Contribute
Register

AR9280 ATHR: Unknown locale: xx - EEPROM Mod

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
189,144
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
hi RehabMan,

I have followed linux guide to change locale. In my hackintosh, country code is set to US but locale is unknown. And result of that my wifi log is flooded with "Unknown Locale : 60" warnings.

After performing linux guide, my Reg. Domain remains 60. There is no change. How can I set locale to remove warnings. Please Help:banghead:
I have used the Linux guide with success.
 
Joined
Feb 9, 2013
Messages
119
Motherboard
Sony Vaio SVE15115FXS
CPU
Core i5-3210m, HM76
Graphics
HD4000, 1366x768
Mac
MacBook
Mobile Phone
Android, iOS
On Windows 10 x64:

1- Installed "commviewer for wifi"
2- Launched RCU
3- Selected Spain and clicked "set"

Rebooted to OS X and voilà, no more warning. Locale says ETSI and country ES.

Worth saying that WiFi died on the Windows side and I had to manually uninstall commviewer drivers (which were missed by the uninstaller) which fixed the problem right away.

Thanks for the guide.
 
Joined
Jan 28, 2010
Messages
216
Motherboard
ASUS X99-E WS
CPU
E5-2697 V3 14-core
Graphics
GTX 760 2GB
I never use Windows for rebranding. Always Linux...
I have a TP-Link 4800 and am attempting to change the locale, but the Linux guide appears to be a bit out of date as the URL for iwleeprom no longer works.

I see: root@ubuntu:/opt/iwleeprom# svn checkout http://iwleeprom.googlecode.com/svn/branches/atheros/ atheros
svn: E170013: Unable to connect to a repository at URL 'http://iwleeprom.googlecode.com/svn/branches/atheros'

Anyone have a working link, or an alternative way to do this on an Ubuntu live USB?
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
189,144
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
I have a TP-Link 4800 and am attempting to change the locale, but the Linux guide appears to be a bit out of date as the URL for iwleeprom no longer works.

I see: root@ubuntu:/opt/iwleeprom# svn checkout http://iwleeprom.googlecode.com/svn/branches/atheros/ atheros
svn: E170013: Unable to connect to a repository at URL 'http://iwleeprom.googlecode.com/svn/branches/atheros'

Anyone have a working link, or an alternative way to do this on an Ubuntu live USB?
Maybe google can help you find source to iwleeprom... google discontinued its git/svn capability (googlecode) quite a while back.
 
Joined
Jan 28, 2010
Messages
216
Motherboard
ASUS X99-E WS
CPU
E5-2697 V3 14-core
Graphics
GTX 760 2GB
Maybe google can help you find source to iwleeprom... google discontinued its git/svn capability (googlecode) quite a while back.
Sure, like this on github: https://github.com/0x90/iwleeprom

1. What should I use for the US? 0x64?

2. I have also uploaded my dumped .bin. It has only two instances of 0x21 in it, so can I just use hexedit to change those directly instead? Would I change both?

3. If I continue with the guide, then what other commands need to be altered? I tried to do it just now, but the reg domain is unchanged, so presumably something in here needs changing:

I assume this command is not sticking. It looks like it assumes a static location, not a find and replace, right? Is that static location different on my card?

# Patch country code from non-standard 0x6B to WOR5_ETSIC 0x65
cp original.bin etsic0x65.bin
echo -ne '\x65' | dd of=etsic0x65.bin bs=1 seek=520 conv=notrunc //I changed this to echo -ne '\x64' | dd of=etsic0x65.bin bs=1 seek=520 conv=notrunc

# Program patched eeprom back to device
echo Y|./iwleeprom -d 0000:0a:00.0 -i etsic0x65.bin


Here is the device info:
Using device 0000:0a:00.0 [RW] AR9300 Wireless Adapter (PCI-E)
IO driver: ath9300
HW: AR9300 (PCI-E) rev 0003
RF: integrated
Trying EEPROM access...
OTP address out of range: 0fff
OTP address out of range: 1001
ath9300_eeprom_check_header 00000000 @0fff r=0
Filling ath9300 EEPROM... DONE
OTP address out of range: 0401
ath9300_eeprom_check_header 00650000 @03ff r=1
AR9300 device NVM type: EEPROM (data block @03ff)
Found block at 3ff: code=3 ref=5 length=555 major=2 minor=20 (RAW: 14b22265)
Calculating EEPROM CRC...
CRC (stored): a211
CRC (eval) : a211
compression : block
ath9300 short eeprom base: 463 (0x01cf) size: 561

==== BASE ====
Version : 02
Template : 05
Cust data : x112-041-f0000
MAC address : c0:4a:00:17:8e:83
Reg. domain : 0021 001f
Tx mask : 0111
Rx mask : 0111
Capabilities: 03
Bands: 5GHz 2.4GHz
HT 2G: HT20 HT40
HT 5G: HT20 HT40
Misc flags : 00
Big endian : 0

==== MISC ====
rfSilent : 00
BT options : 00
deviceCap : 00
deviceType : 05
pwrTableOffset : 00
tuning params : 00 00
featureEnable : 0d
miscConfig : 14
txrxgain : 00
swreg : 00000000

==== GPIO ====
EEPROM WE : 06
WLAN disable : 00
WLAN LED : 08
Rx band select : ff
 

Attachments

Last edited:
Joined
Jul 6, 2014
Messages
140
Motherboard
HP 250 G5 - X0N65EA
CPU
i7-6500u
Graphics
HD520
Hey guys I m running 10.12 sierra with an AR5B95 wireless card that I think its natively recognized as in the photo:



I upload kernel log too, I just want to know if there 's something else to do with the card, since I noticed weird messages at boot like "unsupported ioctl xxx".
Thanks for help!
 

Attachments

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
189,144
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
Hey guys I m running 10.12 sierra with an AR5B95 wireless card that I think its natively recognized as in the photo:



I upload kernel log too, I just want to know if there 's something else to do with the card, since I noticed weird messages at boot like "unsupported ioctl xxx".
Thanks for help!
There are no "unknown locale" messages in your kernel log.
 
Joined
May 5, 2013
Messages
324
Motherboard
Sony VAIO E Series SVE15127CNB(Clover)
CPU
i5-3210M
Graphics
HD 7650M
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
iOS
@RM Sir,
Wer is linux guide!

For India = IN, should be the correct patch
 
Top