Contribute
Register

Almost Everything Working but USB 3.0 - Any Suggestions?

Status
Not open for further replies.
Joined
Oct 1, 2014
Messages
16
Motherboard
Gigabyte GA-Z97MX-Gaming 5, 16GB RAM
CPU
Intel Core i5-4670K
Graphics
MSI Nvidia GTX 770 2GB
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
I deleted GenericUSBXHCI.kext and it seems that at least USB 2.0 is working: I only have one USB 3.0 device, an external HDD, and I have no idea how to test if it's in 3.0 mode, only copying huge files and looking at speeds comes to mind. But now onboard sound is acting weird: sometimes it works, sometimes I get crackling noise where low frequencies are supposed to be (higher frequencies are completely silent) - but this was a problem with Mavericks too. Also, the main issue is the constant frezing 5 minutes after booting.
Gigabyte Z97MX-Gaming 5
 
Joined
Jul 27, 2013
Messages
24
Motherboard
ASRock H570 Steel Legend
CPU
i7-10700K
Graphics
RX 570
Mac
  1. iMac
I deleted this kext GenericUSBXHCI.kext
ports began to work
BUT :eek:
devices only with usb 3.0

if i plug in usb 2.0 flash or my iphone charging cable
it doesn't work ! any ideas? :beachball:
 
Joined
Feb 20, 2014
Messages
1
Motherboard
GIGABYTE GA-Z87X-UD4H, 16GB
CPU
i7 4770
Graphics
nVidia GT 770
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Frantick,

NICE. Thanks for spelling it out for me. Haven't been in doing this very long and you definitely shaved some ramp up time off for me.

Got things working great now!

Frank
 
Joined
Jun 16, 2012
Messages
42
Motherboard
Asus Strix Z270H
CPU
i5-7600
Graphics
RX 580
Mac
  1. MacBook Air
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
I deleted this kext GenericUSBXHCI.kext
ports began to work
BUT :eek:
devices only with usb 3.0

if i plug in usb 2.0 flash or my iphone charging cable
it doesn't work ! any ideas? :beachball:

Try the below. It worked for me. My iphone5 got deteced on USB3 port.

Try this :

Remove GenericUSBXHCI.kext if you have one in /System/Library/Extensions

Copy Rehabman's GenericUSBXHCI.kext to your desktop. Download

If you don't have it already, download KextBeast from Here.
Run KextBeast.

Restart
 
Joined
Sep 27, 2012
Messages
26
Motherboard
Gigabyte GA-Z77X-UD3H
CPU
i7-3770K
Graphics
9500 GT

GenericUSBXHCI is installed on my Yosemite but usb3 do not work yet ...

I downloaded a fresh copy from SourceForge but there are two files:
1)
GenericUSBXHCI.kext
2) xhcdump

What this second file means? Will I install it? I don't know ...

Another thing: if u go to About this Mac :: System Info :: Software :: Extensions
You can see what is running, and I can see that GenericUSBXHCI is there BUT without sign. So may be that the problem??
 
Joined
May 29, 2012
Messages
2
Motherboard
Asus Z87-K
CPU
Intel i5
Graphics
Intel HD4600
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
  1. Android
Hi brandonb21
I have just been given a Dell 9400 Laptop, as I am retired I need to keep my mind occupied and I am trying to make a Hackintosh and I see you have the same build, so I was wondering if you would be kind enough to let me have your setup guide and any kexts and DSDT you used please
I have managed to get Lion installed but with a few problems, like trackpad and keyboard not working, and other things
So any help you can give will be much appreciated.

Bazza08
 
Joined
Jul 26, 2012
Messages
4
Motherboard
H55M-USB3
CPU
i3-540
Graphics
MSI R6850 OC Edition
Mac
  1. MacBook
Classic Mac
Mobile Phone
  1. Android
I have installed Rehabman kext, and now usb 3.0 works, buy only when I plug two hdd's on the two back ports at the same time, anyone have the same problem?
 
Joined
Jul 24, 2011
Messages
114
Motherboard
GA-Z170X-UD3 F21 / Asus P8P67 Deluxe
CPU
i7 6600 / i7 2600
Graphics
EVGA 740sc 2GB / Asus NVIDIA GTX760
I have installed Rehabman kext, and now usb 3.0 works, buy only when I plug two hdd's on the two back ports at the same time, anyone have the same problem?

I have the same problem using Universal USB 3.0 from Multibeast 7.0.1 on an Asus motherboard P8P67 Deluxe (haven't installed Rehabman kext)

You can also use just one USB drive, but you need to plug it on one USB port, won't detect the drive but when you unplug it and plug it to the other USB port, it will see the drive. Same goes for front and back panel.
 
Joined
Jul 27, 2013
Messages
24
Motherboard
ASRock H570 Steel Legend
CPU
i7-10700K
Graphics
RX 570
Mac
  1. iMac
I have the same problem using Universal USB 3.0 from Multibeast 7.0.1 on an Asus motherboard P8P67 Deluxe (haven't installed Rehabman kext)

You can also use just one USB drive, but you need to plug it on one USB port, won't detect the drive but when you unplug it and plug it to the other USB port, it will see the drive. Same goes for front and back panel.


SAME HERE :crazy:
 
Status
Not open for further replies.
Top