Contribute
Register

ALC889 on multibeast not giving me sound - ga-z68x-ud3h-b3

Status
Not open for further replies.
Joined
Jul 5, 2012
Messages
106
Motherboard
GA-Z68X-UD3H-B3
CPU
Intel Core i5 2500K
Graphics
Sapphire ATI Radeon HD 6870
Mac
  1. Mac Pro
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
[SUCCESS] ALC889 on multibeast not giving me sound - ga-z68x-ud3h-b3

i was able to install mavericks on my system (ga-z68x-ud3h-b3). as usual, the audio went away. i used multibeast to install ALC889 with dsdt, my usual audio after an update, but it didn't work. i also tried without dsdt, with and without checking hdaenabler1.kext. neither of those worked either. can i try one of the voodoohda kexts? anyone else have this problem?

please help! :)


i also tried installing the AppleHDA.kext from the backup of my working mountain lion install. also didn't work...
 

Attachments

  • Screen Shot 2013-10-23 at 8.10.08 PM.png
    Screen Shot 2013-10-23 at 8.10.08 PM.png
    60.4 KB · Views: 532
  • Screen Shot 2013-10-23 at 8.09.54 PM.png
    Screen Shot 2013-10-23 at 8.09.54 PM.png
    108.7 KB · Views: 521
  • how it used to look.png
    how it used to look.png
    180.8 KB · Views: 617
Joined
Jul 11, 2011
Messages
53
Motherboard
Gigabyte > need model # > See Rules!
CPU
i9-9900K
Graphics
RX 580
Mobile Phone
  1. iOS
take npci=3000 out of your boot.plist
 
Joined
Jul 5, 2012
Messages
106
Motherboard
GA-Z68X-UD3H-B3
CPU
Intel Core i5 2500K
Graphics
Sapphire ATI Radeon HD 6870
Mac
  1. Mac Pro
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
thank you so much! you're a lifesaver! it worked!!
 
Joined
Nov 27, 2010
Messages
27
Motherboard
Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3, 16gb DDR3 1600
CPU
Intel i5 2500k
Graphics
Gigabyte R280X OC
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
having the same problem, unfortunately i can't find this line which need to be deleted :(

Have already opened org.chameleon.boot.plist and com.apple.boot.plist and both without any luck.

Do you have any other solution?
I already tried HDAEnabler and ALC889 but none is working.
My system is running without DSDT (as use to do on Mountain Lion where sound did work)
 
Status
Not open for further replies.
Top