Contribute
Register

AMD Radeon HD 7xxx Graphics Support in OS X 10.8.3

Status
Not open for further replies.
Joined
Aug 15, 2011
Messages
25
Motherboard
MSI B75MA-P45
CPU
Intel® Core™ i3-3220
Graphics
nVIDIA GTX 650
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
  1. Android
Article: AMD Radeon HD 7xxx Graphics Support in OS X 10.8.3

Thanks I´ll try soon. I have 1 dvi and one vga at my monitor. hopefully i can make it :)

I tried, but didn´t get it working. after chimera there didn´t come the bootcreen.
is it because of the vga kable? i had it with an adapter at the hd 7870.

I have white screen error on boot, fixed with ratation trick!
My main board is MSI B75MA-P45, so it don't have "Init IGFX First" options in BIOS as Gigabyte main board, it means that you can only choose "IGD Only" or "PEG Only". So I must boot with my HD7770 (disabled Internal Graphics) if I want to use it in Mac. And I successed with Chimera 2.1 from MultiBeast5.3 and "GraphicsEnabler=No", it is fully working with QE/CI, I have just benchmarked with LuxMark: over 700 point
At the first boot, I boot using OSX USB Installer with "-v -f GraphicsEnabler=No" to login setup screen!
P/S: don't use VGA cable, use DVI cable!
 

Attachments

  • Screen Shot 2013-05-02 at 8.26.31 AM.jpg
    Screen Shot 2013-05-02 at 8.26.31 AM.jpg
    203.2 KB · Views: 187
  • Screen Shot 2013-05-02 at 8.28.10 AM.png
    Screen Shot 2013-05-02 at 8.28.10 AM.png
    80.5 KB · Views: 193
Joined
May 3, 2013
Messages
1
Motherboard
WINTEL
CPU
CORE i7, XEON QUAD Core
Graphics
GTX 670
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
Thanks for th post - Keep up the good work team.
 
Joined
Jun 30, 2012
Messages
31
Motherboard
Mac OS 10.8
CPU
i5 3750k
Graphics
HD4000
Mac
  1. Mac mini
Classic Mac
Mobile Phone
Article: AMD Radeon HD 7xxx Graphics Support in OS X 10.8.3

no i also had the vga at the 7870.
with hd4000 disabled i come now to a whitescreen with only my mouse.
I use an older chimera, because with the latest i get glibberish text.
 
Joined
Feb 3, 2013
Messages
5
Motherboard
Win7
CPU
i7
Graphics
hd7970
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Finally my XFX R7970 is working.

I used HD 6870 for first Mac OSX installation.

And you have to have MacOSX 10.8.3 Unibeast USB for booting because Chimera boot loader is not working with HD7970(reason is on this page)

Also, you have to have native supporting Graphic card(ex: HD6870)

My Board is GA-H77N-Wifi with intel i5 3570

install step

1.install MacOSX without HD6870

2.install HD6870 after that installing kexts for Sound, hibernate and so on by Multibeast.

3.Check Hibernate function. This is very important.

4.If Hibernate is working, Turn off hacintosh and Take off HD6870

5.Install HD7970 and in the bios, Check PCI Graphic to PEG and Turn off internal Graphic card.

6.Boot by Unibeat USB (10.8.3) Type "GraphicsEnabler=No"

7.After booting, You can see White screen with Mouse point.

8.Push power button for hibernate.

9.Push power button again. You can see Desktop screen or Password screen.

10.Using Multibeat for installing Boot option "GraphicsEnabler=No"

Installing is Done!!

Con of this installation Processing

Have to use Unibeast USB for Booting

Have to have Native support Graphic card

You hackintosh have to work with Hibernate Function.
 
Joined
Jun 30, 2012
Messages
31
Motherboard
Mac OS 10.8
CPU
i5 3750k
Graphics
HD4000
Mac
  1. Mac mini
Classic Mac
Mobile Phone
Article: AMD Radeon HD 7xxx Graphics Support in OS X 10.8.3

I come to that whitescreen, too with my hd 7870 installed. I use an older chimera.
I´ll try the sleeptrick in a few days. My hibernate doesnt work native, so i have to install a kext first
 
Joined
Jun 30, 2012
Messages
31
Motherboard
Mac OS 10.8
CPU
i5 3750k
Graphics
HD4000
Mac
  1. Mac mini
Classic Mac
Mobile Phone
Article: AMD Radeon HD 7xxx Graphics Support in OS X 10.8.3

I finally got my Gigabyte HD 7870 OC working.
I disabled the hd4000 in bios and plugged a DVI cable into my HD 7870 and my monitor.
I have a HDD were I had win7 and osx on it. The osx isnt working anymore. The new osx is on another HDD.
With that bootmanager i dont get giberish text, so i can boot normal. when I get the whitescreen, I use the sleeptrick.
I had to install a sleepenabler.kext first. My last problem is, that I can only boot with that bootloader without gibberish text.
It isnt working with an old and not with the latest version, when i install it on my new HDD.
 
Joined
Oct 30, 2012
Messages
60
Motherboard
laptop
CPU
i7
Graphics
460m
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
I got my 7950 working on a fresh install with latest clover and graphicsenabler=no and using sleep method..

Only problem I have is OpenGL valley benchmark is giving me grief.... Anybody have a solution ?

JR7kuKy.jpg


oPXTbik.jpg
 
Joined
May 19, 2011
Messages
36
Motherboard
GA-Z77-DS3H
CPU
i5-3570k
Graphics
Sapphire 7950 3GB
Mac
  1. MacBook Air
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
Hi all,

When I boot my machine I obtain this screen when chimera/chameleon is launched.
http://www.tonymacx86.com/attachmen...w-7870-xt-10-8-3-can-you-help-me-img_2550.jpg
I'm not the only one with this problem.
The way to obtain a sucessful boot is booting from USB with Unibeast and I have white screen (sleep trick works!). Why is this?
I read I have to install Clover but I don't know how to config it for obtain the same experience as Chimera.

Somebody knows a solution?

My build is:

* GA-Z77-DS3H
* i5 3570k
* Gigabyte 7870OC Edition
* 16 Gb @1600 Mhz


Thank you.
 
Joined
Apr 1, 2013
Messages
8
Motherboard
OS X 10.8.3
CPU
EX58-UD3R
Graphics
HD 7770
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
I have the same problem as you, and bios change automatic Init Display First: IGFX to Auto

My Setup

GA-Z77-DS3H
Gigabyte AMD HD 7770

The only way i have to enter ML is via USB with -x GraphicsEnabler=No
Anyone have this kind of configuration working and if's so gently to explain how it do ???

Thanks in advance !
 
Joined
Apr 1, 2013
Messages
8
Motherboard
OS X 10.8.3
CPU
EX58-UD3R
Graphics
HD 7770
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Status
Not open for further replies.
Top