Contribute
Register

Asus A450L - Installation freeze at apple logo

Joined
May 25, 2014
Messages
4
Motherboard
Asus A450LC-WX051D
CPU
Intel® Core™ i5-4200U / X450LCP
Graphics
Intel(R) HD Graphics Family / NVIDIA GeForce GT720M 2GB, 1366x768
Mac
  1. MacBook Pro
Classic Mac
Mobile Phone
  1. Android
Hi all,

I am new to hackintosh, and recently i want try at my new Asus A450L
Here is the technical spec :

Asus A450LC-WX051D

Processor : Intel® Core™ i5-4200U Processor (1.6 GHz, Cache 3MB)
Memory : 4GB DDR3 PC-12800
GPU : NVIDIA GeForce GT720M 2GB
HDD : 500GB Serial ATA 5400 RPM

I already installed windows 8 on this machine, now i want make dual with maverick.
I follow all instruction made a bootable usb using unibeast, and i also patch my kernel based on RehabMan Thread (http://www.tonymacx86.com/mavericks...-locked-msrs-hp-envy-15-j063cl-i7-4700mq.html)

The problem is when I boot, at Apple logo loading screen. First loading animation is spinning, and after 13-15 second it freeze. Both CPU and USB led indicator is off (No activity). I wait for 15 minutes and it keep freezing with no activity.
Please anyone help.

Thanks.

Here is md5 test
Code:
fendy-mbp:Desktop fendykusuma$ md5 /Volumes/untitled/mach_kernel 
MD5 (/Volumes/untitled/mach_kernel) = 33e741649352c1545a269cf0700d65e0

Here is chameleon boot plist
Code:
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd">
<plist version="1.0">
<dict>
    <key>Boot Banner</key>
    <string>No</string>
    <key>GraphicsEnabler</key>
    <string>No</string>
    <key>Instant Menu</key>
    <string>Yes</string>
    <key>IGPEnabler</key>
    <string>Yes</string>
    <key>Kernel Flags</key>
    <string></string>
    <key>Legacy Logo</key>
    <string>Yes</string>
    <key>UseKernelCache</key>
    <string>No</string>
<key>device-properties</key>
<string>5e0000000100000001000000520000000100000002010c00d041030a000000000101060000027fff04002c0000004100410050004c002c00690067002d0070006c006100740066006f0072006d002d006900640000000800000003006601</string>
</dict>
</plist>
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
188,309
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
Hi all,

I am new to hackintosh, and recently i want try at my new Asus A450L
Here is the technical spec :

Asus A450LC-WX051D

Processor : Intel® Core™ i5-4200U Processor (1.6 GHz, Cache 3MB)
Memory : 4GB DDR3 PC-12800
GPU : NVIDIA GeForce GT720M 2GB
HDD : 500GB Serial ATA 5400 RPM

I already installed windows 8 on this machine, now i want make dual with maverick.
I follow all instruction made a bootable usb using unibeast, and i also patch my kernel based on RehabMan Thread (http://www.tonymacx86.com/mavericks...-locked-msrs-hp-envy-15-j063cl-i7-4700mq.html)

The problem is when I boot, at Apple logo loading screen. First loading animation is spinning, and after 13-15 second it freeze. Both CPU and USB led indicator is off (No activity). I wait for 15 minutes and it keep freezing with no activity.
Please anyone help.

Thanks.

