Contribute
Register

(Alldo)Cube Mix Plus - Big Sur 11.0 [CLOVER]

Joined
Apr 10, 2016
Messages
621
Motherboard
<< need model # >> See Forum Rules !!
CPU
I3 5020U
Graphics
Hd5500
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
Share to you OpenCore, work ok on my system
 

Attachments

  • OC.zip
    35.6 MB · Views: 72
Joined
Jan 9, 2016
Messages
220
Motherboard
Cube mix plus
CPU
M3-7y30
Graphics
HD 615, 1920 × 1080
I am from Vietnam. I experience random turn off by all OSs I have tested, from Windows to Android x86, Chrome OS, to Linux, macOS, when watching YouTube or open many browser tab, or anytime high CPU usage, and the RealTemp show high core temp. The problem become severe on the summer, so that I have to use ice to cool it down by placing a cub of ice on it back. Now it is winter, the weather is about 20 Celsius degree, so Windows, Antix, Andoid run fine, except macOS
I'm sorry I'm replying only now but I was suspended...

Share to you OpenCore, work ok on my system
I checked this configuration.
It seems you are using a audio platform id that doesn't exist (number 14 instead of number 13) and you apply the id in both the config plist and as boot argument.
However the configuration works well. I deleted all the boot arguments, changed the board/system id, switched to platform 13 and added voodooi2c. Works great.
 
Joined
Apr 10, 2016
Messages
621
Motherboard
<< need model # >> See Forum Rules !!
CPU
I3 5020U
Graphics
Hd5500
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
I'm sorry I'm replying only now but I was suspended...


I checked this configuration.
It seems you are using a audio platform id that doesn't exist (number 14 instead of number 13) and you apply the id in both the config plist and as boot argument.
However the configuration works well. I deleted all the boot arguments, changed the board/system id, switched to platform 13 and added voodooi2c. Works great.
1. can you post what to change? photo please so I will apply to my plist using OpenCore Configurator
2. How do iMessege work, I try all the way but Wifi always take the en0 slot, so can not login iMessege? My system ID previously work with Catalina?
3. I have USB keyboard but can not type ~ character. It become $?
 
Joined
Jan 9, 2016
Messages
220
Motherboard
Cube mix plus
CPU
M3-7y30
Graphics
HD 615, 1920 × 1080
1. can you post what to change? photo please so I will apply to my plist using OpenCore Configurator
2. How do iMessege work, I try all the way but Wifi always take the en0 slot, so can not login iMessege? My system ID previously work with Catalina?
3. I have USB keyboard but can not type ~ character. It become $?
1) This is the configuration I currently use. I rearranged the kext order, done some other thing etc. You can check the differences. I also added back VoodooI2C, added in the list itlwm (but disabled the load, you can load only one kext at the time between itlwm and airportitlwm, but it is simpler to have both in the config plist).
2) iMessage here works great. The problem can be that you shared your uuid and serial number and somebody is using the ids. It can create some problem with iMessage etc. I suggest you to build a new smbios.
3) With big sur I have not this problem, with Catalina yes (I'm using the official dock). Check if you have set the correct localization in the settings, if yes try to press two times the caps lock as I had in Catalina.

2+) I suppose that you run the installer with itlwm loaded and not airportitlwm. I have no problem but I had to do some workaround. I booted the installer with airportitlwm loaded, arrived at the configuration screen airportitlwm doesn't work correctly(I can't login in my Apple account) so I shut down the tablet, boot linux and set OC to load itlwm instead airportitlwm. Once finished to configure the system I mount the EFI and revert back to Airportitlwm. Should work, it works for me.

P.s. The OC version in this zip is a fork updated to the last official commit on github, it prevents the ACPI injection to the other OSes. If you want to use the official version just replace the binaries.
I haven't shared all the OC folder, the resource folder is empty here, if you want a graphics in the picker you need to add the files in resources.
I removed my ids and uuid from the OC folder, please remember to fill the fields with your custom smbios.

I removed DummyTrim as I don't know what is it. I can't find anything about it and the system boots correctly without it... What is its use?

Let me know how all work in your system.
 

Attachments

  • OC.zip
    31.5 MB · Views: 60
Joined
Apr 10, 2016
Messages
621
Motherboard
<< need model # >> See Forum Rules !!
CPU
I3 5020U
Graphics
Hd5500
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
1) This is the configuration I currently use. I rearranged the kext order, done some other thing etc. You can check the differences. I also added back VoodooI2C, added in the list itlwm (but disabled the load, you can load only one kext at the time between itlwm and airportitlwm, but it is simpler to have both in the config plist).
2) iMessage here works great. The problem can be that you shared your uuid and serial number and somebody is using the ids. It can create some problem with iMessage etc. I suggest you to build a new smbios.
3) With big sur I have not this problem, with Catalina yes (I'm using the official dock). Check if you have set the correct localization in the settings, if yes try to press two times the caps lock as I had in Catalina.

2+) I suppose that you run the installer with itlwm loaded and not airportitlwm. I have no problem but I had to do some workaround. I booted the installer with airportitlwm loaded, arrived at the configuration screen airportitlwm doesn't work correctly(I can't login in my Apple account) so I shut down the tablet, boot linux and set OC to load itlwm instead airportitlwm. Once finished to configure the system I mount the EFI and revert back to Airportitlwm. Should work, it works for me.

