Contribute
Register

AMD Radeon Performance Enhanced SSDT

Joined
Aug 7, 2018
Messages
534
Motherboard
Z370M-DS3H
CPU
i7-8700K (OC 5Ghz)
Graphics
RX580 & UHD630 Headless
You might want to check the guide to add fan control to it


 
Joined
Oct 30, 2018
Messages
341
Motherboard
GIGABYTE Z490 AORUS ELITE
CPU
i7-10700K
Graphics
RX 5700XT
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
  3. Mac mini
  4. Mac Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Joined
May 11, 2020
Messages
20
Motherboard
Asus TUF z390 PRO Gaming
CPU
i5 9600k
Graphics
Gigabyte Radeon RX 5500 XT OC
Mac
  1. Mac Pro
Hey mattystonnie I am using an Asus TUF z390 MoBo with i5 9600k and a RX 5500 XT for my build. I used your patch for my MoBo to fix the hanging issue during installation but now, it will finish loading and just sit at a black screen. I tried using this guide/patch to fix this but still no luck. I am able to boot into the Language selection screen if I use my CPU graphics however I want to use my GPU for graphics. Should I finish the installation using my CPU graphics and setup my GPU after with MultiBeast? Or do you have any suggestions? This is my first build and I am new to Hackintosh so any help is appreciated!
 
Joined
May 11, 2011
Messages
1,157
Motherboard
Asrock B365M Phantom Gaming
CPU
i5-9600KF
Graphics
RX 580
Mobile Phone
  1. iOS
Hey mattystonnie I am using an Asus TUF z390 MoBo with i5 9600k and a RX 5500 XT for my build. I used your patch for my MoBo to fix the hanging issue during installation but now, it will finish loading and just sit at a black screen. I tried using this guide/patch to fix this but still no luck. I am able to boot into the Language selection screen if I use my CPU graphics however I want to use my GPU for graphics. Should I finish the installation using my CPU graphics and setup my GPU after with MultiBeast? Or do you have any suggestions? This is my first build and I am new to Hackintosh so any help is appreciated!

Hello there,

What booloader are you using?

Yes finish the install with the onboard graphics.

For the AMD GPU you need to add boot args : agdpmod=pikera
 
Joined
May 29, 2012
Messages
833
Motherboard
Gigabyte Z390 Gaming X
CPU
i9-9900K
Graphics
6900XT
Mac
  1. iMac
Classic Mac
  1. LC
  2. Power Mac
  3. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
Just a hunch -- others have had this problem with the Navi board. Can you try a different port on your video card? Others have found with the 5700 XT that some of the DP ports did not output a signal.



Hey mattystonnie I am using an Asus TUF z390 MoBo with i5 9600k and a RX 5500 XT for my build. I used your patch for my MoBo to fix the hanging issue during installation but now, it will finish loading and just sit at a black screen. I tried using this guide/patch to fix this but still no luck. I am able to boot into the Language selection screen if I use my CPU graphics however I want to use my GPU for graphics. Should I finish the installation using my CPU graphics and setup my GPU after with MultiBeast? Or do you have any suggestions? This is my first build and I am new to Hackintosh so any help is appreciated!
 
Joined
May 11, 2020
Messages
20
Motherboard
Asus TUF z390 PRO Gaming
CPU
i5 9600k
Graphics
Gigabyte Radeon RX 5500 XT OC
Mac
  1. Mac Pro
Hello there,

What booloader are you using?

Yes finish the install with the onboard graphics.

For the AMD GPU you need to add boot args : agdpmod=pikera


I used the Unibeast Catalina bootloader
Just a hunch -- others have had this problem with the Navi board. Can you try a different port on your video card? Others have found with the 5700 XT that some of the DP ports did not output a signal.


I a using the HDMI port on my video card right now if that's what you mean.
 
Joined
May 29, 2012
Messages
833
Motherboard
Gigabyte Z390 Gaming X
CPU
i9-9900K
Graphics
6900XT
Mac
  1. iMac
Classic Mac
  1. LC
  2. Power Mac
  3. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
Maybe try the different Displayports? That worked for some other people.

I used the Unibeast Catalina bootloader



I a using the HDMI port on my video card right now if that's what you mean.
 
Joined
May 11, 2020
Messages
20
Motherboard
Asus TUF z390 PRO Gaming
CPU
i5 9600k
Graphics
Gigabyte Radeon RX 5500 XT OC
Mac
  1. Mac Pro
I used the Unibeast Catalina bootloader

IMG_0368.jpg

Also, I just booted using the CPU Graphics and this was the error that came up.
 
Joined
May 11, 2020
Messages
20
Motherboard
Asus TUF z390 PRO Gaming
CPU
i5 9600k
Graphics
Gigabyte Radeon RX 5500 XT OC
Mac
  1. Mac Pro
Maybe try the different Displayports? That worked for some other people.

I posted a picture of my verbose error on page 87 of this thread, could you check it out.

Thanks!
 
Joined
May 11, 2020
Messages
20
Motherboard
Asus TUF z390 PRO Gaming
CPU
i5 9600k
Graphics
Gigabyte Radeon RX 5500 XT OC
Mac
  1. Mac Pro
Hello there,

What booloader are you using?

Yes finish the install with the onboard graphics.

For the AMD GPU you need to add boot args : agdpmod=pikera


Hey mattstonnie, I was trying to finish the install with the onboard graphics but when I "Booted from MacOS" I get this verbose error:
IMG_0368.jpg
I tried removing all the kext files from the kexts>other folder in my EFI and the same thing happened. Any ideas on what this issue is or how I can fix it?
 
Top