Contribute
Register

AMD Radeon Navi GPU

Joined
Oct 8, 2019
Messages
4
Have you run any benchmarks like Uningine Valley, Luxmark Ball or Geekbench? Does it show correctly there?
Screenshot 2019-11-15 at 12.06.02 AM.png


It doesn't show 5700 XT, Powercolor 5700XT Red Devil.
I'm on Catalina 10.15.1,
iMac19,1
with WEG 1.3.9, agdpmod=pikera
 
Joined
Oct 8, 2019
Messages
4
I just made it worst. I tried beta 2. After the update, Clover my macOS disk does not show up. Any way to save it without reformatting.
 
Joined
Nov 13, 2012
Messages
65
Motherboard
Asrock Z390 Phantom Gaming 6
CPU
i9-9900K
Graphics
RX 5700 XT
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
iOS
Got the Sapphire Nitro+ 5700 XT. agdpmod=pikera WEG iGPU disabled and iMacPro1,1. Working good. One caveat: The fan is spinning up periodically (every few minutes) while on the Desktop and stops soon after. This is very annoying. Someone experiencing the same issue?
 
Joined
Mar 17, 2018
Messages
139
Motherboard
Gigabyte Z490i Aorus Ultra
CPU
i7-10700k
Graphics
5700 XT
Mac
iMac, MacBook Pro
Mobile Phone
iOS
Got the Sapphire Nitro+ 5700 XT. agdpmod=pikera WEG iGPU disabled and iMacPro1,1. Working good. One caveat: The fan is spinning up periodically (every few minutes) while on the Desktop and stops soon after. This is very annoying. Someone experiencing the same issue?
I have this card, and it does this both in Windows and macOS. So, it's a card thing and not a macOS thing. :p
 
Joined
Nov 13, 2012
Messages
65
Motherboard
Asrock Z390 Phantom Gaming 6
CPU
i9-9900K
Graphics
RX 5700 XT
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
iOS
I have this card, and it does this both in Windows and macOS. So, it's a card thing and not a macOS thing. :p
Hmm. I only thought this happens in macOS. Did not notice it under Windows. Maybe it's just a really bad designed fan curve. One can hope for a better VBIOS popping up maybe.

Srsly, how do you live with that? The fan spin up from rest is super LOUD, and there is nothing I can do about it. In Windows I can at prevent the fan from stopping completely using various tools (Wattman for example) to counter this problem. And I also guess that it is not healthy for the fans to spin up and down all the time.
 
Last edited:
Joined
Oct 23, 2011
Messages
236
Motherboard
Asus ROG Strix Z390-I
CPU
i9-9900K OC 5GHz
Graphics
RX 5700 XT
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
iOS
I just received the RX 5700 XT. I'm using latest version of macOS Catalina 10.15.1 with Lilu, WhatEvergreen and agdpmod=pikera.
It works perfectly but comparing Geekbench results I get lower OpenCL score than my old Vega 64 Nitro+ (I didn't try Metal when I had it), which was overclocked with a Power Play Table.

Using Windows I'm going to search for the best clocks and voltages, then apply them with a Power Play Table in macOS :)
 
Joined
Aug 24, 2015
Messages
191
Motherboard
MSI Z390i Gaming
CPU
i7-8700K
Graphics
RX 5700 XT
Mobile Phone
iOS
It works perfectly but comparing Geekbench results I get lower OpenCL score than my old Vega 64 Nitro+
I think its because is still early support for the card, or maybe this benchmark tools are getting old for new GPU.
I remember early Vega 64 support where the system crashed on any OpenCL test, this time looks better with Navi.

Anyway, here is a good first signs on how 5700XT perform, even better than Radeon IIV .
 
Joined
Oct 23, 2011
Messages
236
Motherboard
Asus ROG Strix Z390-I
CPU
i9-9900K OC 5GHz
Graphics
RX 5700 XT
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
iOS
I think its because is still early support for the card, or maybe this benchmark tools are getting old for new GPU.
I remember early Vega 64 support where the system crashed on any OpenCL test, this time looks better with Navi.

Anyway, here is a good first signs on how 5700XT perform, even better than Radeon IIV .
Yes, it's not a bad start. I also really like how the fan sounds!

Do you know any trick in order to see the clock and temperature? I'm using VirtualSMC (with dependencies) but iStat Menu doesn't find it. Using the "old" command line, it also says 0 for every value..
Schermata 2019-11-15 alle 18.37.21.png

Everything seemed to work fine but now it started to slow down the entire system.. I'm getting tons of errorsSchermata 2019-11-15 alle 18.54.16.png
 
Last edited:
Top