce gt630M
    Aug 6, 2012 at 11:54 AM #8
    prologue

    prologue

    Joined:
    Mar 24, 2011
    Messages:
    7
    Mobo:
    Asus n56VM
    CPU:
    3610QM
    Graphics:
    intelhd4000 geforce gt630M
    Hi
    I Managed to start the N56VM with 10.8 in normal mode deleting (or renaming) the four nvidia kexts. Hd 4000 ok still no QE/CI but full resolution, trackpad and keyboard ok, camera sometimes works but i don't care for now, USB ok. Atheros Bluetooth (i would like to swap it with wifi ) working .
    Still no turbo, Ethernet Network Atheros AR8161/8165 and wifi Atheros AR9485WB EB Not working. No sleep for now.
    Very strange though, sometimes if the boot freezes without panic, unplugging the power supply reboots ok.
     
  9. iPerri

    iPerri

    Joined:
    Jan 2, 2011
    Messages:
    61
    Mobo:
    GigaByte Z77N-WIFI
    CPU:
    Intel® Core™ i7-3770K
    Graphics:
    NVIDIA® GeForce® GTX 670 2GB
    Mac:
    iMac
    Mobile Phone:
    iOS
    Aug 6, 2012 at 3:20 PM #9
    iPerri

    iPerri

    Joined:
    Jan 2, 2011
    Messages:
    61
    Mobo:
    GigaByte Z77N-WIFI
    CPU:
    Intel® Core™ i7-3770K
    Graphics:
    NVIDIA® GeForce® GTX 670 2GB
    Mac:
    iMac
    Mobile Phone:
    iOS
    i got it installed with no flags needed and full res but when i reboot the system bios doesnt detect the partition and asks me to insert a boot disk or drive.
    did u partition your drive GUID or MBR?
    and my bluetooth work but wifi doesnt. wifi is intel centreno :(
     
  10. ssdp_20072

    ssdp_20072

    Joined:
    Jul 16, 2012
    Messages:
    74
    Mobo:
    Lenovo G460
    CPU:
    Intel Core i5 520M
    Graphics:
    Nvidia GeForce 310M
    Aug 6, 2012 at 4:58 PM #10
    ssdp_20072

    ssdp_20072

    Joined:
    Jul 16, 2012
    Messages:
    74
    Mobo:
    Lenovo G460
    CPU:
    Intel Core i5 520M
    Graphics:
    Nvidia GeForce 310M
    GUID partition is required. Install the standalone Chimera bootloader and then it might boot up. And about intel HD4000 you can take a look at this http://www.tonymacx86.com/mountain-lion-desktop-support/61216-10-8-how-enable-hd4000.html. Cheers
     

Share This Page