Contribute
Register

ASUS Geforce GT 730 2GB - Issues

Status
Not open for further replies.
Joined
Jul 13, 2011
Messages
36
Motherboard
Dell Inspiron 3847
CPU
i5-4460
Graphics
GT 710
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. Other
ok, Done some more googling and testing but still coming up short. Options are:-
1. To get the same nVidia GeForce GT 705 1024MB graphics card, stay on Elcap and enjoy both monitors.
2. To keep working on the GT 730 and see if I can get it going
3. To get another graphics card

Any suggestions on numbers 2 and 3.

The GT 730 is VERY noisey so might send it back anyway

Cheers

TK
 
Joined
Jul 13, 2011
Messages
36
Motherboard
Dell Inspiron 3847
CPU
i5-4460
Graphics
GT 710
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. Other
Swapped the card for a cheaper evga Geforce 210 1024mb
Had a problem where either port worked (much like the 730) but using them both caused only the DVI to work.
Then installed the Nvidia drivers and the screen went black when I used both (worked fine when I used either the VGA or DVI on their own)
Finally, made the following changes in Clover which cured the problem:-
In Clover
- Under Graphics: added a "VideoPorts" value of "2" (which contained nothing previously)
- Under Graphics: added a "NVCAP" value to "04000000000001000e0000000000000700000000" (again previously there was no value)

Not sure if one or both values are needed but it's done the trick. I now have 2 monitors DVI and VGA (both working) in ElCap and in Sierra

Cheers

TK
 
Joined
Dec 12, 2016
Messages
18
Motherboard
Dell OptiPlex 3010
CPU
Core i5-3470@3.2GHz
Graphics
ASUS GeForce GT 730
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac Pro
Mobile Phone
  1. Android
I've bought a GT730 too, to replace a defective AMD Radeon HD5450 that went me crazy, before I understood the card was broken (at first in windows worked well).
Now it's working (after I enabled nvda_drv=1) but with two minor issues, that I'd like to remove.
First, at boot I have some errors (Unknow controller, unknown Kepler chipset, unsupported chipset):
07:47:20, kernel[0] Apple16X50ACPI1: Identified Serial Port on ACPI Device=UAR1
07:47:20, kernel[0] IOGraphics flags 0x43
07:47:20, kernel[0] Controller: NVidia (Unknown) (vendor ID: 10de, device ID: 0e0f)
07:47:20, kernel[0] Controller: Intel Cougar Point (vendor ID: 8086, device ID: 1c20)
07:47:20, kernel[0] SuperIODevice: [Fatal] found unsupported chip! ITE sequence ID=0x8301, Winbond sequence ID=0xffff
07:47:20, locationd[93] Logging binary sensor data to /var/folders/zz/zyxvpxvq6csfxvn_n00000sm00006d/C/locationdSensors.bin
07:47:20, kernel[0] NVDAStartupWeb: Web
07:47:20, kernel[0] NVDAGK100HAL loaded and registered
07:47:20, kernel[0] Previous shutdown cause: 5
07:47:20, kernel[0] GeForceSensors (pci1): [Fatal] unknown Kepler chipset 0x106
07:47:20, kernel[0] GeForceSensors (pci1): [Fatal] unsupported chipset, 0xb06070b1
07:47:20, kernel[0] DSMOS has arrived
07:47:20, loginwindow[105] Login Window Application Started

Secondary, even I installed nvidia web driver (346.03.15f08) and I checked in Clover Configurator to use web driver, and in bootlog I've: "NVDAStartupWeb: Web", at every boot I find that the preference is seated on "OS X Default Graphic Driver"
Can someone help me?
 

P1LGRIM

Moderator
Joined
Mar 2, 2012
Messages
25,975
Motherboard
Lenovo ThinkStation p700
CPU
2x E5-2620 V3
Graphics
RX 560
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
Classic Mac
  1. Power Mac
Mobile Phone
  1. iOS
07:47:20, kernel[0] SuperIODevice: [Fatal] found unsupported chip! ITE sequence ID=0x8301, Winbond sequence ID=0xffff
Serial port (SuperIO) should be disabled in your BIOS settings.
 
Joined
Jul 13, 2011
Messages
36
Motherboard
Dell Inspiron 3847
CPU
i5-4460
Graphics
GT 710
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. Other
Borgo1971 is your Gt730 very noisey too ?
 
Joined
Jul 13, 2011
Messages
36
Motherboard
Dell Inspiron 3847
CPU
i5-4460
Graphics
GT 710
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. Other
Status
Not open for further replies.
Top