Here is md5 test
Code:
fendy-mbp:Desktop fendykusuma$ md5 /Volumes/untitled/mach_kernel 
MD5 (/Volumes/untitled/mach_kernel) = 33e741649352c1545a269cf0700d65e0

Here is chameleon boot plist
Code:
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd">
<plist version="1.0">
<dict>
    <key>Boot Banner</key>
    <string>No</string>
    <key>GraphicsEnabler</key>
    <string>No</string>
    <key>Instant Menu</key>
    <string>Yes</string>
    <key>IGPEnabler</key>
    <string>Yes</string>
    <key>Kernel Flags</key>
    <string></string>
    <key>Legacy Logo</key>
    <string>Yes</string>
    <key>UseKernelCache</key>
    <string>No</string>
<key>device-properties</key>
<string>5e0000000100000001000000520000000100000002010c00d041030a000000000101060000027fff04002c0000004100410050004c002c00690067002d0070006c006100740066006f0072006d002d006900640000000800000003006601</string>
</dict>
</plist>

Remove device-properties from org.chameleon.Boot.plist. It is a config string for HD4000. You have HD4400 (assuming your laptop has both Intel and nvidia).

Please verify your hardware and add it to your profile...

Please provide complete details in your profile/signature (pointer over your name in upper right - drop down menu select Settings and Edit Profile from options in left pane of Settings menu.)

System: manufacturer/model
CPU: detailed CPU model + motherboard chipset
Graphics: all graphics devices + laptop internal screen resolution

For example, typical Ivy laptop:
System: HP ProBook 4540s
CPU: i5-3320m/HM76
Graphics: HD4000, 1366x768

Use CPU-Z on Windows to find CPU (Core iX-xxx) and motherboard chipset (HMxx). For a laptop, these details are important and affect critical installation procedures.
 
Joined
May 25, 2014
Messages
4
Motherboard
Asus A450LC-WX051D
CPU
Intel® Core™ i5-4200U / X450LCP
Graphics
Intel(R) HD Graphics Family / NVIDIA GeForce GT720M 2GB, 1366x768
Mac
  1. MacBook Pro
Classic Mac
Mobile Phone
  1. Android
Remove device-properties from org.chameleon.Boot.plist. It is a config string for HD4000. You have HD4400 (assuming your laptop has both Intel and nvidia).

Hi RehabMan,

I already remove device-properties from chameleon boot plist, the problem is still same freeze at apple logo.
Are I should change config string for my graphic card or just remove it. My intel graphic card version is just Intel(R) HD Graphics Family as i see in CPU-Z, no version like HD4000 etc.. but based by http://ark.intel.com/products/75459/ my GPU version is HD4400..

Okay I have update my profile and here is my complete update laptop spec :

Asus A450LC-WX051D

Processor : Intel® Core™ i5-4200U Processor (1.6 GHz, Cache 3MB)
Board : ASUS X450LCP
BIOS : X450LCP.205
Memory : 4GB DDR3 PC-12800
GPU : NVIDIA GeForce GT720M 2GB
HDD : 500GB Serial ATA 5400 RPM
Resolution : 1366 x 768

Here I add some screen capture from CPU-Z
1.png2.png3.png4.png
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
188,309
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
Hi RehabMan,

I already remove device-properties from chameleon boot plist, the problem is still same freeze at apple logo.
Are I should change config string for my graphic card or just remove it. My intel graphic card version is just Intel(R) HD Graphics Family as i see in CPU-Z, no version like HD4000 etc.. but based by http://ark.intel.com/products/75459/ my GPU version is HD4400..

Okay I have update my profile and here is my complete update laptop spec :

Asus A450LC-WX051D

Processor : Intel® Core™ i5-4200U Processor (1.6 GHz, Cache 3MB)
Board : ASUS X450LCP
BIOS : X450LCP.205
Memory : 4GB DDR3 PC-12800
GPU : NVIDIA GeForce GT720M 2GB
HDD : 500GB Serial ATA 5400 RPM
Resolution : 1366 x 768

Here I add some screen capture from CPU-Z
View attachment 94189View attachment 94190View attachment 94191View attachment 94192

You have a couple of tasks for activating HD4600:
- remove nvidia kexts (NVDA*, Geforce*)
- inject the correct ig-platform-id for your system (usually 0a260006), with IGPlatformID=0a260006
- you will also probably need dart=0 and -f
 
Joined
May 25, 2014
Messages
4
Motherboard
Asus A450LC-WX051D
CPU
Intel® Core™ i5-4200U / X450LCP
Graphics
Intel(R) HD Graphics Family / NVIDIA GeForce GT720M 2GB, 1366x768
Mac
  1. MacBook Pro
Classic Mac
Mobile Phone
  1. Android
Hi rehabman, sorry for late reply.

