Contribute
Register

1st hackintosh...sooo close, but so far

Status
Not open for further replies.
Joined
May 3, 2012
Messages
153
Motherboard
Gigabyte X79-UD3
CPU
i7 X9730k
Graphics
Nvidia GeForce GTX670 OC
Mac
  1. MacBook Pro
Classic Mac
Mobile Phone
  1. Android
All of my components are compatible. Others have had successful builds with mostly OOB success. Here is where I stand:
1. Installed Lion using unibeast. The only way to get unibeast installer to launch was by using:
-"GraphicsEnabler=No"
-VGA cable
-USB stick in USB2.0 slot)
2. Ran multibeast using the attached settings

Issues:
1. I can not boot without GraphicsEnabler=NO (startup will freeze otherwise)
2. VGA is the only port that works (no image otherwise)

I have scoured the web looking for solutions:
1. Select GraphicsEnabler=Yes in multibeast (I can't find this option)
2. Altering the EFI string: http://www.osx86.net/view/1816-geforce_gtx_550_ti_for_lion_-_opengl-efi_...html
3. Changing multibeast to macmini or macbookpro 8,x

I feel like I am really close and am missing something easy. I have never edited kexts before. I read that you alter them in the OS by clicking on the kext...show package contents etc. That being said my setup should be working OOB, which is why I went with this sandy bridge setup (even though I hate this mobo, not really sure why, just a feeling). Any help would be greatly appreciated.

My components are below, I essentally built this system:

Intel Core i5-2500K
http://www.amazon.com/dp/B004EBUXHQ/

GIGABYTE Gigabyte GA-H61N-USB3 LGA 1155 Intel H61 Mini ITX Intel Motherboard
http://www.amazon.com/dp/B005SCYHV8/

EVGA Nvidia GeForce GTX 550ti 1GB GDDR5
http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16814130625

Corsair 16GB (2 x 4GB) 1333mhz
http://www.amazon.com/gp/product/B00698WHRG/ref=oh_details_o02_s00_i00
(I am only using 4GB until the system is running smoothly)

SanDisk Extreme SSD 120 GB SATA 6.0 Gb-s2.5-Inch Solid State Drive SDSSDX-120G-G25
http://www.amazon.com/gp/product/B006EKJCWM/ref=oh_details_o04_s00_i00

BitFenix Prodigy Midnight Black Mini ITX Case
http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16811345016

Corsair Builder Series CX V2 430-Watt 80 Plus Certified Power Supply
http://www.amazon.com/dp/B004W2T2TM/

ADATA Superior Series S102 Pro 16GB USB 3.0 Flash Drive
http://www.amazon.com/gp/product/B005Y8C0H4/ref=oh_details_o00_s00_i00

Link Depot 3 Pin Fan Power Y Cable
http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16812189063
 

Attachments

  • MultiBeast Config (1).tiff
    249.9 KB · Views: 129
Joined
May 3, 2012
Messages
153
Motherboard
Gigabyte X79-UD3
CPU
i7 X9730k
Graphics
Nvidia GeForce GTX670 OC
Mac
  1. MacBook Pro
Classic Mac
Mobile Phone
  1. Android
Update: I played around a little more and got it 95% there.

Working: HDMI on the mobo working by updating multibeast with system definitions...macbook pro...8,1 (has anyone had success with other system definitions?
Working: System starts up without any additional codes
Working: optical audio out
Working: 16GB RAM
Working: app store and other mac applications.

NOT working: Nvidia GeForce GTX 550ti 1GB GDDR5.
NOT working: USB 3.0


Almost there, just have to figure out this graphics card. I increased the on-chip frame buffer (within in the bios to the max amount so that the mobo HD3000 will use RAM but sometimes the trackpad is lethargic) got the system to boot.

I might just return my graphics card and get one that people are having more luck/are 100% compatible with mountain lion for when I upgrade. Any suggestions for this would be greatly appreciated
 

Going Bald

Moderator
Joined
Aug 14, 2010
Messages
23,225
Motherboard
GA-X58A-UD7-F7
CPU
W3670
Graphics
RX 580
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
  3. Mac mini
Classic Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. Android
Update: I played around a little more and got it 95% there.

Working: HDMI on the mobo working by updating multibeast with system definitions...macbook pro...8,1 (has anyone had success with other system definitions?
Working: System starts up without any additional codes
Working: optical audio out
Working: 16GB RAM
Working: app store and other mac applications.

NOT working: Nvidia GeForce GTX 550ti 1GB GDDR5.
NOT working: USB 3.0


Almost there, just have to figure out this graphics card. I increased the on-chip frame buffer (within in the bios to the max amount so that the mobo HD3000 will use RAM but sometimes the trackpad is lethargic) got the system to boot.

I might just return my graphics card and get one that people are having more luck/are 100% compatible with mountain lion for when I upgrade. Any suggestions for this would be greatly appreciated

The 550ti is problematical on many builds. Go with the 560 TI or one of the 6xx series if you want to go nVidia.
 
Status
Not open for further replies.
Top