P.s. The OC version in this zip is a fork updated to the last official commit on github, it prevents the ACPI injection to the other OSes. If you want to use the official version just replace the binaries.
I haven't shared all the OC folder, the resource folder is empty here, if you want a graphics in the picker you need to add the files in resources.
I removed my ids and uuid from the OC folder, please remember to fill the fields with your custom smbios.
Let me know.
Last time, to activate iMessege, I have to use NullEthernet kext and managed to assign it to en0 interface
I don't understand how iMessege work for you without en0 set to an ethernet port? It was a must for macOS, thing change on Big Sur? I don't share my SMBIOS wiht anyone, the one you see in the OC folder was randomly generated. My SIMBIOS is a genuine one, taken from a real MacBook 10,1
 
Joined
Jan 9, 2016
Messages
220
Motherboard
Cube mix plus
CPU
M3-7y30
Graphics
HD 615, 1920 × 1080
Last time, to activate iMessege, I have to use NullEthernet kext and managed to assign it to en0 interface
I don't understand how iMessege work for you without en0 set to an ethernet port? It was a must for macOS, thing change on Big Sur? I don't share my SMBIOS wiht anyone, the one you see in the OC folder was randomly generated. My SIMBIOS is a genuine one, taken from a real MacBook 10,1
Is the MacBook currently in use? Can be that it interferes with your hack.

For NullEthernet, it is needed when you have neither an ethernet connection nor a wifi connection and you connect to internet via an external USB dongle. As we have itlwm (that is seen as an ethernet connection) or airportitlwm (that is seen as an airport device) we don't need NullEthernet anymore.
 
Last edited:
Joined
Jan 9, 2016
Messages
220
Motherboard
Cube mix plus
CPU
M3-7y30
Graphics
HD 615, 1920 × 1080
1) This is the configuration I currently use. I rearranged the kext order, done some other thing etc. You can check the differences. I also added back VoodooI2C, added in the list itlwm (but disabled the load, you can load only one kext at the time between itlwm and airportitlwm, but it is simpler to have both in the config plist).
2) iMessage here works great. The problem can be that you shared your uuid and serial number and somebody is using the ids. It can create some problem with iMessage etc. I suggest you to build a new smbios.
3) With big sur I have not this problem, with Catalina yes (I'm using the official dock). Check if you have set the correct localization in the settings, if yes try to press two times the caps lock as I had in Catalina.

2+) I suppose that you run the installer with itlwm loaded and not airportitlwm. I have no problem but I had to do some workaround. I booted the installer with airportitlwm loaded, arrived at the configuration screen airportitlwm doesn't work correctly(I can't login in my Apple account) so I shut down the tablet, boot linux and set OC to load itlwm instead airportitlwm. Once finished to configure the system I mount the EFI and revert back to Airportitlwm. Should work, it works for me.

P.s. The OC version in this zip is a fork updated to the last official commit on github, it prevents the ACPI injection to the other OSes. If you want to use the official version just replace the binaries.
I haven't shared all the OC folder, the resource folder is empty here, if you want a graphics in the picker you need to add the files in resources.
I removed my ids and uuid from the OC folder, please remember to fill the fields with your custom smbios.

I removed DummyTrim as I don't know what is it. I can't find anything about it and the system boots correctly without it... What is its use?

Let me know how all work in your system.
Had to add also voodoops2 and its plugin VoodooPS2keyboard to make the tablet's volume button to work.
I'll try this configuration for some day. If it's stable I'll replace clover on the first post.
 
Joined
Apr 10, 2016
Messages
621
Motherboard
<< need model # >> See Forum Rules !!
CPU
I3 5020U
Graphics
Hd5500
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
Is the MacBook currently in use? Can be that it interferes with your hack.

For NullEthernet, it is needed when you have neither an ethernet connection nor a wifi connection and you connect to internet via an external USB dongle. As we have itlwm (that is seen as an ethernet connection) or airportitlwm (that is seen as an airport device) we don't need NullEthernet anymore.
my SMBIOS is ok, some thing else?
Screen Shot 2020-11-23 at 23.13.44.png
 
Joined
Jan 9, 2016
Messages
220
Motherboard
Cube mix plus
CPU
M3-7y30
Graphics
HD 615, 1920 × 1080
my SMBIOS is ok, some thing else?View attachment 497946
Yes but I think the problem could be that you are using both.
Just try building a new smbios, maybe it fixes your problem.
Morover, have you added your apple account at the first configuration of big sur? I configured the system linking it to the account at the first configuration and iMessage was activated automatically
 
Joined
Apr 10, 2016
Messages
621
Motherboard
<< need model # >> See Forum Rules !!
CPU
I3 5020U
Graphics
Hd5500
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
Yes but I think the problem could be that you are using both.
Just try building a new smbios, maybe it fixes your problem.
Morover, have you added your apple account at the first configuration of big sur? I configured the system linking it to the account at the first configuration and iMessage was activated automatically
no I skip the network setting at the installation. Do I have to reinstall?
 
Top