4530s replaced CPU to i7 and lost sound?!

Discussion in 'HP ProBook 4530s' started by spanakorizo, Oct 4, 2017.

  1. spanakorizo

    spanakorizo

    Joined:
    Jan 13, 2011
    Messages:
    37
    Motherboard:
    z77-ds3h
    CPU:
    i5 - 3330
    Graphics:
    intel hd2000
    Mac:
    iMac
    Oct 4, 2017 at 9:17 PM #1
    spanakorizo

    spanakorizo

    Joined:
    Jan 13, 2011
    Messages:
    37
    Motherboard:
    z77-ds3h
    CPU:
    i5 - 3330
    Graphics:
    intel hd2000
    Mac:
    iMac
    Hello, this is driving me crazy,
    Today i replaced the old i3 with the i7 2670QM (huge boost :) ) and for no reason i lost the sound.
    I use same method CLover for booting but ofcourse i had to repatch my DSDT and SSDT otherwise no boot.
    It is driving me crazy for at least 6hrs now, i do not even remember what was my old method to get sound on this laptop but i am sure was something easy.

    Any ideas?!

    Thanks
     
  2. RehabMan

    RehabMan Moderator

    Joined:
    May 3, 2012
    Messages:
    179,423
    Motherboard:
    Intel DH67BL
    CPU:
    Core i7-2600K
    Graphics:
    Intel HD 3000
    Mac:
    MacBook Air
    Mobile Phone:
    iOS
    Oct 4, 2017 at 10:37 PM #2
    RehabMan

    RehabMan Moderator

    Joined:
    May 3, 2012
    Messages:
    179,423
    Motherboard:
    Intel DH67BL
    CPU:
    Core i7-2600K
    Graphics:
    Intel HD 3000
    Mac:
    MacBook Air
    Mobile Phone:
    iOS
    No "Problem Reporting" files attached.
    Read FAQ, "Problem Reporting" again. Carefully. Attach all requested files/output.
    https://www.tonymacx86.com/threads/faq-read-first-laptop-frequent-questions.164990/
     
  3. spanakorizo

    spanakorizo

    Joined:
    Jan 13, 2011
    Messages:
    37
    Motherboard:
    z77-ds3h
    CPU:
    i5 - 3330
    Graphics:
    intel hd2000
    Mac:
    iMac
    Oct 4, 2017 at 10:55 PM #3
    spanakorizo

    spanakorizo

    Joined:
    Jan 13, 2011
    Messages:
    37
    Motherboard:
    z77-ds3h
    CPU:
    i5 - 3330
    Graphics:
    intel hd2000
    Mac:
    iMac
    RehabMan i will post necessary files asap for now i just thought that i might lost something and somebody could give a fast tip.
    voodoohda is working ok now that i've tried but i do not want to use this method, i prefer vanilla stuff since looong time ago :)
     
  4. RehabMan

    RehabMan Moderator

    Joined:
    May 3, 2012
    Messages:
    179,423
    Motherboard:
    Intel DH67BL
    CPU:
    Core i7-2600K
    Graphics:
    Intel HD 3000
    Mac:
    MacBook Air
    Mobile Phone:
    iOS
    Oct 4, 2017 at 11:26 PM #4
    RehabMan

    RehabMan Moderator

    Joined:
    May 3, 2012
    Messages:
    179,423
    Motherboard:
    Intel DH67BL
    CPU:
    Core i7-2600K
    Graphics:
    Intel HD 3000
    Mac:
    MacBook Air
    Mobile Phone:
    iOS
  5. spanakorizo

    spanakorizo

    Joined:
    Jan 13, 2011
    Messages:
    37
    Motherboard:
    z77-ds3h
    CPU:
    i5 - 3330
    Graphics:
    intel hd2000
    Mac:
    iMac
    Oct 7, 2017 at 2:24 PM #5
    spanakorizo

    spanakorizo

    Joined:
    Jan 13, 2011
    Messages:
    37
    Motherboard:
    z77-ds3h
    CPU:
    i5 - 3330
    Graphics:
    intel hd2000
    Mac:
    iMac
    anyway i forgot to reply that i have fixed the problem. no complicated solution cause not much time so i just tried the hp probook installer again and everything works smooth again. I was hoping a little bit higher scores on geekbench 2670QM (gives 7200) but ok laptop is faster and temps are normal (40C idle / 70C full cpu load) .

    I have one question about speedstep so i will open a new thread, i hope is not a problem
     

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice