Contribute
Register

<< Solved >> AMD Radeon RX5700 or 5700XT

Joined
Feb 24, 2020
Messages
23
Motherboard
ROG STRIX Z390-I GAMING
CPU
i5-9600k
Graphics
RX580
Mac
  1. iMac
  2. MacBook
  3. MacBook Pro
Classic Mac
  1. Power Mac
Mobile Phone
  1. iOS
Ok Guys.
I need a little help.
I made hiMac by ModeMike and everything works tutorial as he wrote in february. I yesterday changed the card from RX580 to RX5700XT Red Devil, and when starting macOS it starts loading the system and in the middle of starting black screen and restart. I read the whole thread - agdpmod = pikera (second, slide = 0) in config.plist (EFI-> EFI-> Clover> config.plist) in the first place (second slide=0), in KEXT INSTALLER I added Lili and WEG (10.15) on EFI partition.
My iMac is - 19.1
i9-9600k,
ROG STRIX Z390-I GAMING,
16GB RAM G.SKILL TridentZ
RX580 swap is 5700XT Red Devil.
Any advice?
 

UtterDisbelief

Moderator
Joined
Feb 13, 2012
Messages
6,774
Motherboard
Gigabyte Z490i Aorus Ultra - OC 0.6.8
CPU
i5-10600K
Graphics
GT 1030
Mac
  1. iMac
  2. Mac mini
Classic Mac
  1. eMac
  2. iBook
Mobile Phone
  1. Android
Ok Guys.
I need a little help.
I made hiMac by ModeMike and everything works tutorial as he wrote in february. I yesterday changed the card from RX580 to RX5700XT Red Devil, and when starting macOS it starts loading the system and in the middle of starting black screen and restart. I read the whole thread - agdpmod = pikera (second, slide = 0) in config.plist (EFI-> EFI-> Clover> config.plist) in the first place (second slide=0), in KEXT INSTALLER I added Lili and WEG (10.15) on EFI partition.
My iMac is - 19.1
i9-9600k,
ROG STRIX Z390-I GAMING,
16GB RAM G.SKILL TridentZ
RX580 swap is 5700XT Red Devil.
Any advice?


Hi there.

Which version of macOS Catalina are you using ?

:)
 
Joined
Feb 24, 2020
Messages
23
Motherboard
ROG STRIX Z390-I GAMING
CPU
i5-9600k
Graphics
RX580
Mac
  1. iMac
  2. MacBook
  3. MacBook Pro
Classic Mac
  1. Power Mac
Mobile Phone
  1. iOS
<facepalm> 10.15.6 - last one.
 

slim.jim

Moderator
Joined
Dec 17, 2014
Messages
4,277
Motherboard
MSI Z97 Gaming 9 AC
CPU
i7-4790K
Graphics
RX 5700 XT
Mac
  1. MacBook Pro
Classic Mac
  1. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
Ok Guys.
I need a little help.
I made hiMac by ModeMike and everything works tutorial as he wrote in february. I yesterday changed the card from RX580 to RX5700XT Red Devil, and when starting macOS it starts loading the system and in the middle of starting black screen and restart. I read the whole thread - agdpmod = pikera (second, slide = 0) in config.plist (EFI-> EFI-> Clover> config.plist) in the first place (second slide=0), in KEXT INSTALLER I added Lili and WEG (10.15) on EFI partition.
My iMac is - 19.1
i9-9600k,
ROG STRIX Z390-I GAMING,
16GB RAM G.SKILL TridentZ
RX580 swap is 5700XT Red Devil.
Any advice?

Put Lilu and WEG and any KEXT being injected by Clover in the Other folder, not in the 10.15 folder. I am using the Red Devil as well so it definitely works.
 
Joined
Feb 24, 2020
Messages
23
Motherboard
ROG STRIX Z390-I GAMING
CPU
i5-9600k
Graphics
RX580
Mac
  1. iMac
  2. MacBook
  3. MacBook Pro
Classic Mac
  1. Power Mac
Mobile Phone
  1. iOS
Nothing change. In other folder Lilu and WEG already there.
 
Joined
Feb 24, 2020
Messages
23
Motherboard
ROG STRIX Z390-I GAMING
CPU
i5-9600k
Graphics
RX580
Mac
  1. iMac
  2. MacBook
  3. MacBook Pro
Classic Mac
  1. Power Mac
Mobile Phone
  1. iOS
Ok. I figured out what was going on. EFI / Clover / ACPI / patched - SSDT from Vega64 was there. I changed to RX5700 and the computer started.
 
Joined
Feb 24, 2020
Messages
23
Motherboard
ROG STRIX Z390-I GAMING
CPU
i5-9600k
Graphics
RX580
Mac
  1. iMac
  2. MacBook
  3. MacBook Pro
Classic Mac
  1. Power Mac
Mobile Phone
  1. iOS
Okay, on a different barrel. The card buzzes strangely. When scrolling pages in Safari. This was not / heard on the RX580. The casing is open so maybe more sounds are coming. Anyone had something similar? There's silence on Windows.
 
Joined
Feb 22, 2015
Messages
55
Motherboard
Gigabyte z390 Aorus Xtreme
CPU
i9-9900k
Graphics
XFX 5700XT
I recently built my first Hackintosh, I'm using the Sapphire RX 5770 XT. So far I have managed to get one DP working and the HDMI port. I do however have three screens so I would be ideal to get a second DP working.

I have found that on 10.15.2 there seems to be some stability issues for me where buy it will boot up fine, but after 15 minutes or so the system will lock up and some graphical artifacting will occur and require a forced reboot. I have Lilu 1.3.5 installed. I haven't been using WEG. Any ideas why this is locking up ?
Hi Maverick, did you ever get your 3rd monitor working? Im still having trouble getting my third going. 1 HDMI + 1 DP is working fine though, but my spare 2 DP dont work at all. They work in Windows though so I know its not hardware.

Thanks!
 
Joined
Feb 22, 2015
Messages
55
Motherboard
Gigabyte z390 Aorus Xtreme
CPU
i9-9900k
Graphics
XFX 5700XT
Hmmm, I also have a problem with DP. 1 HDMI + 2 DP works great, but 3 DP not... I have a blackscreen from third DP (no matter if I connect only that port). Any suggestions please? Maybe iMac 14,1 not support third DP port?
Hey, did you ever get this working? IM having a similar issue.
 
Joined
Dec 10, 2013
Messages
86
Motherboard
Gigabyte GA-Z170X-UD5 TH
CPU
i7-6700K
Graphics
Radeon RX 5700 XT
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
  3. Mac mini
  4. Mac Pro
Classic Mac
  1. Apple
  2. iMac
  3. Lisa
  4. Power Mac
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
I was going to post a new thread but maybe someone will see it here.

I just replaced my Nvidia 970 with a AMD/Gigabyte RX5700XT.
Did so originally in High Sierra then upgraded to Catalina.
It went well overall.

I use a 32" Sony Bravadia TV as a monitor. its very good but limited to 1080.
I use the built-in speakers which are rather good for my desk.
HDMI Audio worked after the HS to Catalina upgrade BUT when the Monitor is turned off the system loses the HDMI audio device. Its simply goes away and a restart of the system is necessary to get it back.
Every time the monitor goes to sleep or I turn it off this happens.
Ive never ran across this before.
 
Top