Adding AMD 280x graphics card

Discussion in 'Graphics' started by ricky7, Jan 9, 2016.

  1. ricky7

    ricky7

    Joined:
    Dec 30, 2015
    Messages:
    77
    Mobo:
    Asus z97 Sabertooth Mark II
    CPU:
    i7-4790k
    Graphics:
    ASUS ROG STRIX 480x 8GB
    Jan 9, 2016 at 8:08 AM #1
    ricky7

    ricky7

    Joined:
    Dec 30, 2015
    Messages:
    77
    Mobo:
    Asus z97 Sabertooth Mark II
    CPU:
    i7-4790k
    Graphics:
    ASUS ROG STRIX 480x 8GB
    Hello,
    So everywhere Ive read it says AMD 280x graphics cards work out of the box, but when I added my card in and tried to boot up, verbose freezes at [FONT=Helvetica Neue, Helvetica, Arial, Lucida Grande, sans-serif]"IO80211AWDLPeerManager::setAwdlAutoMode Resuming AWDL" Ive fiddled with different settings between changing frame buffer adding ATI, and disabling internal graphics and every combination of those three but is still seems to freeze at the same spot. Currently my system works great running el capitan with internal graphics on my asus z97 sabertooth mark II, and an Intel I7 4790k CPU. Anything anyone can think of? Thanks![/FONT]
     
  2. Fl0r!an

    Fl0r!an Moderator

    Joined:
    Jul 6, 2010
    Messages:
    2,684
    Mobo:
    Asus Z170M-Plus
    CPU:
    Intel i5-6600K
    Graphics:
    AMD Radeon R9 280
    Mac:
    MacBook Pro, Mac Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Jan 9, 2016 at 9:48 AM #2
    Fl0r!an

    Fl0r!an Moderator

    Joined:
    Jul 6, 2010
    Messages:
    2,684
    Mobo:
    Asus Z170M-Plus
    CPU:
    Intel i5-6600K
    Graphics:
    AMD Radeon R9 280
    Mac:
    MacBook Pro, Mac Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Which make is your 280X? XFX? Those tend to make problems in OS X, try loading a different VBIOS.
     
  3. ricky7

    ricky7

    Joined:
    Dec 30, 2015
    Messages:
    77
    Mobo:
    Asus z97 Sabertooth Mark II
    CPU:
    i7-4790k
    Graphics:
    ASUS ROG STRIX 480x 8GB
    Jan 9, 2016 at 5:40 PM #3
    ricky7

    ricky7

    Joined:
    Dec 30, 2015
    Messages:
    77
    Mobo:
    Asus z97 Sabertooth Mark II
    CPU:
    i7-4790k
    Graphics:
    ASUS ROG STRIX 480x 8GB
    Darn...yeah its an xfx. Alright ill try that. Do I have to reflash the vbios on the card or can I add it to clover and select that as the vbios? The reason is I have windows and mac and I know sometimes other vbios's have problems in windows.
    Is it worth getting a different graphics card? If so which one?
     
  4. Fl0r!an

    Fl0r!an Moderator

    Joined:
    Jul 6, 2010
    Messages:
    2,684
    Mobo:
    Asus Z170M-Plus
    CPU:
    Intel i5-6600K
    Graphics:
    AMD Radeon R9 280
    Mac:
    MacBook Pro, Mac Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Jan 9, 2016 at 7:26 PM #4
    Fl0r!an

    Fl0r!an Moderator

    Joined:
    Jul 6, 2010
    Messages:
    2,684
    Mobo:
    Asus Z170M-Plus
    CPU:
    Intel i5-6600K
    Graphics:
    AMD Radeon R9 280
    Mac:
    MacBook Pro, Mac Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    I think this can be done in Clover, I never did that myself though. Otherwise you'd have to flash a different BIOS. If your card has a dual BIOS this is very easy, because you can easily recover from a brick.

    Because of recent AMD Radeon issues I'd advice against getting another AMD card (for now). E.g. a used GTX 770 would be a comparable choice, which is working fully OOB.
     
  5. VioletDragon

    VioletDragon

    Joined:
    Jun 9, 2013
    Messages:
    9,757
    Mobo:
    GA-Z77-DS3H
    CPU:
    Core i7-3770
    Graphics:
    Gigabyte GTX 760
    Mac:
    MacBook, Mac mini
    Mobile Phone:
    iOS
    Jan 9, 2016 at 7:43 PM #5
    VioletDragon

    VioletDragon

    Joined:
    Jun 9, 2013
    Messages:
    9,757
    Mobo:
    GA-Z77-DS3H
    CPU:
    Core i7-3770
    Graphics:
    Gigabyte GTX 760
    Mac:
    MacBook, Mac mini
    Mobile Phone:
    iOS
    Id stay away from XFX ATI Radeon GPUs if your going to use it in OS X. They have problems.
     
