Contribute
Register

Alisdairv's Build - GA-Z68X-UD3H-B3/i7-2600k/4850 512MB

Joined
Sep 14, 2011
Messages
43
Motherboard
Z370 HD3P
CPU
i7 8700K
Graphics
HD 630
Mac
MacBook Pro
Classic Mac
Power Mac, PowerBook
Mobile Phone
iOS
Ok, bought a Zotac GeFroce 8400GS display adapter for $30 at Fry's so I could get this thing going. It works great for what I'm doing. Worked right out of the box no tinkering.

So I was able to install Lion. 2 things aren't working well. The onboard Firewire and Ethernet.

Firewire works sometimes. At least with some devices (external disks). I know its not the devices because I installed a PCI firewire card from my old box and they work fine when plugged into it.

Ethernet works BUT it would not get an address from DHCP. Manually entering an address didn't work either UNTIL after a reboot.

Everything else (so far) is just honky-doray. Thanks Stork and Alisdairv for the excellent write ups on your builds.
 
Joined
Sep 14, 2011
Messages
43
Motherboard
Z370 HD3P
CPU
i7 8700K
Graphics
HD 630
Mac
MacBook Pro
Classic Mac
Power Mac, PowerBook
Mobile Phone
iOS
IvanPistoff said:
So I was able to install Lion. 2 things aren't working well. The onboard Firewire and Ethernet.
Ethernet DHCP fixed. I had installed the Lnx2Mac kext. So I deleted that one and installed the official Realtek 2.0.6 from multibeast and now it works. I'm having another issue gettingn my VPN to work but I will post elsewhere. I don't think that is related to this motherboard.

No fix for the Firewire yet.
 

Stork

Admin
Staff member
Joined
Sep 21, 2010
Messages
12,423
Motherboard
ASUS ROG MAXIMUS X HERO Z370
CPU
i7-8700K
Graphics
RX 580
Mac
MacBook Pro, Mac mini, Mac Pro
Classic Mac
Power Mac, PowerBook
Mobile Phone
iOS
I have this mobo in Zorro. Lnx2Mac's Ethernet driver works fine with DCHP. A lot of people want to blame Lnx2Mac's driver for things lately :eek: :eek: :lol: when it's something else that's causing your problem. I bet, if you reinstall Lnx2Mac's driver, again, it will work.

Additionally, my FW400 on the rear panel works with some FW components; I have an Apple iSight web cam connected to the rear panel FW connector. However, I can't use the rear or front panels FW400 connections with my OWC external FW400 drives. I'm betting it's a chipset compatibility problem. So, I've got a bunch of PCIe FW400/800 cards that I have picked up on the cheap when I see them. The external drives work with the PCIe FW cards at both FW400 and FW800 speeds. IIRC it's the TI FW chipset that compatible which can be confirmed by using the Forum Search's function.
 
Joined
Sep 14, 2011
Messages
43
Motherboard
Z370 HD3P
CPU
i7 8700K
Graphics
HD 630
Mac
MacBook Pro
Classic Mac
Power Mac, PowerBook
Mobile Phone
iOS
Hm, I'd like to try the Lnx2Mac driver again just to know but I'm almost afraid to mess with it. haha

Good to know someone else is experiencing the same FW issues. It's a shame, really the main reason I picked this mobo but whats another $20 for a FW card?
 
Joined
Dec 20, 2011
Messages
10
Motherboard
Mac Pro Wannabe
CPU
i7-2600k
Graphics
AMD Radeon HD 6870
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Sorry to raise an old thread. However, I built my system around the OP's specs and I was wondering if I could update to macOS Sierra without issues following the new guide?

Thanks
 
Top