Contribute
Register

AMD Radeon RX 580 & RX 570 Released!!

Status
Not open for further replies.
Joined
Aug 8, 2010
Messages
37
Motherboard
GA-Z97X-Gaming 7
CPU
i7-4790K
Graphics
GTX 980 Ti
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
Mobile Phone
  1. iOS
Over the holiday I decided to refresh my original hackintosh from 2009 (maybe 2010). It was originally built with Yosemite using the following: GA-X58-UD3R, i7 930, 6x2GB RAM and ATI 5770 1GB on an SSD. I last left it off years ago upgraded to El Captain using clover and it sat unused (I built a new primary).

I wanted to see how far I can upgrade and here's how it went:
Day 1
1) installed latest clover changed type from MacPro 4,1 to iMac 17,1
2) upgrades El Capitan -> Sierra (no issues)
3) Sierra -> High Sierra (issues clover not finding disk, upgrade changed SSD boot to APFS and I used wrong driver UEFI should have used BIOS APFS driver for the older board, issue now fixed)
4) High Sierra -> Mojave (issues, ATI 5770 doesn't support Metal)

Day 2
1) purchase XFX AMD RX-570 8GB
2) install RX-570 and boot yes, black screen yes
3) clover mods to fix black screen using Screen Sharing to remote in FB Name "Orinoco", enabled "Inject ATI" and RadeonDeInit, but still had black screen using Apple Cinema HD Display via DVI and also tried HDMI with 1080p with Samsung TV. Strange that profiler would see it and show connected displays.
4) Tried DisplayPort from my main system AOC 34" wqhd, no go on display port, but lets try them all, and boom the middle display port worked and let me try bottom most display port near motherboard and it too worked. So lesson learned, XFX RX-570 only DisplayPort 1 and 2 from motherboard going up works. DisplayPort 3, HDMI and DVI ports no go.
5) High Sierra -> Mojave upgrade worked like a charm
Screen Shot 2019-01-01 at 11.17.30 PM.png
 
Last edited:
Joined
May 5, 2012
Messages
113
Motherboard
Biostar TZ77XE4 With Fenvi T919 1750Mbps PCIe Desktop Wifi Card BCM94360CD
CPU
i7-3770K
Graphics
RX 580
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Classic Mac
  1. Apple
Mobile Phone
  1. Android
After adding New discrete GPU (SAPPHIRE Pulse RX 580 8GB ) and adding kext WhateverGreen.kext and lilu.kext recent update to efi/clover/kexts/other/ folder boot screen goes Black I tried 2nd step by adding to /Library/Extensions/ but same issue. On integrated HD 4000 works Fine.
Now How to fix THIS ISSUE ?

My system:-
OS MOJAVE 10.14.2
Z77 with i7 3770k
16G RAM
SAPPHIRE Pulse RX 580 8GB
 

Attachments

  • EFI.zip
    8.5 MB · Views: 204
Joined
May 3, 2019
Messages
6
Motherboard
AsRock X77 Extrerme 4
CPU
I5 3570k 3.40Ghz (Ivy Bridge)
Graphics
AMD Radeon RX 570 4GB
@abhinasia

I have roughly the same build as you, did you ever solve your issue?
 

vaK

Joined
Sep 13, 2011
Messages
102
Motherboard
Z370 AORUS Gaming 7
CPU
i7-8700K
Graphics
GTX 1080
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
@abhinasia

I have roughly the same build as you, did you ever solve your issue?

Hey man sorry I have Nvidia GTX 1080 which is natively supported with drivers in High Sierra.
I sold my AMD card. But I believe now it has native support!
 
Status
Not open for further replies.
Top