You have a couple of tasks for activating HD4600:
1. remove nvidia kexts (NVDA*, Geforce*)
2. inject the correct ig-platform-id for your system (usually 0a260006), with IGPlatformID=0a260006
3. you will also probably need dart=0 and -f

1. Done
2. Where I inject ig platform id, are in org.chameleon.Boot.plist.?
3. Where I run this command, while in unibeast boot menu.?
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
188,309
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
Hi rehabman, sorry for late reply.



1. Done
2. Where I inject ig platform id, are in org.chameleon.Boot.plist.?
3. Where I run this command, while in unibeast boot menu.?

You can just type it at the bootloader before hitting enter:
IGPlatformID=0a260006 dart=0 -f

If it works, you can add the necessary flags to org.chameleon.Boot.plist.

(-f would not be necessary -- it is just because you removed kexts without rebuilding cache)
(dart=0 may or may not be needed)

If they work:
Code:
<key>IGPlatformID</key>
<string>0a260006</string>
<key>Kernel Flags</key>
<string>dart=0</string>

Note: Chimera3 makes this a little easier as the default for Haswell mobile has been changed to 0a260006.
 
Joined
May 25, 2014
Messages
4
Motherboard
Asus A450LC-WX051D
CPU
Intel® Core™ i5-4200U / X450LCP
Graphics
Intel(R) HD Graphics Family / NVIDIA GeForce GT720M 2GB, 1366x768
Mac
  1. MacBook Pro
Classic Mac
Mobile Phone
  1. Android
You can just type it at the bootloader before hitting enter:
IGPlatformID=0a260006 dart=0 -f

If it works, you can add the necessary flags to org.chameleon.Boot.plist.

(-f would not be necessary -- it is just because you removed kexts without rebuilding cache)
(dart=0 may or may not be needed)

If they work:
Code:
<key>IGPlatformID</key>
<string>0a260006</string>
<key>Kernel Flags</key>
<string>dart=0</string>

Note: Chimera3 makes this a little easier as the default for Haswell mobile has been changed to 0a260006.

Its works ! like a charm.
Thanks RehabMan, Now I can continue installation..

:D
 
Joined
May 14, 2011
Messages
1
Motherboard
linux
CPU
Gigabyte
Graphics
Ati Rodeon
Mac
  1. iMac
  2. MacBook
  3. MacBook Air
  4. MacBook Pro
  5. Mac mini
  6. Mac Pro
Classic Mac
  1. Power Mac
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
Hi RehabMan,

I have tried like what you did but it didn't work. Mine kept restarting after showing the logo. I have the same spec as danzkusuma. Is there any possibility that the bios setting is wrong?

Thanks.
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
188,309
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
Hi RehabMan,

I have tried like what you did but it didn't work. Mine kept restarting after showing the logo. I have the same spec as danzkusuma. Is there any possibility that the bios setting is wrong?

Thanks.

See "Early reboot" thread link in post #1.
 
Joined
Dec 16, 2014
Messages
1
Motherboard
Asus A450LC-WX051D
CPU
Intel® Core™ i5-4200U / X450LCP
Graphics
Intel(R) HD Graphics Family / NVIDIA GeForce GT720M 2GB, 1366x768
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Hii Friend.

How do I install hackintosh yosemite in a450lc asus laptop .. ?
What materials should I prepare ?
and download where ?


because I have the same laptop with you .


please help from you , because I also want to install hackintosh yosemite on my laptop .


I hope you always healthy and happy always .
thank
 
Top