Contribute
Register

ASUS Hyper M.2 X16 Card V2

Joined
Jan 13, 2017
Messages
17
Motherboard
ASUS X99-A-II
CPU
i7-6800K
Graphics
5700 XT
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac Pro
Classic Mac
  1. 20th Anniv. Mac
  2. Classic
  3. Color Classic
  4. eMac
  5. iBook
  6. iMac
  7. LC
  8. Performa
  9. Power Mac
  10. PowerBook
  11. Quadra
  12. SE
  13. Xserve
  14. SE/30
Mobile Phone
  1. iOS
Hi, Any chance to have ASUS HYPER M.2 X16 on a X99 A-II ?
Thanks in advance
 
Joined
Aug 19, 2016
Messages
461
Motherboard
ASUS Prime X299 Deluxe
CPU
i9-7900X
Graphics
Vega 64
Mac
  1. iMac
  2. Mac Pro
Classic Mac
  1. iMac
  2. Power Mac
Mobile Phone
  1. iOS
Hi, Any chance to have ASUS HYPER M.2 X16 on a X99 A-II ?
Thanks in advance
Hi Scopia,
I think X99 it's quite too old for that card,
I'm not sure but in my opinion it's better to spend less money on any other cheap M.2 adapter than ASUS Hyper
which in my opinion will not have support on your mb, especially when you have almost half of our PCIE lines avalieble ;)
but once you change mb on X299 you will be able to expand your storage like a king ;P
Have a nice day!
 
Joined
Jan 13, 2017
Messages
17
Motherboard
ASUS X99-A-II
CPU
i7-6800K
Graphics
5700 XT
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac Pro
Classic Mac
  1. 20th Anniv. Mac
  2. Classic
  3. Color Classic
  4. eMac
  5. iBook
  6. iMac
  7. LC
  8. Performa
  9. Power Mac
  10. PowerBook
  11. Quadra
  12. SE
  13. Xserve
  14. SE/30
Mobile Phone
  1. iOS
Hi Scopia,
I think X99 it's quite too old for that card,
I'm not sure but in my opinion it's better to spend less money on any other cheap M.2 adapter than ASUS Hyper
which in my opinion will not have support on your mb, especially when you have almost half of our PCIE lines avalieble ;)
but once you change mb on X299 you will be able to expand your storage like a king ;P
Have a nice day!
Thanks for reply!
Is the X299 best mb around or is there another mb with more PCIE lines ? PCIE lines depends on mb or on the processor? If I upgrade X99 to a mb for AMD which mb should you advise ?
Thanks
 
Joined
Jul 23, 2012
Messages
8
Motherboard
MSI B550 MPG Gaming Plus
CPU
Ryzen 7 3700x
Graphics
RX 580 4 GB
Mac
  1. MacBook Pro
is this possible to run with
ASUS Hyper M2 X16 NVMe and AMD Ryzen MSI B550 Gaming plus
 
Joined
Mar 18, 2017
Messages
1,011
Motherboard
ASUS ROG Rampage VI Extreme
CPU
i9-7940X
Graphics
2 X VEGA 56
Mac
  1. iMac
  2. Mac mini
Mobile Phone
  1. iOS
is this possible to run with
ASUS Hyper M2 X16 NVMe and AMD Ryzen MSI B550 Gaming plus
In my experience, the Hyper M2 requires 4 pcie lanes for each NVme drive you want to install, so let's count on the 28 pcie lanes of the B550 chipset that can remain : 8 ( minimum) for your GPU so you should install 4 NVMe SSDs on Hyper M2 in theory.
 
Joined
Jul 23, 2012
Messages
8
Motherboard
MSI B550 MPG Gaming Plus
CPU
Ryzen 7 3700x
Graphics
RX 580 4 GB
Mac
  1. MacBook Pro
i got only 3 ;) ... should i just follow the Guides ?
There are for Intels ... :(
Got open Core
 
Joined
Mar 18, 2017
Messages
1,011
Motherboard
ASUS ROG Rampage VI Extreme
CPU
i9-7940X
Graphics
2 X VEGA 56
Mac
  1. iMac
  2. Mac mini
Mobile Phone
  1. iOS
SSDT can be adapted for X570 according to your IOReg but you can just add device properties on OPenCore config.plist
 
Joined
Jul 23, 2012
Messages
8
Motherboard
MSI B550 MPG Gaming Plus
CPU
Ryzen 7 3700x
Graphics
RX 580 4 GB
Mac
  1. MacBook Pro
i use open core and update it with proper tree, got a B550 this SSDT must be update on SSDT from the mainboard ?
acpi.ebab0bc0[1].png

Or change the devices on the config.plist
i will try if the devices arrvied :D
 
Joined
Jul 14, 2010
Messages
81
Motherboard
ASUS X-99S
CPU
i7-5820K
Graphics
Gigabyte Vega 64
Mac
  1. MacBook Air
  2. Mac Pro
Mobile Phone
  1. Android
Hi, Any chance to have ASUS HYPER M.2 X16 on a X99 A-II ?
Thanks in advance
I installed the Asus Hyper M.2 x16 Card V2, with 2 x Western Digital 500gb NVMEs. (I use Asus X99-S running Catalina with Opencore)

When I booted up, OSX said to initialise the new NVMe. Unfortunately it only recognised one of the NVMEs. I changed the PCIe slot. It then recognised the other NVME. (Different PCIe slots seem to route to different NVMe slots) I haven't thoroughly tested all NVME slots. A few things I'm not sure about: CPU 5820k has 24 lanes - I guess I am using 16 lanes for the Graphics Card, I have another PCIe card (firewire adapter) maybe this uses 4 lanes? So perhaps that only leaves me 4 lanes remaining. Shouldn't the motherboard automatically change the lanes when more PCIe are populated - so GPU becomes 8 lanes. Manual shows a configuration of 8/8/8 lanes..

I've checked Bios settings - I can not find anything that helps. At Bios boot level - UEFI only sees one NVME.

But to make things stranger, running terminal command in OSX: diskutil list
This seems to show the other NVMe!

Can any one help with the patching and SSDT for Opencore?

diskutil list.jpg
 
Top