  6. ricky7

    ricky7

    Joined:
    Dec 30, 2015
    Messages:
    77
    Mobo:
    Asus z97 Sabertooth Mark II
    CPU:
    i7-4790k
    Graphics:
    ASUS ROG STRIX 480x 8GB
    Jan 10, 2016 at 12:43 AM #6
    ricky7

    ricky7

    Joined:
    Dec 30, 2015
    Messages:
    77
    Mobo:
    Asus z97 Sabertooth Mark II
    CPU:
    i7-4790k
    Graphics:
    ASUS ROG STRIX 480x 8GB
    So I built this machine to be a Final Cut Pro powerhouse. With that being said and a let's say $300ish budget for a graphics card what do you guys reccomend?
     
  7. buknasty88

    buknasty88

    Joined:
    Apr 2, 2011
    Messages:
    34
    Mobo:
    MSI Z97S SLI Krait Edition
    CPU:
    Intel Core i7 4790k
    Graphics:
    XFX R9 280X 3GB
    Mac:
    MacBook Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Jan 10, 2016 at 2:03 PM #7
    buknasty88

    buknasty88

    Joined:
    Apr 2, 2011
    Messages:
    34
    Mobo:
    MSI Z97S SLI Krait Edition
    CPU:
    Intel Core i7 4790k
    Graphics:
    XFX R9 280X 3GB
    Mac:
    MacBook Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    My XFX 280x is working perfectly with El Capitan. Granted sleep isn't working, just like the rest of the newer AMD cards.
     
  8. Fl0r!an

    Fl0r!an Moderator

    Joined:
    Jul 6, 2010
    Messages:
    2,684
    Mobo:
    Asus Z170M-Plus
    CPU:
    Intel i5-6600K
    Graphics:
    AMD Radeon R9 280
    Mac:
    MacBook Pro, Mac Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Jan 10, 2016 at 5:44 PM #8
    Fl0r!an

    Fl0r!an Moderator

    Joined:
    Jul 6, 2010
    Messages:
    2,684
    Mobo:
    Asus Z170M-Plus
    CPU:
    Intel i5-6600K
    Graphics:
    AMD Radeon R9 280
    Mac:
    MacBook Pro, Mac Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Yeah getting a XFX card is vBIOS lottery, some work in OS X, some don't.
    A R9 280X is already a great choice for FinalCut, I'd try to get it work with an alternate BIOS.
     
    makemehotp likes this.
  9. ricky7

    ricky7

    Joined:
    Dec 30, 2015
    Messages:
    77
    Mobo:
    Asus z97 Sabertooth Mark II
    CPU:
    i7-4790k
    Graphics:
    ASUS ROG STRIX 480x 8GB
    Jan 11, 2016 at 2:08 AM #9
    ricky7

    ricky7

    Joined:
    Dec 30, 2015
    Messages:
    77
    Mobo:
    Asus z97 Sabertooth Mark II
    CPU:
    i7-4790k
    Graphics:
    ASUS ROG STRIX 480x 8GB
    Any chance you can do me a huuuuge favor and check what vBIOS you have? That would help me so much. Also what system def do you have?
     
  10. buknasty88

    buknasty88

    Joined:
    Apr 2, 2011
    Messages:
    34
    Mobo:
    MSI Z97S SLI Krait Edition
    CPU:
    Intel Core i7 4790k
    Graphics:
    XFX R9 280X 3GB
    Mac:
    MacBook Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Jan 11, 2016 at 4:40 AM #10
    buknasty88

    buknasty88

    Joined:
    Apr 2, 2011
    Messages:
    34
    Mobo:
    MSI Z97S SLI Krait Edition
    CPU:
    Intel Core i7 4790k
    Graphics:
    XFX R9 280X 3GB
    Mac:
    MacBook Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    I'm using 14.2 as my system definition. Can tell me how to check my vBIOS? I'd be glad to help with that, also including my config.plist my hackintosh uses.

    Edit: Attached screenshot of vBIOS
    Screenshot.gif
     

    Attached Files:

    Last edited: May 1, 2016

Share This Page