Contribute
Register

AppleALC ALC892 no sound

Joined
Sep 2, 2017
Messages
23
Motherboard
MSI Gp72
CPU
i7 5700HQ
Graphics
Hd 5600
Mac
MacBook
Mobile Phone
iOS
Helo guys,
I tried tried to enable the Audio on my laptop with the AppleALC.
I installed the AppleALC.kext and the Lilu.kext in Clover/kexts/other
and set the layout-id in Clover to 1.
I also patched the dsdt with the IRQ patch.

All audio devices are recognised but they make no sound.
Only at the booting there is a loud crack and thats it.

I hope you can help me.
 

Attachments

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
189,144
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
Helo guys,
I tried tried to enable the Audio on my laptop with the AppleALC.
I installed the AppleALC.kext and the Lilu.kext in Clover/kexts/other
and set the layout-id in Clover to 1.
I also patched the dsdt with the IRQ patch.

All audio devices are recognised but they make no sound.
Only at the booting there is a loud crack and thats it.

I hope you can help me.
You may need CodecCommander.kext.
Or a different layout-id (often there are several in AppleALC supported for each codec).
 
Joined
Sep 2, 2017
Messages
23
Motherboard
MSI Gp72
CPU
i7 5700HQ
Graphics
Hd 5600
Mac
MacBook
Mobile Phone
iOS
You may need CodecCommander.kext.
Or a different layout-id (often there are several in AppleALC supported for each codec).
Thank you with layout-id 4 the sound/mic/hdmi audio works now. But Siri only says "Sorry, could you say that again" the whole time when I start her.
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
189,144
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
Thank you with layout-id 4 the sound/mic/hdmi audio works now. But Siri only says "Sorry, could you say that again" the whole time when I start her.
Likely an issue with your mic configuration (XML inside AppleALC).
 
Joined
Jan 15, 2010
Messages
124
Motherboard
HP Omen 17-an011na
CPU
i7-7700HQ/HM175
Graphics
GTX 1050, HD 630
Mac
Mac Pro
Classic Mac
iMac, Power Mac
Mobile Phone
Android
Sorry to hijack this thread, I couldnt find any info about this and didnt think it worthy of a new one. I have applealc working (alc295) after many hours over many days of attempting to setup. What I have since realised is audio is working but there is a delay of normally just over 4 mins before sound becomes available after boot up. Which is probably why Ive had trouble getting it to work as never thought it would just come on after about 4 mins and presumed it didnt work and would try something else.
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
189,144
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
Sorry to hijack this thread, I couldnt find any info about this and didnt think it worthy of a new one. I have applealc working (alc295) after many hours over many days of attempting to setup. What I have since realised is audio is working but there is a delay of normally just over 4 mins before sound becomes available after boot up. Which is probably why Ive had trouble getting it to work as never thought it would just come on after about 4 mins and presumed it didnt work and would try something else.
No "Problem Reporting" files attached.
Read FAQ, "Problem Reporting" again. Carefully. Attach all requested files/output.
https://www.tonymacx86.com/threads/faq-read-first-laptop-frequent-questions.164990/
Use the gen_debug.sh tool mentioned in the FAQ, that way it is less likely you'll omit something.
 
Joined
Jan 15, 2010
Messages
124
Motherboard
HP Omen 17-an011na
CPU
i7-7700HQ/HM175
Graphics
GTX 1050, HD 630
Mac
Mac Pro
Classic Mac
iMac, Power Mac
Mobile Phone
Android
Here we go. The only other issue obvious to me is bluetooth is unavailable after wake from sleep.
 

Attachments

Last edited:

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
189,144
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
Top