Contribute
Register

Solved > AMD R9 280X - HDMI does not working

Joined
Feb 11, 2014
Messages
4
Motherboard
Gigabyte Z170-HD3P
CPU
Intel Core i7 6700k
Graphics
AMD Radeon R9 280X
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
[SOLVED]
I don't know why but if I use Lilu.kext i get Restart loop.
So i don't have Lilu.kext or WhateverGreen.kext in my clover folder.
How I fixed my Graphics:
1. Set CsrActiveConfig to 0x67
2. Copied Lilu.kext and WhateverGreen.kext to /Library/Extensions
3. Fixed Permissions:
Bash:
sudo chmod -R 755 /Library/Extensions
sudo chown -R root:wheel /Library/Extensions
4. Rebuilded kext caches
Bash:
sudo kextcache -i /
5. Changed CsrActiveConfig to 0x0266 - to not allow untrusted kexts.
6. Reboot.

Screen Shot 2020-05-12 at 17.19.34.png



----------------------------------------
Hello.
I didn't hack since High Sierra. Mojave installed without any troubles but now when I installed Catalina, got a lot of problems.

I can't connect second monitor (HDMI - does not work). Primary is DVI - working perfect.

I attached old clover config (Mojave) and current config.
Tried with Inject ATI, Without, with Hamaki framebuffer, Namako - Nothing.

About sound. I tried AppleALC + Lilu, Voodoo, old Apple ALC from Mojave - Nothing.

P.S. Also i will attach a script that helped me with Sound in Mojave (audio_cloverALC-130_v0.5.txt - changed extension from .terminal to .txt).

[UPDATE] - Connected 2 monitors in DVI - working perfect. HDMI - 0.
Screen Shot 2020-05-12 at 15.56.09.png

My specs:
MB: Gigabyte Z170-HD3P
CPU: Intel Core i7 6700k
Graphic: AMD Radeon R9 280X

Sorry for my english.
Thanks.


[UPDATE] - fixed sound with this one. Removed Everithing from clover (AppleALC, Voodoo), also removed Voodoo from L/E.
 

Attachments

  • mojave_config.plist
    9 KB · Views: 11
  • config.plist
    9.2 KB · Views: 11
  • audio_cloverALC-130_v0.5.txt
    50.3 KB · Views: 36
Last edited:
Top