Contribute
Register

AMD Radeon Navi GPU

Joined
Jul 3, 2010
Messages
274
Motherboard
Gigabyte Z390 Designare
CPU
i9-9900K
Graphics
RX 5700 XT
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
  3. Mac Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Hi guys i know its an old thread but i have simular issue on wat seems to be fully working rig , it freezes about 15 minutes in to bench marking , no oc , runs cool , otherwise works fine .
You'll need to give some info about your OS, boot loader, attached peripherals, benchmarking software, what point in the benchmark is the freeze occuring, and possibly more to get an answer, but I would suggest you go on over to this thread and post your question: https://www.tonymacx86.com/threads/...700k-amd-rx-580.267551/page-2884#post-2216285.
I have the same motherboard as you and same processor but different GPU and I never get freezes. If you are using radeon boost or the like, you may want to disable it temporarily. Something in your EFI is probably off or in your OS but need more info to try to narrow it down. Hopefully, it's not a hardware issue.
 
Joined
Oct 17, 2013
Messages
146
Motherboard
Chuwi AeroBook Plus
CPU
Intel i5 6287U
Graphics
HD550, 3840 x 2160
Mobile Phone
  1. iOS
Joined
Oct 17, 2013
Messages
146
Motherboard
Chuwi AeroBook Plus
CPU
Intel i5 6287U
Graphics
HD550, 3840 x 2160
Mobile Phone
  1. iOS
I've installed Big Sur on my 6800xt without issues. But you wont have acceleration.
It's a good start... what you have to set to work?
 
Joined
Aug 13, 2015
Messages
80
Motherboard
Gigabyte Z490 Vision G
CPU
i9-10850k
Graphics
RX 6800 XT
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
It's a good start... what you have to set to work?
I just used someones opencore repo for my motherboard without anything speciall for RX 6000. GPU worked as it was.
 
Last edited:
Joined
Oct 17, 2013
Messages
146
Motherboard
Chuwi AeroBook Plus
CPU
Intel i5 6287U
Graphics
HD550, 3840 x 2160
Mobile Phone
  1. iOS
I just used someones opencore repo for my motherboard without anything speciall for RX 6000. GPU worked as it was.
Thank you
 
Joined
Oct 17, 2013
Messages
146
Motherboard
Chuwi AeroBook Plus
CPU
Intel i5 6287U
Graphics
HD550, 3840 x 2160
Mobile Phone
  1. iOS
The GPU Work but without hardware acceleration. If someone set the pci-id to 5700xt...can we use with hardware acceleration?
 
Joined
Jul 20, 2014
Messages
755
Motherboard
Asrock X299 Creator
CPU
i9 10900X
Graphics
GT 710
Mac
  1. MacBook
The GPU Work but without hardware acceleration. If someone set the pci-id to 5700xt...can we use with hardware acceleration?
does it means all the displays rendering is done by the CPU ?
If so, is it better to put a cheap GT710 instead ? while there no hardware acceleration with RX 6800?
 
Joined
Oct 17, 2013
Messages
146
Motherboard
Chuwi AeroBook Plus
CPU
Intel i5 6287U
Graphics
HD550, 3840 x 2160
Mobile Phone
  1. iOS
This is my gpu :

Schermata 2021-01-13 alle 20.18.10.png


I try to load the kext of 5700 with a gpu-spoof-id.aml whit this code:

DefinitionBlock ("", "SSDT", 2, "DRTNIA", "AMDGPU", 0x00001000)
{
External (_SB_.PCI0, DeviceObj)
External (_SB_.PCI0.GPP8, DeviceObj)

Scope (\_SB_.PCI0.GPP8)
{
if (_OSI ("Darwin"))
{
Method (_DSM, 4, NotSerialized) // _DSM: Device-Specific Method
{
Local0 = Package (0x04)
{
// Where we shove our FakeID
"device-id",
Buffer (0x04)
{
0x1F, 0x73, 0x00, 0x00
},

// Changing the name of the GPU reported, mainly cosmetic
"model",
Buffer ()
{
"AMD Radeon RX6900XT"
}
}
DTGP (Arg0, Arg1, Arg2, Arg3, RefOf (Local0))
Return (Local0)
}
}
}
Scope (\_SB.PCI0)
{
Method (DTGP, 5, NotSerialized)
{
If (LEqual (Arg0, ToUUID ("a0b5b7c6-1318-441c-b0c9-fe695eaf949b")))
{
If (LEqual (Arg1, One))
{
If (LEqual (Arg2, Zero))
{
Store (Buffer (One)
{
0x03
}, Arg4)
Return (One)
}

If (LEqual (Arg2, One))
{
Return (One)
}
}
}

Store (Buffer (One)
{
0x00
}, Arg4)
Return (Zero)
}

}

}

Why my spoof doesn't work? I think is not loaded, becouse if I have an error with the drive I have a kernel panic... even I can log into my system with the 14mb gpu...
 

Gigamaxx

Moderator
Joined
May 15, 2016
Messages
6,298
Motherboard
GIGABYTE X470 Arous Gaming 7 WiFi
CPU
Ryzen R9 3900X
Graphics
RX 480
Mac
  1. iMac
does it means all the displays rendering is done by the CPU ?
If so, is it better to put a cheap GT710 instead ? while there no hardware acceleration with RX 6800?
No it runs on VESA drivers or default non-accelerated drivers. It is the same as using Intel IGPU that is not set up correctly or is not supported.
 
Joined
Jul 20, 2014
Messages
755
Motherboard
Asrock X299 Creator
CPU
i9 10900X
Graphics
GT 710
Mac
  1. MacBook
No it runs on VESA drivers or default non-accelerated drivers. It is the same as using Intel IGPU that is not set up correctly or is not supported.
I didn't know that
thanks you very much :thumbup:
 
Top