Contribute
Register

4530s (XOU15T) DVD not recognized

Status
Not open for further replies.
Joined
Jan 6, 2012
Messages
442
Motherboard
GA-Z77X-UP5 TH
CPU
i7-3770K
Graphics
HD 4000
Mobile Phone
  1. iOS
4530s (XUO15UT) DVD not recognized

Question from a noob here. I've "successfully" installed 10.8.1 on my HP Probook 4530s (gotten past the 'boot 0' and 'still waiting for root device' issues) and it seems now that the CD/DVD drive only works when I boot in safe mode. Booting in normal mode shows no DVD available. I've searched the forums trying to find an answer to this problem, but have had no luck. Any help would be greatly appreciated.

Thanks!

Update: In safe mode, while the CD/DVD is indeed recognized, the machine becomes very slow and unstable when I try to use it.
 
Joined
Jan 6, 2012
Messages
442
Motherboard
GA-Z77X-UP5 TH
CPU
i7-3770K
Graphics
HD 4000
Mobile Phone
  1. iOS
Question from a noob here. I've "successfully" installed 10.8.1 on my HP Probook 4530s (gotten past the 'boot 0' and 'still waiting for root device' issues) and it seems now that the CD/DVD drive only works when I boot in safe mode. Booting in normal mode shows no DVD available. I've searched the forums trying to find an answer to this problem, but have had no luck. Any help would be greatly appreciated.

Thanks!

Update: In safe mode, while the CD/DVD is indeed recognized, the machine becomes very slow and unstable when I try to use it.

Was able to fix it using the these two kexts from Lion:

AHCI_3rdParty_SATA.kext
IOAHCIBlockStorageInjector.kext

And rebooting several times. Kext files found in post #23 of this thread:
Eject Button in ML

-bth
 
Joined
Jun 15, 2012
Messages
1
Motherboard
HP Probook 4530s
CPU
i3 2150
Graphics
Intel HD3000
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Just wanted to post and thank you for updating your original one with a fix. Nothing more annoying than a post where you just know they got it fixed and don't share.

This has been driving me nuts on my xou15t since upgrading to 10.8.

I installed the kexts and seems to work just fine. Took me two reboots, but I think the first time it did not work since my HP Expansion bay was not enabled in bios, once I enabled that then rebooted all was just fine.

I figured I'd return the favor and attach the files from the thread you linked.

Thanks again!
 

Attachments

  • IOAHCIBlockStorageInjector.kext.zip
    2 KB · Views: 786
  • AHCI_3rdParty_SATA.kext.zip
    2.3 KB · Views: 892
Joined
Sep 5, 2012
Messages
2
Motherboard
10.8.2
CPU
i5 2410m
Graphics
Radeon
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Thanks for posting this fix! These two kexts make my drive visible and I'm having intermittent success reading DVDs. However, I'm still unable to read CDs/CDRs. The drive spins up and tries to read, but won't recognize any media aside from DVD films. Any thoughts?

I'm running F.0A BIOS.

Thanks, y'all!
 
Joined
Nov 10, 2011
Messages
1,455
Motherboard
GA-H77N-WIFI F4
CPU
i7-3770
Graphics
HD 4000
Mobile Phone
  1. Android
Just wanted to post and thank you for updating your original one with a fix. Nothing more annoying than a post where you just know they got it fixed and don't share.

This has been driving me nuts on my xou15t since upgrading to 10.8.

I installed the kexts and seems to work just fine. Took me two reboots, but I think the first time it did not work since my HP Expansion bay was not enabled in bios, once I enabled that then rebooted all was just fine.

I figured I'd return the favor and attach the files from the thread you linked.

Thanks again!

Actually, the HW IDs in the first attachment (including the device definitions) are present in the second attachment, so using them both at the same time is pointless. You should install only AHCI_3rdParty_SATA.kext and it should work fine this way.
 
Joined
Feb 29, 2012
Messages
269
Motherboard
HP 4530s (OS X 10.11.1) / Windows 10
CPU
2.39 GHz Intel Core i5
Graphics
Intel HD Graphics 3000 512 MB
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
Thanks, this helped me.
 
Joined
Jul 2, 2015
Messages
1
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Just wanted to say even though this thread is quite old installing the kext's helped me :) Had to use KextBeast to install though. Now everything is running fine :)
 
Status
Not open for further replies.
Top