Contribute
Register

After Installing macOS Mojave Public Beta, Can't See Install Drive at Clover Boot Screen

Status
Not open for further replies.
Joined
Jan 8, 2011
Messages
30
Motherboard
HP Z220 SFF
CPU
Intel Xeon 1225 v2
Graphics
Nvidia Quadro K600
Mobile Phone
Android
Hmm. Run the installer, install finished, reboot and Clover can't see my disk to boot from it.
It's a HDD, not an SSD.
 
Joined
Feb 5, 2011
Messages
94
Motherboard
GA-Z87X-UD5 TH
CPU
i5-4460
Graphics
HD4600
Mobile Phone
iOS
Hmm. Run the installer, install finished, reboot and Clover can't see my disk to boot from it.
It's a HDD, not an SSD.
Same here with my SSD. No solution yet. If I boot form my SSD with High Sierra - in Clover Menu - I see the Mojave SSD and can boot from there. But it stucks at the end of the Apple Progress Bar. If I boot from my Install Mojave USB Stick, I don't see the SSD either.
 
Joined
May 15, 2016
Messages
4,768
Motherboard
GIGABYTE Z170M D3H
CPU
i5-6500
Graphics
RX 480
Mac
iMac
Same here with my SSD. No solution yet. If I boot form my SSD with High Sierra - in Clover Menu - I see the Mojave SSD and can boot from there. But it stucks at the end of the Apple Progress Bar. If I boot from my Install Mojave USB Stick, I don't see the SSD either.
Make sure you have apfsEFI in your clover/Drivers64efi folder (USB) and in SSD Clover make sure you have fakesmckext in Clover/Kexts/other folder. It sounds like 2 things may be hanging you up.
 
Last edited:
Joined
May 15, 2016
Messages
4,768
Motherboard
GIGABYTE Z170M D3H
CPU
i5-6500
Graphics
RX 480
Mac
iMac
Hmm. Run the installer, install finished, reboot and Clover can't see my disk to boot from it.
It's a HDD, not an SSD.
Add apfsEFI to clover Drivers64efi folder.
 
Joined
Aug 2, 2014
Messages
14
Motherboard
Mac
CPU
Intel
Graphics
Nvidia
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Make sure you do not Encrypt your installed drive during the installation. It happened to me too.

Same here with my SSD. No solution yet. If I boot form my SSD with High Sierra - in Clover Menu - I see the Mojave SSD and can boot from there. But it stucks at the end of the Apple Progress Bar. If I boot from my Install Mojave USB Stick, I don't see the SSD either.
 
Joined
Jun 16, 2010
Messages
207
Motherboard
Gigabyte GA-Z270X-Gaming-K7
CPU
i5-7600K
Graphics
RX 560
Make sure you do not Encrypt your installed drive during the installation. It happened to me too.
I got around the issue by installing Mojave to a spare SSD loaded into my USB 3 drive dock. No APFS, just HFS+. Installed the latest Clover on to it, copied over my 10.13.5 EFI folder and it boots fine when I hit F12 and select it from the list of drives. So far the only issues are no sound and no Nvidia Webdriver but then I haven't played with it much since installing it last night.
 
Joined
Feb 5, 2011
Messages
94
Motherboard
GA-Z87X-UD5 TH
CPU
i5-4460
Graphics
HD4600
Mobile Phone
iOS
Make sure you have apfsEFI in your clover/Drivers64efi folder (USB) and in SSD Clover make sure you have fakesmckext in Clover/Kexts/other folder. It sounds like 2 things may be hanging you up.
Cool. That worked. WIFI & Bluetooth is also working.
Just my ALC898 Audio is not working. Any ideas/workaround on that one?
 
Joined
Oct 23, 2010
Messages
820
Motherboard
GA-Z77X-UP5-TH
CPU
i7-3770K
Graphics
RX 580
Mac
iMac, MacBook Pro
Mobile Phone
Android, iOS,
I got around the issue by installing Mojave to a spare SSD loaded into my USB 3 drive dock. No APFS, just HFS+.
How did you ensure that the installer did NOT use APFS but HFS+ ?
 
Joined
Jun 16, 2010
Messages
207
Motherboard
Gigabyte GA-Z270X-Gaming-K7
CPU
i5-7600K
Graphics
RX 560
How did you ensure that the installer did NOT use APFS but HFS+ ?
As I said in the part you quoted, I put my spare SSD in a USB drive dock. When you install to a USB drive, the installer won't convert it to APFS, only on SATA connected SSDs (And yes, the dock has a SATA connector in it but it still sees it as USB first.
 
Status
Not open for further replies.
Top